GRADILIŠTE VRTIĆA I ŠKOLE U VRBANIMA III

GRADILIŠTE VRTIĆA I ŠKOLE U VRBANIMA III

3. siječnja, 2013.

obilazak skole

Prvi radni dan u 2013. gradonačelnik Milan Bandić počeo je posjetom  gradilištu vrtića i škole u naselju Vrbani III koji će s radom početi sljedeće školske godine. 

Oba objekta koja se grade po principu javno – privatnog partnerstva izgledom i sadržajem zadovoljavati će stroge zagrebačke i europske standarde. Od ožujka prošle godine, kada je počela gradnja dosegli su visoki stupanj izgrađenosti, pa su pod krovom, a sada se izvode radovi na vanjskoj stolariji i na instalacijama. 

Ne mogavši sakriti zadovoljstvo zbog toga što će ovo naselje biti u cijelosti zaokruženo već sljedeće jeseni, gradonačelnik je istaknuo da će roditelji umjesto na razne druge lokacije, od sljedeće školske godine djecu voditi u vrtić i školu tek par sto metara udaljene od kuće. 

Vrtić, jednokatnica radnog naziva „ kombinirana dječja ustanova Vrbani III“, prostirat će se na 3000 m2 i moći će primiti 300 djece u 12 odgojnih skupina, četiri jasličke i osam vrtićkih. Suvremena škola, dvokatnica, prostirat će se na 6000 m2 i kapacitirana je za 600 učenika. Formirana je kao nedjeljiva cjelina školskog i dvoranskog sklopa, a na parceli su predviđeni vanjski sportski tereni i terase za nastavu na otvorenom. 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code