KVADRATURA KRUGA

KVADRATURA KRUGA

20. rujna, 2011.

 Piše: Miro Glavurtić

 Bio sam fiksirao kvadraturu kruga i promovirati ju u Mega trendu. Zbog glamura. Već sam imao popis uzvanica. Ali, 90 posto ih je već mrtvo. Od onog dana kada sam najavio Veliku Objavu, a bilo je to prije dva desetljeća. Mislio sam: sve će biti drukčije. Prije svega s mojim izgnanstvom. Vratit ću se u Zavičaj. Naći ću dom. Neću biti bjelosvjetski parija. Ciganin, par excellence. Vagabund Noći. Neprijatelj Države. Mislio sam: sredit ćemo stvari u Državi. Satrt ćemo hobotnice. Uz mene će biti Uerka. Sestre Bilić. Karamarko.

Naišao sam na nova poniženja. Od matematičara. Pa i onog sa Mega trenda. I onog s Ruđera Boškovića. A obojica su bili akademici. I akademik je bio onaj iz Podgorice. Moj prijatelj, uz to. Milorad Perović. Prošle su godine. Svijet je na samrti. Dobiva infuziju. Amerika samo što nije bankrotirala. Po prvi put je Hrvatska ustala protiv Svete Stolice! Zašto taj konsenzus? Jer se očekuje inauguracija Antikrista, na Prokletoj Stolici! Schröder je najavio stvaranje Sjedinjenih Država Europe. Država na većoj potenciji. Sekvenca od 111 papa iscrpljena je. Ovo je sto i jedanaesti Papa Proročanstva Svetoga Malahija. Veliki pariški ritmolozi objasnili su nam tu sekvencu, 111. Toliku imaju stuba i Kapucinske štenge u Zagrebu. Pa kada se popnem, starački neizvjesno, sve mi je odjednom jasno. Prostire se Eshaton, Papa Benedikt XVI. ratuje s hrvatskom Državom. Ali Papa više nema ratnike, viteze, as i svećenici su  krenuli na njega, i oni hrvatski i oni španjolski.

U svojim dugim komunikacijama s demonima, genijima Zraka i Podzemlja, Uljezima iz Prostora, najveći mag Modernog doba, Aleister Crowley, dobio je osobitu poruku, od jednog zloduha, da njegove kohorte ratuju s anđelima 30-og etirsa, kako bi se spriječilo objavljivanje kvadrature kruga, were at war  with the angels of the 30 Aethyrs, to prevent the squaring of the circle. (The Confessions, s. 186.)

Najveće slavlje u iluminatskoj loži Skull and Bones svake godine se slavi, na dan kada je, u veličanstvenoj povijesnoj bitki, jedne ponoći, 1663., spaljen Euklid, ili njegova lutka i njegove knjige iz geometrije. Okončala se jedna mračna, euklidovska epoha! Uz pjesmu i zdravice i danas se slavi ta pobjeda: In the arms of death old Euclid sleepeth/ Sleepeth calmy now…I uz druge stihove koji vrijeđaju svetu  geometriju.

I što to ja sada radim, na Novom Beogradu, iza CeKa, u staklu i metalu Mega trenda, sa sinom Božina Jovanovića i njegovim akademikom? Dvadeset godina lutam. Prognan u Patagoniju. I što to radi Saša Stefanović, zavarivač u riječkom brodogradilištu? Koja je njegova kob? Tvrdi da je riješio kvadraturu kruga i druge geometrijske tajne. Ono isto čime sam se i ja bavio, od prvih dana Mediale. Više od pola stoljeća! Usprkos demonima 30 Aethyrsa.

A kada se Hrvatska povijesno očitovala, pomislih da nikada nije dovoljno slave. A pojma nisam imao da će sve biti neslavno i blesavo. I da ćemo biti tako blizu ništavila. Ništa nisam uradio. I danas mi je ostala nada. Ali, umire; kao i ja. Nada je da ću ove godine možda baš u Beograd. Uerka je ustrajnost. Uerka je sjećanje. Uerka je geometrija. Pozvat ću sve mrtve vitezove u rat za Svetu geometriju.

Frenky, mlad i nadobudan,  a još u milosti Sine Karli, banu k meni u moj rovinjski atelje. Nacional je tada izlazio u drugom, jeftinijem formatu. Tuđman je još bio živ. A ja pun optimizma. Bez ikakva stvarna razloga. Počeh vrtjeti priču o – kvadraturi kruga. O duplikaciji kocke, o trisekciji kuta. Sve kao da će se sutra objaviti nova zora. I da će se legije anđela svrstati iza mene, u posljednjem boju.

Utaman. Prdnula je kobila. Tuđman je odapeo. Utvrdila se, slijeva i zdesna, neka nacionalna oklokracija. Sve od zla oca od gore majke. Crkla je Država. Možda onoga dana kada se i rodila. I traje rat na Nebu i na Zemlji. Stari Sveti Otac nema uza se nikakve vitezove, da pokrene rat protiv Hrvatske i Španjolske. Nekad katoličke zemlje, koje su upale u najcrnji otpad i demoniju. Mačevi su zahrđali. Nose ih samo lažni masonski vitezovi, tobožnji templari, koji svoje opskurne rituale obavljaju u profaniranim katoličkim crkvama na Kaptolu. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code