KRSNIK: PLENKOVIĆ JE PRVO FARAONSKI JAVNO ZAPRIJETIO DA ĆE SRUŠITI ŽIVI ZID I TO JE USPIO

KRSNIK: PLENKOVIĆ JE PRVO FARAONSKI JAVNO ZAPRIJETIO DA ĆE SRUŠITI ŽIVI ZID I TO JE USPIO

17. listopada, 2020.

Piše: Krešimir Krsnik

U jeku tekućih izjava potaknutih najnovijim zbivanjima u državi iz Bruxellesa se u svojem stilu javio premijer Andrej Plenković s ovom ključnom tvrdnjom: “Od 2016. godine otkad imam najveću odgovornost za HDZ i za Hrvatsku, moja je politika bila politika tolerancije, uključivosti i pozicioniranja HDZ-a na desnom centru. Pogledajte sve moje izjave, ako netko nađe ijednu izjavu u tom smjeru, ja bih to volio vidjeti. Neće je naći”.

Rušenje Živog zida

Predsjednik hrvatske Vlade nastavlja svojim bahatim i autokratskim da ne kažem faraonskim ponašanjem manipulirati s hrvatskom javnošću. Budući da je rekao kako bi volio vidjeti neku izjavu koja pokazuje njegovu netolerantnost, a ima ih mnogo, izdvojio sam jednu najupečatljiviju koja je raskrinkala tobožnju Plenkovićevu demokratičnost. Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u Hrvatskome saboru kritizirao je 2018. godine Plenkovićevo izvješće o sjednici Europskog vijeća: “Vaše izvješće, rekao je zastupnik Bunjac, otvorilo mi je oči. Do danas sam gajio nadu da ste vi ipak hrvatski premijer, ali nakon vaših današnjih riječi čvrsto sam uvjeren da ste vi samo jedan briselski projekt i ništa drugo. Ovakvo zaklinjanje u sve ono što je na ovome kontinentu loše, doista se rijetko čuje. Klanjanje Europskoj uniji, vjera kao da se radi o nekoj religiji, ne sjećam se da je ijedan hrvatski premijer ovako govorio u ovom saboru..

Na to mu je Andrej Plenković odgovorio: “Stranke poput vaše ruše referendume u Francuskoj, Nizozemskoj, Grčkoj,… E, ovdje nećete. I drugi put ćete dobiti manje glasova i manje mandata, ja vam to jamčim. To će biti jedna od ključnih zadaća moje vlade”.

Jednoumlje

Umjesto mojeg komentara citirat ću reakciju na ovu raspravu jedne blogerice Nadaline Soldo: Ovo je prestrašno čuti u tzv. demokratskoj državi. Što mu znači “ruše referendum”? Valjda na referendumu narod odlučuje, i ne ruši ništa, nego iskazuje svoju volju. Po Plenkoviću narod ruši zamisli elita, a to je nedopustivo po njegovu mišljenju. Kako i čime on to jamči da će Živi zid dobiti manje mandata i kako se usudi reći da će to biti jedna od ključnih zadaća njegove vlade? Obračun s neistomišljenicima i jednoumlje, to smo već imali, i trajalo je 45 godina. Nisu naši ljudi izginuli da dobijemo ponovo diktaturu samo u drugom pakiranju.
Nevjerojatno je to što leži ispod ušminkane bruxelleske maske.

Ovoj ocjeni nije potreban nikakav daljnji komentar, jer je tu sve rečeno.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code