PROTESTNA NOTA I BLISKA PROŠLOST

PROTESTNA NOTA I BLISKA PROŠLOST

25. rujna, 2015.

bajakovo_granica16-230915

Dakle, Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin, Šešelj i drugi pomozbog junaci, kad uspoređujete neke „mjere iz prošlosti“uvijek se prvo sjetite što ste radili u doba kad ste napali Hrvatsku i nastojali pobiti sve što hrvatski diše

Napisao: Mladen Pavković

Kako Srbi preokreću pilu? Naime, svako malo Srbi umjesto da govore i pišu o hrvatskom Domovinskome ratu, u kojem su sudjelovali kao agresori, oni se namjerno vraćaju u daleku prošlost, u doba Nezavisne Države Hrvatske (NDH). Tako je ovih dana, a u povodu mjere zabrane ulaska kamiona i inih automobila sa srpskim registarskim oznakama u Hrvatsku, Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije u noti Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu napisalo i ovo: „Ovakve i slične mere policijskih organa Republike Hrvatske, a posebno fizičko odvajanje nosilaca putnih isprava Republike Srbije od drugih putnika, nisu zabeležene u civilizovanom svetu. Po svom diskriminatorskom karakteru mogu se porediti samo sa merama preduzimanim u prošlosti, u vreme fašističke Nezavisne Države Hrvatske!“.

Stalno se vraćaju na NDH

Srbi mogu protestirati koliko ih volja. Ali, zbog čega se neprestano vraćaju na NDH i ustaše, a ne recimo na Domovinski rat, u kojem su na neprijateljskoj strani na žalost sudjelovali i neki članovi najužeg aktualnog srbijanskog državnog vrha? Većina Hrvata koja je branila i obranila hrvatsku državu od srpske i ine agresije nije se ni rodila u vrijeme NDH, ili su u to doba imali tek nekoliko godina života, ali za to iznimno dobro pamte zločine koji su 1991., ali i kasnije počini Srbi, Crnogorci, zločinačka JNA i domaće izdajice.

Stoga, neka Srbi već jednom prestanu pričati o NOB-u, tim više što je dobar dio njih bio na strani četnika i ratnog zločinca Draže Mihailovića, a iste ili slične (još gore) metode ubijanja, rušenja, otuđivanja, paljenja, protjerivanja…znalački su upotrijebili u Domovinskome ratu, za što do danas (da ti pamet stane!) nisu nikako ni kažnjeni.

Dakle, Vučić, Nikolić, Dačić, Vulin, Šešelj i drugi pomozbog junaci, kad uspoređujete neke „mjere iz prošlosti“uvijek se prvo sjetite što ste radili u doba kad ste napali Hrvatsku i nastojali pobiti sve što hrvatski diše.

A NDH ostavite povjesničarima. Okrenite se bliskoj prošlosti. Pa, niste valjda zaboravili tko je bio žrtva a tko agresor od Vukovara, Škabrnje, Gospića, Pakraca, pa do Dubrovnika?

Osim toga, u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata vi niste napadali i rušili Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) nego suverenu, samostalnu i neovisnu državu – Hrvatsku na čijem je čelu bio dr. Franjo Tuđman, a ne dr. Ante Pavelić!

A bili ste agresori i na Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju!

Dragulja nema

Mediji javljaju da je bivši pomoćnik ministra obrane RH Vladimir Zagorec i formalno odslužio sedmogodišnju zatvorsku kaznu koju mu je zagrebački Županijski sud izrekao u aferi dragulji.

Ovaj iznimno odlikovani umirovljeni general (dobio 14 najviših odlikovanja, od kojih su mu neka i oduzeta!) nema ni dana (ni dana!) na ratištu tj. u borbenom sektoru (prema Registru hrvatskih branitelja) osuđen je jer je 2.000 odlazeći s dužnosti iz sefa Ministarstva odnio torbe s draguljima u vrijednosti od najmanje pet milijuna američkih dolara, odnosno 39,4 milijuna kuna.

Dakle, general nad generalima je odslužio kaznu (od lipnja 2013. bio je na uvjetnoj slobodi!), ali ni nakon toliko dugo vremena nitko još uvijek ne zna gdje su – dragulji?

A riječ je o pet milijuna dolara!

Jedan koprivnički branitelj za navodnu pronevjeru od 10 tisuća kuna (deset tisuća kuna) odležao je u zatvoru punih 365 dana, odnosno jednu godinu! I novce je vratio.

Hrvatski branitelji, ali i radnici koji su ostali bez posla i plaća, danas idu u zatvor ako ne mogu platiti račune za struju, plin, vodu ili pak vraćati rate kredita. Zakon je zakon. I kako kažu Josipović i Mesić jednak je za sve!

A ovog generala tjednik Nacional je 2006. svrstao na 44 mjesto na listi najbogatijih Hrvata s procijenjenom imovinom od 26 milijuna eura!

No, Zagorec je odslužio svoje. Ponovno je cijenjeni i ugledni građanin, s adresom stanovanja u Beču.

Kaj nam pak moreju“, vjerojatno bi na to zapjevao Zdravko Mamić.

Ok, majstori. Ali, gdje je pet milijuna američkih dolara?T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 26 rujna, 2015, 05:55

  Volovine moje voljene
  ==================
  Njemu je tatek Krivousti
  ===================
  Penezi su odshteta zbog
  ===================
  Uchinjenih boli !?!?!?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code