MAKARANIN VLASNIK NAJBOLJE MESNICE NA SVIJETU

MAKARANIN VLASNIK NAJBOLJE MESNICE NA SVIJETU

15. ožujka, 2013.

 

Viktor Puharic vlasnik najbolje mesnice na svijetu

Kod Viktora Puharića kilogram govedine za 200 dolara

Piše: Zoran Paškov, Frankfurt

         Hrvatski iseljenik, šezdesetdvogodišnji  Makaranin, Viktor Puharić, vlasnik je najbolje mesnice na svijetu koja se nalazi u Australiji, u Sydneyu, u elitnoj četvrti Woollahra, a koja je utemeljena 1876. godine i danas se zove “Vickor Churchill”. Gospodin Puharić potječe iz obitelji koja ima dugu mesarsku tradiciju, a u Austarliju je iz Makarske stigao 1970. godine u posjetu kod starijeg brata, a onda ostao u zemlji snova onako “trbuhom za kruhom”, od samog početka očito svjestan što želi  postići u životu.

         Četrdesetogodišnjim  marljivim radom u mesarskoj struci Makaranin Viktor stekao je ugledno ime.U mesnicu koju je 2009.godine  preuzeo od australske obitelji Churchill, uložio je 2 milijuna dolara,  pa je mediji danas opisuju kako izgledom podsjeća na  vrhunsku draguljarnicu. Njezine police uz vrhunski kvalitetno meso i mesne proizvode, izuzetno kvalitetni pršut, ukusno su popunje maslinovim uljem iz Španjolske, najboljim kruhom iz Sydneya, najskupljom soli koja se kopa u rudnicima na Himalaji i drugim delicijama. A na  zidu stoje i autogrami slavnih koji su posjetili Viktorovu mesnicu, počevši od  slavne voditeljice američkog showa Winfrey Oprah, pa do drugih poznatih svjetskih glumaca, pjevača, političara,biznismena.

 

SAMO RAD I RAD

         Životni moto uglednog makarskog mesara svjetskog glasa je da sve u poslu mora biti na najvišoj razini, jer samo tako može se uspjeti. Zanimljivo je da pored najbolje mesnice na svijetu  Vikrtor Puharić posjeduje i  tvornicu “Vic’s Premium Quality Meat”, koja se nalazi Mascotu, u neposrednoj blizini zračne luke u kojoj zapošljava  stotinjak radnika koji rade na obradi mesa   vrhunske kvalitete, najviše govedine sa australskih farmi premium kvalitete, čiji se kilogram u Viktorovoj mesnici kasnije  prodaje za nevjerovatnih 200 dolara. Uspješni šezdesetdvogodišnji makarski mesar meso i mesne proizvode distribuira i  u najbolje vrhunske restorane Sydneya, Melburnea, te diljem Australije; potom u države kao što su Japan i Kina. A za svoj uspjeh uvijek skromno kaže, kako  je sve postigao zahvaljujuću marljivom radu.

-Moj radni dan počinje oko pola dva ujutro i tako otprilike ovih zadnjih četrdeset godina. Prvi sam u tvornici, sve meso sam osobno biram i, za razliku od mojih stotinjak radnika, uvijek znam gdje se nalazi svaki komad mesa. U mom poslu kontaktiram i cijelo vrijeme imam posla s perfekcionistima, najboljim šefovima najpoznatijih restorana, s ljudima koji imaju najzahtjevnije prohtjeve jer kupuju od mene najbolje i najskuplje meso i za svoj novac hoće i traže samo najbolje. Teško je uspjeti, no i ostati godinama na vrhu i držati razinu,  te stalno gledati poboljšati kvalitetu usluge i ponude, zapravo je još i teži zadatak. Prije dvanest godina odlučio sam se okušati u vlastitom biznisu. Veliki poticaj i rast u poslu doživio sam kad mi se priključio sin. Nakon završenog fakulteta te početka uspješne poslovne karijere, sin mi je u jednom trenutku rekao kako želi raditi sa mnom. U sebi sam mislio, Bože, nakon tolikih novaca koji sam uložio u privatni skupi fakultet i takvog dobrog posla kojeg ima, on bi u mesarstvo, no bilo mi je zapravo drago, iako to baš nisam mogao do kraja shvatiti. Ipak ulazak sina, a malo poslije i jedne kćeri, uz suprugu koja je tu već bila, dalo je novi zamah i mogu to tako reći, naša zajednička energija i volja je gurnula cijeli ovaj posao prema vrhu, ili ako hoćete kako drugi govore za ovaj naš posao, na sam vrh -kaže Puharić novinarima ” boka cro press”, naglasivši kako ne želi baš otvarati slične mesnice po cijelom svijetu.

 

MAKARSKA U SRCU

-Otkada je ova mesnica otvorena u ove četri godine tu je prošlo, računamo, milijun ljudi. Mi smo zapravo jedna od sydneyskih atrakcija i posebnosti. Mnogi žele doći ovo vidjeti, a kada dođu i vide, onda jasno žele i kupiti. Sve ove godine konstantno imamo pozive i ponude da koncept naše mesnice otvorimo u mnogim svjetskim metropolama, no i ovako jedva uspijevamo sve kontrolirati i voditi, jer nam je prvenstveno cilj držati postignuti nivo, a nisam baš siguran da bismo to mogli kada bi se proširili po cijelom svijetu i svugdje gdje nas zovu i hoće. Što da vam kažem, zadovoljan sam i ponosan, raditi posao koji volim- zaključuje vlasnik najbolje mesnice na svijetu, na kraju otkrivajući svoju opsjednutost Hrvatskom, Dalmacijom i rodnom Makarskom, koju nije zaboravio i koju posjećuje sa obitelji svake godine.

 – Ma ja sam vam svako ljeto u Hrvatskoj. Imam kuću u Makarskoj, cijela moja obitelj, sin i kćeri koji su rođeni ovdje, s djecom  svi idemo u Hrvatsku. Kroz svoj posao obišao sam i obilazim po cijelom svijetu i raznim destinacijama, no ljepšeg od našeg mora, kupanja i krstarenja sa obitelji po Jadranu nema-kaže uspješni Viktor. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Furešt
  #1 Furešt 20 siječnja, 2016, 09:24

  Tamo si bija, jesi i bićeš uvik furešt..Zašto u Makarskoj ne otvoriš mesnicu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. vladimir
  #2 vladimir 16 ožujka, 2013, 14:56

  Što nudi iz Hrvatske? Pršut, masline…?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. pila
  #3 pila 15 ožujka, 2013, 17:41

  Makarska u srcu – dolari u džebu, ajmo domoljubi…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code