LOVRE MARUŠIĆ NAGRAĐEN U PARIZU I PORTU

LOVRE MARUŠIĆ NAGRAĐEN U PARIZU I PORTU

29. srpnja, 2018.
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Jedan od najnadarenijih hrvatskih pijanista mlađe generacije, klijent tvrtke CristoforiumArt za menadžment umjetnika, Lovre Marušić (Omiš, 1992.) u razmaku od samo deset dana osvojio je čak dvije nagrade na međunarodnim natjecanjima u Parizu i Portu.

Na 1.International Music Festival & Competition IMF Piano Competition (https://www.imfparis.fr), održanog od 11. do 13. srpnja ove godine u Parizu, Lovre Marušić je osvojio prvu nagradu u konkurenciji od 30 pijanista iz cijeloga svijeta.

Još veći uspjeh je uslijedio na 20. Santa Cecilia International Piano Competition (http://www.scecilia-competition.com), održanog od 16. do 22. srpnja ove godine u Portu, gdje ga je u snažnoj konkurenciji od 80 pijanista međunarodni žiri sastavljen od proslavljenih pijanista i pedagoga odabrao kao pobjednika natjecanja, što mu je donijelo novčanu nagradu od 8000 Eura, izdavanje CD-a za tvrtku KNS Classical te još šest pijanističkih recitala: 

Recital u Ciclo de Recitais (Curso de Música Silva Monteiro/CMP) – Portugal

Recital na Festival “Concerts Mas Brunet” (2018) – Francuska

Recital u Casa da Música (Porto) – Portugal

Recital u Casa de Portugal/André Gouveia (Paris) – Francuska

Recital u Casa de Fralães (Barcelos) – Portugal

te recital u “Hammerklavier concert series KNS Classical” (Barcelona) – Španjolska.

Uz to, zajedno sa kolegicom violončelisticom Laticom Anić, također klijenticom tvrtke CristoforiumArt, osmislio je 1. međunarodni festival komorne glazbe OSTINATO, koji će se održati u Omišu od. 1. do 8. kolovoza 2018. godine a na kojem će nastupiti brojne domaće i međunarodne zvijezde klasične glazbene scene. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<