KURT ELING U LISINSKOM

KURT ELING U LISINSKOM

1. listopada, 2021.

 

Velika svjetska zvijezda – Kurt Elling, ovogodišnji dobitnik nagrade ‘Grammy’, dolazi u Lisinski u nedjelju, 7. studenoga u pratnji ZJM Big Banda!

“Jedan od najvećih jazz-pjevača svih vremena”, kako ga je nazvao časopis The Guardian, dolazi prvi puta u Lisinski.

Kurt Elling čuven je po svojoj jedinstvenoj mješavini razigranosti i pjesničke senzibilnosti, a ugledni su ga kritičari i čitatelji cijenjenih časopisa poput DownBeat i Jazz Times više puta svrstali u sam vrh ljestvica najboljih jazz-pjevača.

Ovog virtuoznog pjevača, koji po časopisu Jazz Times spada u „kraljevsku lozu vokala od Louisa Armstronga preko Marka Murphyja”, krasi muzikalnost i sjajna tehnika bogatog baritona kojim pjeva kroz čak četiri oktave. Ima nenadmašan osjećaj za ritam, fraziranje, scat improvizaciju i dinamiku, kao i smisao za dramatiku… sve to zajedno njegove izvedbe čini nezaboravnima.

New York Times nazvao ga je „najistaknutijim pjevačem našega vremena“, časopis DownBeat četrnaest ga je godina zaredom smještao na sam vrh najboljih jazz-pjevača, osvojio je osam nagrada Udruge jazz-novinara za pjevača godine te 12 nominacija i dvije nagrade Grammy. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code