“MISS NEUČINKOVITOSTI” ISPRED MNISTARSTVA PRAVOSUĐA

“MISS NEUČINKOVITOSTI” ISPRED MNISTARSTVA PRAVOSUĐA

12. lipnja, 2015.

Miss 2

Slava novoproglašene misice nije dugo trajala. Netko je vrlo brzo uklonio skulpturu postavljenu u njenu čast ispred Ministarstva pravosuđa. 

Je li posrijedi tradicionalni hrvatski jal ili možda odluka s vrha, nije poznato. Ovakvo netransparentno uklanjanje bez ikakve najave ostavlja prostor za razne špekulacije. Nekome očito ne odgovara novi uspjeh Božice Pravde.

Kao uvertira u finale izbora Miss Hrvatske uvedena je nova kategorija natjecanja – Miss neučinkovitosti. Odbor za izbor Miss tom je prilikom bez imalo dvojbi titulu odlučio dodijeliti Božici Pravde, a u jeku oduševljenja novookrunjenoj misici sinoć je podignut i spomenik ispred Ministarstva pravosuđa u Vukovarskoj 49.

Nakon teškog  djetinjstva i odrastanja u pogrešnom uvjerenju kako bi pravda tebala biti nepristrana, neovisna i dostižna, pod svoje su je uzeli HDZ i SDP i izveli na pravi put. Požrtvovni mentori ujedno su bili najveća podrška Božici tijekom natjecanja na kojem su se dugogodišnji trud i odricanje napokon isplatili.

U prilog pobjedi proglašene misice idu i mnogi statistički pokazatelji. Tako joj za rješavanje sporova treba u prosjeku 386 dana, što je svrstava na 6. mjesto odostraga među kolegicama u EU. Vrhunsko 3. mjesto odostraga drži u kategoriji (ne)ovisnosti, a visoko mišljenje njenih sunarodnjaka o njoj potvrđuje i više od 11 tisuća tužbi na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.

O njenoj pristupačnosti i otvorenosti govori podatak da je sugrađani zadnjih desetak godina ocjenjuju čistom četvorkom prema Globalnom korupcijskom barometru Transparency internationala. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code