KRISTINA-SRAMOTA SISKA

KRISTINA-SRAMOTA SISKA

26. studenoga, 2019.

 

Prema nekim neslužbenim informacijama, u čelništvu Gradskoga odbora HDZ-a namjerava se protiv Ikić Baničekove pokrenuti sudski kazneni postupak zbog vrijeđanja državotvorne stranke. Treba li u ovom trenutku podsjećati da je ista osoba, fascinirana svojom umišljenom važnošću i autoritetom u hibridnom socijaldemokratskom sustavu i onemogućavanjem iz osobnoga inata podizanja spomenika bl. kardinalu Alojziju Stepincu na sadržajno praznom Trgu bana Jelačića, ispred palače Velikoga kaptola, sjedišta  Sisačke biskupije, ogorčila velik broj katoličkih vjernika

Napisao: Karlo Brener

I 2019.će godina, poput mnogih ranijih, u analima grada Siska ostati zapisana po skandaloznu ponašanju njegove autokraciji sklone upravne čelnice. Od 2013. i početka prvoga mandata SDP-ove koalicije, Sisak je postao poprište verbalnih nesporazuma i sukoba o 22. lipnju – Danu antifašističke borbe i mitološki neutemeljenih tvrdnji o osnutku prvoga sisačkoga partizanskoga odreda 1941. u šumi Brezovici. Slijede potom mnogi nesporazumi sa svećenicima katoličke crkve, odnosno Sisačke biskupije o podosta društvenih tema. Prije dvije godine – početkom listopada – nadaleko poznata neokomunistička šefica SDP-a i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček alias Esefesen (“Smrt fašizmu – Sloboda narodu” – op.n.) žestoko se sukobila s vijećnicima oporbenoga HDZ-a i HSLS-a, tvrdeći da je u tom gradu 33 godine prije njena rođenja i krštenja u današnjoj katedrali Uzvišenja sv. Križa postojao ustaški logor za djecu. Štoviše, najveći u NDH i Europi?! Time se bivša administrativna službenica Vladine agencije za razminiranje HCR, stranački zaposlena za mandata SDP-ova premijera Ivice Račana i njegove u djelatnosti pirotehnike utjecajne supruge Dijane Pleštine, pridružila velikosrpskim goropadnim lažima Milorada Pupovca, Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Aleksandra Vulina o “sisačkom ubijanju pravoslavne partizanske dece u poznate njemačko-domobranske ofenzive na Kozari”. O mitskom konclogoru za djecu. Na taj je način stanovnicima Siska i njegove okolice lažno utisnula pečat nehumanoga grada, nanijevši veliku nepravdu plemenitim Siščanima, Posavcima i Pokupljanima koji su u svoje obitelji 1943. uzeli ratnu siročad iz Prihvatilišta Hrvatskoga Crvenoga križa za djecu izbjeglica, othranili ih i podigli do punoljetnosti.

Neistomišljenici filoustaše, izgledna tužba sudu?

U histeričnom istupu i gromoglasnoj svađi s oporbenjacima, Ikić Baničekova je ostala pri svojim tvrdnjama, dodajući kako je o svemu vjerodostojno obaviještena u Gradskom muzeju Siska. Dan iza spomenute sjednice, one koji su tvrdili suprotno i dokazivali plemenitima postupke usvojitelja, gradonačelnica je u izjavi za “Novosti” SNV/SDSS-a etiketirala filoustašama?!

Kao i prije dvije godine, minuloga petka, 22. studenoga, za donošenja rebalansa ovogodišnjega i prihvaćanja proračuna za 2020. desila se repriza. Oporbenjaci su u verbalnoj konfrontaciji gradonačelnici spočitnuli laži, manipulacije, neprovođenje sudskih odluka, megalomanski očekivanu popunjenost gradske blagajne i druge malverzacije. Ukratko nazvali su Kristinu Ikić Baniček sramotom grada Siska. S osjetnom, dvostrukom razlikom od devet glasova, proračun težak 327,3 milijuna kuna za sljedeću godinu je prihvaćen. Gradonačelnica, sljednica Titovih komunista, međutim, nije ostala dužna onim malobrojnima u opoziciji, nazvala ih je zločinačkom organizacijom. “Sram me je što s vama sjedim u istom prostoru…”, kazala je. Prema nekim neslužbenim informacijama, u čelništvu Gradskoga odbora HDZ-a namjerava se protiv Ikić Baničekove pokrenuti sudski kazneni postupak zbog vrijeđanja državotvorne stranke. Treba li u ovom trenutku podsjećati da je ista osoba, fascinirana svojom umišljenom važnošću i autoritetom u hibridnom socijaldemokratskom sustavu i onemogućavanjem iz osobnoga inata podizanja spomenika bl. kardinalu Alojziju Stepincu na sadržajno praznom Trgu bana Jelačića, ispred palače Velikoga kaptola, sjedišta  Sisačke biskupije, ogorčila velik broj katoličkih vjernika.

Pljačka neoboljševika, bez kazne

Većina Siščana također pamti kriminalno demontiranje stoljeće stare željezničke pruge Sisak-Glina-Karlovac, državnoga vlasništva i povijesne baštine Hrvatske, odnosno Banovine i Korduna, čije su tračnice, mostovi i skretnice vrijedni 10 milijuna kuna – posredovanjem Ikić Baničekove kod Infrastrukture i angažiranjem mladeži SDP-a – završili u džepovima sisačkih neoboljševika. Usprkos kaznene prijave i izvida policijskoga Uskoka, predmet je neobrađen ostao u nekoj ladici jalovih tužitelja Bajića i Cvitana. Može li se pri tome ondašnji mandat SDP-ova premijera Zorana Milanovića povezati sa članstvom Ikić Baničekove u predizbornom stožeru nimalo obećavajućeg predsjedničkoga kandidata, pitanje je, bar zasad, bez odgovora. Kad se spomenutome doda i upravo perverzna zabrana gradonačelnice o korištenju Ledene dvorane “Zibel” (građene kreditnim novcem grada i građana) za članove Hokej kluba “Siscije” u kojem ne igra njezin potomak, jasno je zbog čega vijećnici Gradskoga vijeća i mnogo Siščana Kristinu Ikić Baniček drže partijskom diktatoricom i sramotom Siska. T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Marie Alice
  #1 Marie Alice 6 siječnja, 2020, 13:29

  SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
  Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Bilo kuda luzer Milanovic posvuda
  #2 Bilo kuda luzer Milanovic posvuda 10 prosinca, 2019, 13:29

  Jos se jedan drug iz gradskih poduzeca istaknuo. Zove se Goran Gross, direktor je multiprakticnoga “Komunalca”. Prije utroska i lipu triput prije okrene. Tako je bilo i na Trgu dr. Franje Tudjmana, gdje su srboantife klatezi vidno ostetili vjecni plamen spomenika braniteljima. Gros i njegova omiljena sefica stedio je na cijeni video-kamere, a sada nema sparanja. Bitanga od Milanovica ne zeli mukotrpno privredjivati u privatnom sektoru, hoce na celo njemu slucajne drzave. Ne dao Bog, opet ce dopustiti Sotonini da demontira prugu. Sada onu Sisak-Zagreb. Stetocina Milanovic, koji sada prigovara za kredite omiljene KGK, a kad je Ljubljanska banka zaratila s hrvatskim stedisama, sutio je kao velika partijska guzica. Sretan da mu ne spominju njegove i bratove kredite, milijune eura. Sada, medjutim, u eri predizborne kampanje, SDP clanica stozera IKB moze plakate Milanovica staviti i na spomenik partizaniji iza vrtica, mozda i na arheoloski lokalitet i zgradu muzeja, arhiv. Lutku s likom krivonogoga luzera Milanovica, napravljenu kod Ivane Matijevic, stovise, moze reflektorom osvijetljenu objesiti i sa Staroga mosta ili na skladiste Matana Senjaka.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. I mobing znanstvena disciplina?
  #3 I mobing znanstvena disciplina? 9 prosinca, 2019, 18:51

  – Prva istraživanja proveo sam 2006. godine, a 2011. objavio kartu industrijske baštine grada Siska koja je postala temelj za projekt Holandska kuća, dok su 2013. započeli Dani industrijske baštine kao jedinstvena manifestacija na razini Hrvatske a u svrhu prezentacije industrijske baštine grada Siska. Zadnje tri godine se odvija projekt Holandske kuće koji sada od otvaranja zgrade postaje središnje mjesto prezentacije industrijske baštine Siska i jedinstveni je projekt na razini RH – smatra Čakširan te je naveo da je većina zgrade Holandske kuće pod upravom Gradskog muzeja Sisak. Jos jedan crveni guzonja s dvije direktorske zadace i place. Da se ravnatelj muzeja osim mobinga prema kustosima bavi i istrazivanjima necega sto je ipak znanost poprilicna je novost.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. I u Sisku ulica Janka Bobetka
  #4 I u Sisku ulica Janka Bobetka 9 prosinca, 2019, 15:40

  Kad izgubi izbore, a time i fotelju za slobodnu pljacku, drukerica sugavoga Milanovica postat ce predsjednica Komisije grada za obiljezavanja imena naselja i ulica. Demokratski izborenom vecinom glasova clanova komisije, prvi ce ulicu dobiti pokojni Janko Bobetko, i to u centru. On to apsolutno zasluzuje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Tko to napada Matana cajkana?
  #5 Tko to napada Matana cajkana? 4 prosinca, 2019, 12:25

  Više od pola milijuna kuna vrijedan Mercedes GLE 350 D u vlasništvu leasing kuće, koji koristi zagrebački poduzetnik Mato Senjak (57), zapaljen je jučer tijekom noći na zagrebačkom Laništu. Policijskim očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prednji dio vozila polio benzinom i zapalio. Veli tako Heidi Karakas u “Jutarnjem”, a mozda je u blizini bio i dizajnera bogatuna Mladena suparnik, Boro Stonoga ili…

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Nema pranja love u Sisku
  #6 Nema pranja love u Sisku 4 prosinca, 2019, 08:19

  Ukupna vrijednost projekta je 29.282.809,15 HRK. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 26.200.815,76 HRK dok su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 19.986.436,54 HRK. Projekt sufinancirana sa 76,2%. Tako izgleda konacan obracun vrijednosti obnove u Rimskoj i obvezne sumnje u kradljivost domaceg i deviznoga novca nezaboravne nam sefice grada. Pogledajte, nije izostavila ni 15 lipa u konacnom zbiru! Druga je stvar s friziranjem proracuna, zbog kojega ce u Remetinec i istu sobu partijske drugarice Marinke

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Milanovicevi krimici iz Siska
  #7 Milanovicevi krimici iz Siska 28 studenoga, 2019, 18:10

  Ipak je bilo bolje bez racunala, za slanja poruka dopisnicama, telefonski ili glasonosama. Ovako, mediji (RTL i drugi) otkrivaju umjesto Mladena Bajica i Cvitana u Dorhu da u lopovlucima zute i masne iz Prve ulice sudjeluju i Cindric Ivanka Krcelic, Anja Bozic, Goran Grgurac, Gordana Karapandza Prca, Maja Delvechio, Andrea Zlonoga, Silvija Muzek. Bogatoj proleterki u lopovlucima lojtru drze spomenuti Siscani i bogtepitaj koji jos mesetari.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Pokupec
  #8 Pokupec 26 studenoga, 2019, 20:30

  Kaj stalno pilite o Kikinim grehovima i drpanju pruge za Karlovac. Morti je jadni banicek jedan vagon zel sebi za celce. Nemre se stalno sklizati na Zibelu. A ovima iz hadezeja je dobro Kika rekla da su zlocinci, jer kradeju gde god stigneju.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code