NAJNOVIJE NA PORTALU

 • NAGRADA ŽGADIJA

  NAGRADA ŽGADIJA

      Književna nagrada Hrvatskog književnog društva Ogranak Zadar: ŽGADIJA.  Prema izvornoj ideji književnika i novinara, predsjednika Hrvatskog književnog društva …Opširnije »
 • NESRETNI SRBINE MILORADE

  NESRETNI SRBINE MILORADE

    Zanimljivo je i ovom prilikom primijetiti da Plenkovićev (u narodu neželjeni) koalicijski partner u ulogama manjinskog samozvana čelnika, nakladnika …Opširnije »
 • 12 HRVATSKIH BODOVA KONSTRAKTI

  12 HRVATSKIH BODOVA KONSTRAKTI

      Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Euroviziji održanoj u Torinu, zauzela je visoko peto mjesto. Dobila je …Opširnije »
LUPINOVE SKULPTURE U VELIKOM TABORU

LUPINOVE SKULPTURE U VELIKOM TABORU

27. siječnja, 2015.

download

U petak 30. siječnja u Noći muzeja u dvorcu Veliki Tabor pored Desića  otvara se izložba sklulptura Stephena Lupina. Izložba nosi naziv “Lupinizam”, a pokrovitelj izložbe je župan Županije Krapinsko -zagorske gospodin Želko Kolar.

Najpoznatiji hrvatski umjetnički fotograf već se neko vrijeme okanio foto-aparata i prvo je izrađivao namještaj, a onda se prebacio na slikarstvo i kiparstvo.
“Sad sam na vrhuncu kreativne moći, jer u sebi sublimiram sve što sam dosad radio. Ono
najbolje od mene tek dolazi…”, rekao je Stjepan Lepen , kako je Lupinovo pravo ime u nedavnom razgovoru za Nacional. Inspiraciju za svoje skulpture kaže da pronalazi na Tajlandu.

Neke skullpture većih dimenzija Lupino kaže da ne bi prodao ni za dvadesetak tisuća eura. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code