LGBT OSOBE TREBAJU BITI U SABORU

LGBT OSOBE TREBAJU BITI U SABORU

11. listopada, 2015.

Duga ispred HBK
Povodom Nacionalnog dana izlaska iz ormara, kojim se diljem svijeta podiže svijest o prisutnosti LGBT osoba u društvu, nositeljica liste u I. izbornoj jedinici stranke ZA GRAD Iva Kvakić ističe kako je ključ naprednog i funkcionalnog društva omogućiti svim njegovim članovima da uživaju jednaka prava i mogućnosti. Otvorenu podršku koju iskazuje LGBT zajednici od početka svoga djelovanja, Stranka nastavlja uključivanjem LGBT osoba na izborne liste za parlamentarne izbore.

“Vjerujemo kako se napredak nekog društva mjeri prema brizi koju ono iskazuje za svoje manje, a samim time i ranjivije skupine. U više smo navrata javno podizali svijest o nužnosti podrške LGBT zajednice, a sada idemo i korak dalje – LGBT zajednicu dovodimo u Hrvatski Sabor, kako bismo joj pružili priliku da osobno zastupa svoje interese.” izjavila je Kvakić.

Iva Kvakić je glasno rekla “PROTIV” na Referendumu o ustavnoj definiciji braka 2013., tri godine zaredom prošetala zagrebačkim ulicama u Zagreb Pride povorci, a na Međunarodni dan borbe protiv homofobije naslikala je i simbol LGBT zajednice – dugu – ispred Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

“U skladu s načelom participacije na kojem se zasniva rad stranke ZA GRAD, na svoje izborne liste uključujemo sve zainteresirane građane. Ovim putem još jednom pozivamo i članove LGBT zajednice da se bez straha priključe mijenjanju još uvijek nedovoljno inkluzivne i konzervativne hrvatske političke scene te i na taj način zajedno s nama pokažu da politika zaista može biti drugačija” zaključila je Kvakić.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code