LUKA MIŠETIĆ BRANI HASHIMA TACIJA

LUKA MIŠETIĆ BRANI HASHIMA TACIJA

11. srpnja, 2020.

 

Predsjednika Kosova Hashima Thacija, koji u ponedeljak 13. srpnja ima prvo saslušanje pred u Specijalnim tužilaštvom u Haagu, branit će hrvatski odvjetnik Luka Mišetić, javlja prištinska “Gazeta ekspres”.

Nakon objave da je Haško tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Thacija, Mišetić je napisao da je Thaci bio u pravu kada je povezao optužnicu sa sastankom u Bijeloj kući gde je trebalo da sudjeluje u nastavku dijaloga s Beogradom.

Luka Mišetić rođen je 11. ožujka 1970. u Chicagu, od oca Ivana iz Grabovnika i majke Ive rođene Čuvalo iz Proboja u okolici Ljubuškog, u BiH. Napustili su rodni kraj krajem šezdesetih godina prošloga stoljeća. Otac je bio je radnik na održavanju stambenih zgrada i sve je uložio u školovanje svoje djece. Luka Mišetić je u Hrvatsku prvi put došao 1986. kao 16-godišnjak. Potom je svake druge godine dolazio u posjet rodbini. 1992. diplomirao je političke znanosti na Northwestern Universityu. Potom je 1996. završio trogodišnji poslijediplomski studij prava na Sveučilištu Notre Dame u Indiani i postao odvjetnik.

Proslavio se obranom hrvatskog generala Ante Gotovine pred Haškim tribubalom. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code