KRSNIK: PUPOVAC PREKO PLENKOVIĆA PROVODI MEMORANDUM 2

KRSNIK: PUPOVAC PREKO PLENKOVIĆA PROVODI MEMORANDUM 2

16. srpnja, 2020.

 

Piše: Vjekoslav Krsnik

Ako je dosad bilo dvojbi kakvu politiku u posljednje vrijeme zastupa i vodi Hrvatska demokratska zajednica, nakon odluke predsjednika stranke i dosadašnjeg premijera Andreja Plenkovića da koalira s Pupovčevom velikosrpskim SDSS-om potpunoma je jasno da se taj eurounijski birokrat koji nema nikakve veze s hrvatskim interesima niti ga to zanima priklonio velikosrpskoj politici definiranoj u Memoranduma 2 Srpske akademije nauka i umetnosti. Na taj način Hrvatska demokratska zajednica kao stožerna hrvatska politička stranka nije više samo “stranka opasnih namjera! nego izdajnički HDZ koji s Andrejom Plenkovićem vodi bez zadrške Hrvatsku u Mesićev “region” odnosno u tzv. Zapadni Balkan.

Pritisci briselskih birokrata

Iako je Srbija doživjela četiri vojna poraza u ratovima koje ja sama pokrenula nakon raspada Jugoslavije, a na kraju bila bombardirana od NATO-a, ona je još uvijek politički u fokusu birokrata u Bruxellesu. Bez obzira što Srbija ne ispunjava brojne uvjete za otvaranje pregovora s Europskom unijom briselski birokrati vrše pritisak na Hrvatsku da u odnosima s Beogradom popusti u zahtjevima koji proizlaze iz odgovornosti Srbije u agresiji na Hrvatsku.Andrej Plenković ide tako daleko da u najavljenom susretu sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić koji zbog pandemije nije održan odustaje od glavnog hrvatskog zahtjeva rješavanja sudbine nestalih. Dakle, za Bruxelles ključna osoba za takvu politiku prema Srbiji je Andrej Plenković koji je pobjedom na prošlim izborima ojačao takav svoj položaj. Zato je kao prvi korak prihvatio kao najvažnijeg koalicijskog partnera Pupovčev SDSS koji sustavno u Hrvatskoj provodi politiku zacrtanu u Memorandumu 2 SANU.

Treba podsjetiti koje su najvažnije točke tog programskog dokumenta sadržane u politici Pupovčevog SDSS-a u Hrvatskoj. Prije svega to se odnosi na umanjivanje odgovornosti Srbije za počinjene zločine i razaranja. To se ostvaruje potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BIH, Hrvatske i Kosova. Treba podsjetiti na takve procese u kojima su srbijanski pravosudni organi progonili hrvatske branitelje, najpoznatiji su slučajevi Marić i Purda, a u novije doba bila je najavljena čak i optužnica protiv hrvatskog ministra obrane Damira Krstičevića. Malo je poznato, a to je prvenstveno krivnja na hrvatskim kontroliranim medijima, da je srbijansko pravosuđe dobilo mogućnost progona hrvatskih branitelja Sporazumom što su ga za vrijeme vladavine HDZ-a pod Ivom Sanaderom 2006. godine u Zagrebu sklopili tužilac za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević i glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić. To je bio klasičan primjer odricanja od pravosudnog suvereniteta. Montiranim sudskim procesima protiv hrvatskih branitelja, a da istodobno hrvatsko pravosuđe nije pokrenulo procese protiv srpskih generala JNA stvoren je u javnosti dojam o ravnopravnoj odgovornosti Srbije s Hrvatskom kad su u pitanju ratni zločini. Ovaj izdajnički sporazum nije ratificiran u Hrvatskome saboru, a što je još važnije u točki 25. svaka ga strana može otkazati, ali to do danas nije palo na pamet ni jednoj HDZ-ovoj a još manje SDP-ovoj Vladi. U skladu s ovom točkom Memoranduma Milorad Pupovac na čelu velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj sustavno napada Domovinski rat s jedne strane ga nastojeći prikazati, a to se osobito odnosi na Oluju, kao etničko čišćenje, a s druge strane ignorirajući njegov značaj kao temelj uspostave hrvatske države idući tako daleko da demokratsku Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH-a. Milorad Pupovac je osobito aktivan u provedbi sljedeće točke Memoranduma2 koja glasi: “Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutarnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije”. Nema nikakve dvojbe da su posljednji incidenti u kojima je prste imala srbijanska tajna služba BIA bili usuglašeni s Pupovčevom politikom navodne ugroženosti pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj. Stalnim kukanjem o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj, iako oni politički nisu Srbi nego Hrvati Milorad Pupovac je sve vlade HDZ-a i SDP-a doveo u obranaški položaj ucjenjujući ih sa svoja tri zastupnika uz potporu ostalih pet manjinaca i ostvarujući na taj način utjecaj koji mu ni u kojem slučaju legitimno ne pripada.

Peta kolona

To se upravo događa i s novom Vladom Andreja Plenkovića koji je spreman udovoljiti svakoj ucjeni što mu je na stol stavi Milorad Pupovac, pa je tako Pupovčev jastreb Boris Milošević dobio položaj potpredsjednika Vlade. Konačno je i te kako aktivan u provedbi one točke Memoranduma koja se zalaže za konstitutivnost Srba u Hrvatskoj u cilju stvaranja unitarne svesrpske zajednice u državama nastalim raspadom Jugoslavije. U tom pogledu uporno se ustrajava na separatnom položaju pripadnika srpske manjine u Istočnoj Slavoniji s krajnjim ciljem stjecanja posebnog pravnog statusa Zajedničkog vijeća općina kao temelja za teritorijalnim pravnim statusom, što nije spriječio ni HDZ ni SDP, nego Vesna Pusić ustvrdivši da bi se time poremetila arhitektura države. Sve u svemu Milorad Pupovac kao vođa pete kolone sa SDSS-om, kojega je nota bene utemeljio ratni zločinac Goran Hadžić, te SNV-om predstavlja glavni remetilački čimbenik u destabilizaciji hrvatske države. To je njegov svjetonazor i takvog je Milorada Pupovca Andrej Plenković na čelu HDZ-a pronašao kao partnera sličnog svjetonazora.

Nema nikakve dvojbe da će Milorad Pupovac preko svojeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića nastaviti provoditi ucjenjivačku politiku tražeći za svoje “ugrožene Srbe” nove ustupke koje će mu Andrej Plenković kao poslušni briselski birokrat ispunjavati. Pitanje je međutim koliko će članstvo HDZ koje već sad zaslužuje izdajničku etiketu kao ovce za klanje odobravati takvu izdajničku politiku svojega šefa. Prvi test će biti skoro obilježavanje 25. obljetnice Vojnoredarstvene operacije “Oluja” na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Nema nikakve dvojbe da Milorad Pupovac priprema novu provokaciju i da će tog važnog datuma kao zastupnik u Hrvatskome saboru biti nazočen na nekom novom četničkom derneku u Srbiji. Hoće li opet Andrej Plenković za svojeg koalicijskog svjetonazorskog partnera reći samo da je “malo pretjerao”. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. žrdina
  #1 žrdina 17 srpnja, 2020, 09:13

  Uhljebi su izabrali, kruha gladni Hrvati pobjegli.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 17 srpnja, 2020, 01:27

  KRSNIK ,KATOLIČKI RAZVRATNIK,
  KRSNIK,KATOLIČKI RAZVRATNIK ,KRIŽARSKO-STEPINHČEVSKE SVIJESTI ,SMISLIO I NOVU KNJIGU U KOJOJ OPISUJE SVOJE DAVORIJE ,U DESETERCU NA JEDNU ŽICU.
  NAŠ KRSNIK SE OPET PREDICIRA  SA SVOJIM  KATOLIČLUKOM ,PA BAULJA PO DINARSKIM,TALIBANSKIM BESPUČIMA I RASPUČIMA..MORAM MU PORUČITI DA JE U VELIKOJ ZABLUDI KADA MISLI DA ĆE NAM OPET PRODAVATI SVOJE KRIŽARSKO RODOZUBLJE. . ON UVJEK PIŠE O ONOME O ČEMU NAJMANJE ZNA ILI MISLI DA MI NE ZNAMO PA DA NAS POUČI,OVAJ ZATUCANI KATOLIČKI TELAL.
  MORAM MU PORUČITI DA SE OSTAVI ONIH KRIŽARSKIH TAMBURANJA O NEKOJ AGRESIJI NA HRVATSKU. MORAM SE U TU SVRHU POSLUŽITI JEDNOM METAFOROM  JOŠ IZ  OSMANLIJSKIH VREMANE KOJA BI UPRAVO BILA ANALOGNA ODGOVORU  NJEGOVOJ PORUCI: STANDER MALO OD DOBOJA MUJO I MI KONJE ZA TRKU IMAMO=.!!!!I EVO MU ODGOVORA O AGRESIJI NA HRVATSKU:
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJA –HRAVATSKA .
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRUŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA, STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA.
  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA, A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI A PRAKSA JE POKAZALA FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KAZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOG KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU JE KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA  HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. JACK
  #3 JACK 16 srpnja, 2020, 11:07

  Bolje da je stoka na okupu,trebati će manje resursa za rješavanje Stočnog pitanja.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code