“MARE” OTVARA PULU  2020.

“MARE” OTVARA PULU 2020.

29. kolovoza, 2020.

 

Film Mare, Andree Štake svečano će otvoriti 67. Pulski filmski festival te se njegova ekipa tom prigodom predstavila na konferenciji za medije u Circolu.

O filmu su govorile glumice Marija Škaričić i Ivana Roščić.

Film Mare je polučio sjajan uspjeh na festivalu u Berlinu, u čijem je programu Panorama nagrađen.

„Od tada kao da se cijeli svijet i čitav naš život promijenio, a to je bilo prije samo šest mjeseci“, izjavila je Marija Škaričić koja nosi glavnu ulogu u filmu. Nakon Berlina je i život filma stao. Film je nedavno prikazan na Sarajevo film festivalu, ali samo online, te se Škaričić veseli večeras u Areni vidjeti uživo reakcije publike.

Marija Škaričić i redateljica Andrea Štaka surađuju od 2005. godine, kada su radile na filmu Gospođica, a potom i na filmu Cure – Život druge. „Ona je vrlo nadarena, ali i zahtjevna te je rad na filmu bio iscrpan posao. Naime, i ja sam zahtjevna“, napomenula je Škaričić dodavši da se unazad 15 godina u njihovim životima mnogo toga promijenilo pa se to odrazilo i na njih dvije.

Za obje je proces rada bio vrlo osoban s obzirom na to da su „kopale“ jedna po drugoj ne bi li na taj način promatrale unutarnje pozicije žene.

Riječ je o univerzalnoj priči u kojoj će se mnogi prepoznati. Film je smješten u specifično okruženje, pored aerodroma.

Uz Mare, bitan lik u priči je i njezina najbolja prijateljica Šima koju igra Ivana Roščić. „Nakon castinga za film morala sam odraditi neko drugo snimanje, ali Andrea je bila uporna i na kraju sam uspjela raditi i Mare“, ispričala je.

Za rad na filmu „kupio“ ju je scenarij koji daje fokus na ženski lik što je jako veseli. Bio joj je užitak igrati s Marijom, s kojom je već radila, ali nikad nisu igrale u istoj sceni. Film je sniman prije dvije godine i Roščić se veseli vidjeti ga prvi put upravo u Areni.

Glavnu mušku ulogu igra Goran Navojec, dok sporednu mušku rolu tumači Poljak Mateusz Kościukiewicz.

Posebno je zadovoljna radom s Mirjana Karanović koja igra njenu majku. „S njom je, kao i s Ivanom, lako raditi jer se razumijemo, pripadamo istom svijetu“, naglasila je Marija Škaričić.

Glumice se nadaju da će Mare uskoro stići i u kina, iako je trenutno situacija s kino prikazivanjima jako neizvjesna.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code