LAŽOV I NESREĆA ZA HRVATSKI NAROD

LAŽOV I NESREĆA ZA HRVATSKI NAROD

27. siječnja, 2017.

 

 

Kao veliki prevrtljivac i oportunist, Mesić je u zadnjih 25 godina svaki drugi dan mijenjao svoja stajališta i sukladno tome davao skandalozne političke izjave, koje su išle na štetu Hrvatskog naroda ne samo u domovini nego i u inozemstvu. Nikako nisam mogao shvatiti da je većina glasača koji su izašli na izbore mogla dva puta izabrati tog šarlatana za predsjednika Republike Hrvatske

Napisao: Antun Babić

MesićU novijoj povijesti hrvatskog naroda nije bilo veće političke izdajice i veće nesreće od bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Dok sam bio u diplomatskoj službi često sam se puta morao jako suzdržavati. Prije Mesićevog službenmog posjeta u NR Kinu 2002., gdje sam vršio dužnost opunomoćenog ministra u veleposlanstvu Republike Hrvatske, imao sam namjeru otići na bolovanje, samo da ne sudjelujem u organizaciji njegovog dolaska u NR Kinu. O tome kako je sebe i sve nas u službenom izaslanstvu osramotio kad je rekao kineskog predsjedniku Jiang Zeminu, a onda kad je Jian Zemin počeo postavljati pitanja Mesiću na ruskom, Mesić je odgovarao na hrvatskom, a kineski ga je predsjednik samo u čudu gledao, objavit ću više u svojoj knjizi.

Izjava o izjavi

No, glavni razlog ovog mojeg komentara je Mesićeva izjava kako je on tu svoju pozitivnu izjavu o logoru Jasenovac dao pod utjecajem lažnih informacija hrvatskih povratnika iz iseljeništva, koji su propagirali ustaštvo. To je jedna neoprostiva laž koja je uvrijedila cijelo hrvatsko iseljeništvo i sve nas povratnike koji smo 1990. godine stavili sve na kocku, uključujući i naše obitelji, i vratili se u Hrvatsku kako bi pomogli svojem hrvatskom narodu da se obrani od velikosrpske agresije.

Stjepana Mesića upoznao sam odmah po dolasku u Zagreb u travnju 1990. godine zbog njegove dužnosti glavnog tajnika u HDZ-u. Godine 1991. imenovan sam za savjetnika predsjednika dr. Franje Tuđmana za medije i tada sam često viđao Mesića. Nikada nisam s njim razgovarao o ustašama i ustaškom režimu. Dapače, kao Radićevac, znao sam reći da sam se iz bogate Australije vratio u Hrvatsku zato što želim pomoći u stvaranju, obrani i izgradnji moderne, samostalne i demokratske hrvatske države. Na toj sam crti, usprkos velikom razočaranju, ostao i danas i ustrajat ću do kraja svojeg života.

Kao veliki prevrtljivac i oportunist, Mesić je u zadnjih 25 godina svaki drugi dan mijenjao svoja stajališta i sukladno tome davao skandalozne političke izjave, koje su išle na štetu Hrvatskog naroda ne samo u domovini nego i u inozemstvu. Nikako nisam mogao shvatiti da je većina glasača koji su izašli na izbore mogla dva puta izabrati tog šarlatana za predsjednika Republike Hrvatske.

Protuhrvatski rad

Pozivam Hrvatski svjetski kongres i sve hrvatske organizacije i društva da javno i oštro osude izjavu Stjepana Mesića, a ja ću pokrenuti inicijativu da takvu osudu Stjepana Mesića zbog protuhrvatskog rada već više od dva desetljeća potpišu i mnogi povratnici u domovini iz svih krajeva svijeta.

U zaključku, pozivam predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a posebno HDZ, čiji je Mesić bio vodeći član nakon osnivanja stranke 1989. godine, da ga javno osude i pokrenu postupak za sve njegove veleizdaje. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ante Matić
  #1 Ante Matić 31 siječnja, 2017, 05:13

  Mesić nije lagao o sabirnom i radnom logoru u Jasenovcu.Taj logor je radio do okraja 1948. godine. Povjesničari i stručnjaci za starine i baštine, trebaju istražit što se događalo u Jasenoivcu poslije rata, pa če se tako doći do istine.Zašto su partizani uklonili tvorničke strojeve iu hala i sve iz radionica i prebacili u Srbiju, neka meni odgovori Golštajn

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. klarens
  #2 klarens 29 siječnja, 2017, 07:18

  Nije cigo sharlatan, sharlatani smo mi
  =============================
  Kad su padale bombe na Vukovar
  =============================
  Bio je predsjednik JUGE ?????????
  =============================
  A chlan HDZ-a
  =============================
  A kao HDZ nije komunistichki paravan
  =============================
  Hahahahahahahahahahahahahahaha
  =============================
  Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  =============================
  Al smo glupi mama !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =============================
  Plachi voljena zemljo

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 27 siječnja, 2017, 16:16

  Tovareš je rekao to što je, i uzeo si za pravo da kada već govori istinu da i opljačka na raznim tribinama hrvatski narod u svijetu.

  Bio je Veliki Hrvat sve dok ga Mafija, tj. srpski zet iz Beograda nije novcem srpske crkve kupio!
  Cijelome svijetu je poznato da su 500 najpoznati srbi i srpska crkva potpisali u Beogradu sporazum sa Hitlerom da počinu Holokaust nad Židovima i da tako iskorijene sve Židove iz Srbije.

  Katolička Crkva kao i Hrvatska pravoslavna Crkva su se ubijanju Židova protivili, te je Pavelić za spašavanje Židova od Nacista u zatvor Jasenovac stavljao strojeve sa kojima su židovi izrađivali odore za ustašku vojsku.
  U Jasenovcu su u doba NDH ubijeni najviše Ustaše čuvari koji su u zatvoru krali.
  Nakon 45 je Tito tamo poubijao Ustaše i Židove i Hrvatske Pravoslavce i Muslimane!
  Kompletno svečenstvo HPC su srbi i partizani poubili i imovinu poklonili srpskoj crkvi.
  Jugosipović, Jovan Sanader, Suzana iz paštete i Tovareš i Milanović su nastavili tom politikom te su osim 500 miljuna kuna poreznoh novca srspkoj crkvi u hrvatskoj poklonili sve bivše hrvatske pravoslvne crkve.

  Ako je na prostoru umjetne tvorevine Jugoslavije pobjedila tobože antifašistička koalicija, zašto onda Židove u Srbiji i dalje nema.
  Srbi su uvijek za Genocid spremni i da uz pomoć srpske crkve okupira tuđe.
  Iskorjenuli su Hrvate i Židove u Vojvodini, u Boka Kotarskoj, u Republici Srpskoj.
  Sve uz pomoć hrvatskih partizana i glupih seljačina iz HSS-a!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code