KONCERT ZA ANU RUKAVINU I MAESTRA ŠUTEJA

KONCERT ZA ANU RUKAVINU I MAESTRA ŠUTEJA

29. travnja, 2023.

 

 

Off ciklus Zagrebačke filharmonije nastavlja se u petak 5. svibnja Koncertom za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja. Koncertno-plesna večer pod nazivom Noći Orijenta održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati.

Dvanaesti po redu Koncert za život održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Tomislava Tomaševića.

Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa i Arapskog plesa iz Orašara P. I. Čajkovskog – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne te baletne scene.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će naš ugledni maestro Tonči Bilić, a glazbenicima u dvorani u pojedinim brojevima pridružit će se plesači u koreografiji Lune Lilek.

Atraktivnu koncertno-plesnu večer zaključit će suita iz Disneyjeve animirane uspješnice Aladdin američkog majstora filmske glazbe Alana Menkena. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. MRS VERONICA
    #1 MRS VERONICA 23 travnja, 2024, 10:33

    Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-maila ( davidsonalbertloan @gmail.com) Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code