KODO U LISINSKOM

KODO U LISINSKOM

25. siječnja, 2022.

 

 „Doista, ako postoji takvo nešto kao što je savršenstvo u glazbi, Kodo mu je bliže od bilo koje grupe na svijetu.“ Boston Globe, SAD

S novom predstavom Tsuzumi u sklopu turneje „Kodo One Earth Tour 2022“ nevjerojatni japanski bubnjari dolaze u Lisinski u nedjelju, 6. veljače.

Snagom i disciplinom, legendarni Kodo bubnjari svojim instrumentima na nezaboravnim nastupima već 40 godina prodiru do neslućenih širina i dubina duše ostavljajući bez daha publiku širom svijeta.

Tradicionalni japanski bubanj taiko, od kojih je najveći težak čak 300 kg i širok metar i pol, predstavlja poveznicu između prirode i čovjeka koja ne može biti bolje i preciznije dočarana nego umjetničkim formama izuzetno posvećenih Kodo bubnjara.

Eterična, a istovremeno iskonska odzvanjanja ovog fascinantnog drevnog instrumenta moguće je doživjeti u njihovoj punoj veličanstvenosti samo uživo, osobito u novoj predstavi Tsuzumi kojom će Kodo bubnjari, slijedeći korijene i podrijetlo taiko bubnja, svojom „nebeskom grmljavinom“ protresti cijeli Lisinski. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code