KRSNIK: ĐOKOVIĆ JE ISMIJAO SLOGAN “SIGURNA HRVATSKA”

KRSNIK: ĐOKOVIĆ JE ISMIJAO SLOGAN “SIGURNA HRVATSKA”

26. lipnja, 2020.

 

Piše: Vjekoslav Krsnik

Ako se analizira prava pozadina teniskog turnira “Adria tours” kojega je pokrenuo trenutno najbolji tenisač na svijetu Srbijanac Novak Đoković, onda s debaklom u Zadru zbog širenja korona virusa, taj događaj ni u kojem slučaju ne spada samo u sport nego s posljedicama koje je proizveo u sofisticiranu politiku što se već duže vrijeme vodi iz Srbije prema Hrvatskoj, a temelj joj je notorni Memoraduma2 Srpske akademija nauka i umetnosti.

Zdravstveno-politički skandal

Pogledajmo prije svega nesporne činjenice. Iako je Međunarodna teniska federacija, kao što je to učinjeno i u drugim sportovima odustala pa čak i zabranila održavanje teniskih turnira, usred pandemije korona virusa koja je ozbiljno pogodila Srbiju, mnogo više nego Hrvatsku Novak Đoković vodeći na ATP listi izlazi s idejom organiziranja “AdriaToursa” s najavljenim turnirima u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Crna Gora odbija tu ideju, ali u Hrvatskoj uvijek ima korisnih budala koje takvo nešto mogu prihvatiti, što se prvenstveno odnosi na Hrvatski teniski savez na čelu s potpuno nepoznatom Nikolinom Babić pri čemu je njezina najveća prednost u izboru za predsjednicu bila što je članica HDZ-a. Svi tenisači koji su došli iz drugih država ušli su u Hrvatsku bez kontrole koja vrijedi u jeku pandemije korona virusa. Tako je ušao i Novak Đoković koji je prilikom ulaska u Hrvatsku očito već bio zaražen, jer se kad je slučaj otkriven nije htio testirati u Zadru, nego je to učinio po povratku u Srbiju odakle je i objavio da je zaražen. Premijer Andrej Plenković je jedva dočekao da se bez socijalne distance nađe sa popularnim srbijanskim tenisačem, pa je imao bliski kontakt s njim, vodeći s jedne strane računa o svojoj političkoj agendi samozvanog lidera tzv. Zapadnog Balkana, a s druge strane o navodnom pozitivnom učinku u njegovoj izbornoj kampanji. Pojava virusa na nelegalnom teniskom turniru u Zadru odmah je postala vijest dana u svim vodećim svjetskim medijima. Učinak je dakako negativan ne samo za Novaka Đokovića nego još više za Hrvatsku koja je ovim zaraznim incidentom jeftino prokockala ugled što ga je stekla u jeku pandemije kao zemlja koja se dosad uspješno suprotstavila pandemiji. S obzirom da je imao kontakt sa zaraženom osobom premijer Andrej Plenković trebao je ići kao i svaka druga osoba koja je kontaktirala zaraženog u samoizolaciju. On to normalno bahato odbija, a skandalozno je da je cijeli Nacionalni stožer na čelu s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem koji je u krajnjoj liniji odgovoran za nastalu situaciju pronalazi niz neuvjerljivih opravdanja za premijerovo ponašanje. Ironija je da se to događa pod HDZ-ovim predizbornim sloganom “Sigurna Hrvatska”. U svakom slučaju odgovornost za zdravsteno-politički skandal u Zadru postoji, a ona se proteže od Hrvatskog teniskog saveza, preko Nacionalnog stožera do samog premijera.

BIA i SOA 

Nije isključeno da je u svemu tome imala prste srbijanska tajna služba BIA (Bezbednosno informativna agencija) koja je osobito u posljednih nekoliko mjeseci aktivna na podrivanju stabilnosti u Hrvatskoj, što se očitovalo uz petokolonaško djelovanje čelnika velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj zastupnika Milorada Pupovca i slučajevima Škalamera u Rijeci, sukobu navijača u Uskoplju, i naručenim protusrpskim grafitima u Zagrebu. Novak Đoković ako i nije bio izravno umiješan u operaciju BIA-e svojim djelovanjem je za nju odradio dobar posao. Hrvatska je pojavom korona virusa u Zadru doživjela svjetski medijski udarac s određenim negativnim učinkom na ionako pogođeni turizam, a zemlja je dodatno politički destabilizirana baš na onaj način kako se to navodi u Memorandum2 SANU. Sve se to događa zato što Hrvatska uopće nema, iako je pod udarom neprijateljske propagande i subverzija, svoju protuobavještajnu službu, a vlastita obavještajne služba SOA kojoj je na čelu osoba i s francuskim državljanstvom jedva da ju se uvažava. Prije nekoliko godina SOA je utvrdila da 20 sudaca predstavljaju opasnost za nacionalnu sigurnost, pa je Hrvatski sabor preko toga prešao šutke, što znači da ti suci i dalje predstavljaju opasnost za nacionalnu sigurnost. Jednako je tako prije više godina predsjednik Mesić bio izjavio da u Hrvatskoj nije zabranjen rad stranim špijunima (?!), pa se zato ne treba čuditi i ovoj najnovijoj slučajnoj ili namjernoj subverziji iza koje stoji vodeći tenisač na ATP listi Novak Đoković. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 3 srpnja, 2020, 08:52

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu, SAD. Trenutno sam udovica s troje djece i zapala sam u financijsku situaciju u travnju 2020. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite od raznih zajamnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim vragovima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i više ih nećete čuti, učinili su mi to dva puta prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite gospodinu Davidu Wilsonu za vaš zajam.

  Nude sve vrste zajma.
  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vam usmjerim sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 26 lipnja, 2020, 09:07

  Plenkoviću mrš u kućicu!
  srami se 15 dana.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code