MARASOVA PRESICA PREPUNA LAŽI- pismo dipl.uč. Mirjane Jermol iz Zagreba

MARASOVA PRESICA PREPUNA LAŽI- pismo dipl.uč. Mirjane Jermol iz Zagreba

27. travnja, 2020.

 

Na press konferenciji Gradskog odbora SDP-a održanoj 24. travnja 2020. godine ispred Osnovne škole Petra Zrinskog na temu stanja škola i vrtića u Gradu Zagrebu nakon potresa na kojoj su govornici bili g. Gordan Maras te gđa Tanja Đaković izneseno je niz neistinitih navoda zbog kojih sam, s ciljem istinitog informiranja javnosti, prisiljena napisati ovo pismo.

Prije svega, netočne su tvrdnje g. Marasa da je Osnovna škola Petra Zrinskog na čelu sa mnom kao ravnateljicom te nastavnicima i drugim zaposlenicima primorana organizirati peticije i od roditelja tražiti financijska sredstva, donacije i sponzore za obnovu škole jer, kako g. Maras neistinito navodi, Grad Zagreb kao osnivač istoj nije pristupio. Ova tvrdnja g. Marasa eklatantan je primjer namjernog iznošenja neistinitih vijesti, neutemeljenih optužbi i, usudila bih se reći, laži, s ciljem samopromocije i jeftinog politikanstva s obzirom na to da su informacije o početku radova na sanaciji škole javno objavljene na našim mrežnim stranicama nekoliko dana prije spomenute press konferencije GO SDP-a.

Zlonamjerno izokretanje

Naime, pripremni radovi na sanaciji i obnovi naše škole koje financira Grad Zagreb već su u tijeku, o čemu su roditelji i zainteresirana javnost primjereno i pravovremeno obaviješteni na mrežnim stranicama škole. Ističem usput kako smo zadovoljni načinom i brzinom kojom je Grad Zagreb kao osnivač pristupio statičkom pregledu, a potom i sanaciji naše škole koja je, nažalost, u potresu teže oštećena.

Nadalje, neprihvatljivim držim namjerno izvrtanje činjenica g. Marasa o dopisu koji je jedan od roditelja naše škole uputio drugim roditeljima na vlastitu inicijativu. U spomenutom se dopisu jasno iznosi kako vodstvo škole „aktivno sudjeluje u svim procedurama koje su odmah po događaju (potresu) pokrenute“ te se pruža „najveća moguća podrška timovima projektanata koji rade na projektu sanacije“. U tom se dopisu također eksplicitno navodi kako svrha slanja istog „nije zbog oštećenja zadobivenih u potresu, već se godinama sustavno na razini vodstva škole izrađuje cjeloviti projekt u kojem su prikazane mjere kojima bi naša zgrada škole i organizacija nastave unutar nje dobila civilizacijski doseg obrazovne institucije europske škole u vremenu u kojem živimo.“ Iz spomenutog je dopisa, ponavljam, razvidno kako isti ni na koji način nije povezan s prikupljanjem financijskih sredstava za sanaciju naše škole od strane roditelja, a to se na nekoliko mjesta i eksplicitno navodi.

Gospodin Maras, međutim, iako nije roditelj nekog od učenika naše škole te mu spomenuti dopis uopće nije ni upućen, na neovlašten je način došao u njegov posjed te ga u potpunosti zlonamjerno izokrenuo, lažno pritom tvrdeći kako smo kao škola primorani tražiti financijska sredstva za obnovu škole nakon potresa. Pritom je nekoliko puta lažno ustvrdio da sam spomenuti dopis poslala upravo ja i drugi zaposlenici naše škole. Ističem kako nikakav dopis kojim bi se tražila financijska sredstva, donacije ili sponzori za obnovu škole nije upućen roditeljima od strane bilo kojeg zaposlenika naše škole, a sve službene obavijesti koje škola komunicira prema roditeljima, uključujući i obavijesti o sanaciji škole, javno su objavljene na našoj web stranici.

Nadalje, netočne su i tvrdnje gđe Đaković kako Grad Zagreb kao osnivač ne ispunjava svoje financijske obveze prema školama, uključujući i našu školu, te ne doznačava školama financijska sredstva za materijalne troškove i subvenciju prehrane. Upravo naprotiv, ističem kako nam Grad Zagreb redovito doznačava spomenuta financijska sredstva te ispunjava i sve druge obveze koje kao osnivač ima prema našoj školi.

Politikanstvo i senzacionalizam

Iz svega navedenog, razvidno je kako navodi g. Marasa i gđe Đaković nisu vjerodostojni niti su utemeljeni u činjeničnom stanju stvari te ih smatram neprofesionalnim, neodgovornim, zlonamjernim, protivnim općem dobru te nedostojnim navodno ozbiljnih političara. Ističem također kako se niti g. Maras, niti gđa Đaković niti bilo tko drugi iz SDP-a nije obratio našoj školi vezano uz navedenu tematiku niti od škole zatražio bilo kakve informacije. Osobno sam zaprepaštena time koliko su daleko neodgovorni pojedinci, u ovom slučaju g. Maras i gđa Đaković, spremni ići i svojim sitnim politikanstvom i senzacionalizmom i osobnim motivima zloupotrebljavati djecu i narušavati ugled jedne izvrsne osnovne škole, posebice u ovakvim prilikama kad su nam svima emocije još uvijek iznimno velike.

Ističem kako je izvrtanje činjenica, namjerno iznošenje neistinitih vijesti i neutemeljenih optužbi, posebice onih kojima se namjerno širi strah i panika te uznemirava javnost, kazneno djelo, a u ovako osjetljivim trenucima, kad je posebno važno pravovremeno i istinito informirati javnost, dovode do pojačane panike i straha među građanima, a posebice zabrinutim roditeljima, što se u ovom slučaju i dogodilo. Namjernim iznošenjem netočnih informacija g. Maras i gđa Đaković obmanjuju javnost te zlorabe postojeću situaciju te, što je najžalosnije, našu djecu i roditeljsku brigu za djecu s ciljem samopromocije i prikupljanja jeftinih političkih bodova. Upravo stoga, ovim putem pozivam ih da zaštite prava djece umjesto da ih zlorabe za vlastitu samopromociju i jeftino politikanstvo.

dipl.uč. Mirjana Jermol, ravnateljica OŠ “Petra Zrinskog” T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. chiloePOL
  #1 chiloePOL 10 studenoga, 2023, 13:05

  Pročitajte moje svjedočanstvo kako sam dobio zajam od pouzdane tvrtke.

  Zdravo, ja sam veronika iz srbije
  Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 75 000 dolara i danas imam vlastitu kuću i vlasnika tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići u tvrtku osigurati zajam. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 2% kamatne stope i supotpisnika s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Albaker zajam,
  ([email protected]). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. [email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Sandra Pusica
  #2 Sandra Pusica 4 srpnja, 2020, 22:47

  Opipljivo svjedočenje Kako sam dobio zajam

  Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ona daje i sve vrste kredita poput osobnih zajmova, dugoročnih zajmova, poslovnih zajam i kratkoročni zajam itd. Ako vas zanima zajam, možete se sigurno obratiti izravnom e-mailom na: [email protected] WhatsApp (+16014560144)

  Hvala vam na vašem vremenu dok čitate.”’

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code