KOALICIJA “NEMA PRODAJE” TRAŽI POVRATAK PRAVNOG I FINANCIJSKOG SUVERINITETA, PONIŠTENJE PRETVORBE I PRIVATIZACIJE

KOALICIJA “NEMA PRODAJE” TRAŽI POVRATAK PRAVNOG I FINANCIJSKOG SUVERINITETA, PONIŠTENJE PRETVORBE I PRIVATIZACIJE

7. kolovoza, 2016.

 

Vladimir Šeks i Dejan Palić i oni se vode kao vlasnici i autori Ustava RH! Kao dokaz pokazao je oznaku autorskih prava u knjizi: Copyright c2010. Vladimir Šeks, Dejan Palić (sva prava pridržana). Jasno da je u Hrvatskoj moguće i nemoguće jer Hrvatsku vode štetočine koji kroje zakone prema svojim i potrebama EU i stranih korporacija

Tekst: Koalicija “Nema prodaje”

U četvrtak 4. kolovoza objavljena je nova koalicija „NEMA PRODAJE“. Stipe Petrina predstavio je medijima partnere koalicije, predsjednika stranke Pokret ZAJEDNO, hrvatskog akademika Karina Hromin Sturma i predsjednika stranke „Slobodna Hrvatska” Dražena Dizdara.

„Nema prodaje kako u političkom prostoru tako ni prodaje resursa s kojima Hrvatska raspolaže”, poručeno je iz nove koalicije. „Probat ćemo promijeniti sliku Hrvatske te pozivam na stvaranje trećeg puta kako bi se razbila polarizacija Hrvatske na HDZ i SDP”, rekao je Petrina.

Karino Hromin Sturm (Pokret Zajedno) ističe: „Upravo te dvije stranke tvrde da će nas izvući iz stanja koje u koje su nas tijekom proteklih 25 godina doveli, a to je nemoguće. Ako se radi o socijalnoj zaštiti građana – bit ćemo lijevo, ali ako se radi o vitalnim i nacionalnim interesima – bit ćemo desno“, pojasnio je.

Ako osvoje vlast, tvrde partneri koalicije „NEMA PRODAJE“, radit će na povratku pravnog suvereniteta Hrvatske, financijskog suvereniteta te poništenju pretvorbe i privatizacije, koja je, ustvrdio je Hromin Sturm, bila u 98 posto slučajeva nezakonita. “Uvjeren sam da će ova koalicija na čelu sa Stipom Petrinom, kao simbolom otpora, ostvariti respektabilne rezultate na predstojećim izborima”, rekao je Dražen Dizdar (Slobodna Hrvatska) i dodao kako u svakoj izbornoj jedinici očekuju bar po jednog zastupnika.

Predsjednik Pokreta ZAJEDNO Karino Hromin Sturm izložio je četiri točke projekta.

1. Moramo vratiti pravni suverenitet RH onome kome pripada – narodu!

„Bog je stvorio čovjeka, čovjek je stvorio državu, prema tome država mora biti u funkciji naroda. To nam kaže i član 1. Ustava RH – da vlast proizlazi i pripada narodu. Član 2.Ustava RH kaže da je suverenitet nedjeljiv, neprenosiv i neotuđiv“, kaže Hromin Sturm. Autor teorije dužničkog ropstva, napisane prije 20 godina, sam kaže da nije nimalo sretan što se ta teorija ostvarila, što smo stvarno došli u dužničko ropstvo u koje su nas dovele dvije vladajuće stranke. HDZ-ove i SDP-ove vlade su donijele preko 4000 raznih zakona plus 100 tisuća stranica preuzetih od EU. „Oni su potpisali i famozni Acquis communautaire kojim je svaki akt EU-a i EK postavljen iznad Ustava RH.To je nespojivo sa suverenitetom i Ustavom RH, jer je Ustav najviši Zakon u RH“. Karino Hromin Sturm podigao je knjigu Ustava RH i pokazao je novinarima, upitavši da li znaju tko je vlasnik Ustava RH? Sve promjene Ustava radili su Vladimir Šeks i Dejan Palić i oni se vode kao vlasnici i autori Ustava RH! Kao dokaz pokazao je oznaku autorskih prava u knjizi: Copyright c2010. Vladimir Šeks, Dejan Palić (sva prava pridržana). Jasno da je u Hrvatskoj moguće i nemoguće jer Hrvatsku vode štetočine koji kroje zakone prema svojim i potrebama EU i stranih korporacija.

Mi ćemo Hrvatskoj vratiti pravni suverenitet, zaključio je prvu točku Karino Hromin Sturm.

2. Moramo vratiti financijski suverenitet!

To znači raskid ugovora sa MMF, Svjetskom Bankom i Europskom Centralnom Bankom. Neodrživo je da nas zadužuju 25 godina, neopravdano, nelegitimno, bez mandata ovog naroda. Prema njihovim službenim podacima zadužili su nas za 47 milijardi eura. Pitam vas, zašto nas zadužuju? Hrvatski Ustav u članku 53. kaže da je HNB odgovorna za stabilnosti valute i likvidnost u zemlji i inozemstvu. Znači da je zaduživanje protuustavno i protuzakonito jer HNB mora financirati svoju državu, a ne protuustavno zaduživati svoje građane. Za zaduživanje nikada nije raspisan referendum! Vra

anjem izvlaštenog HNB-a poništavaju se i sva nezakonita zaduživanja zbog čega su građani ostali bez posla, upali u dužničko ropstvo, ovrhe, blokade itd.

3. Poništenje pretvorbe i privatizacije

Cijela pretvorba i privatizacija je u 98% slučajeva protuzakonita, utvrdila je Državna revizija. Sabor je izvještaj odobrio, ali institucije ne postupaju po njemu, što sve govori o suverenitetu RH.“

4. Provedba Strategije Razvoja Republike Hrvatske

To će se postići državnim intervencionizmom u cilju pokretanja proizvodnje, likvidacije nezaposlenosti i osiguravanja Hrvatima socijalnu sigurnost i pravo na rad i pristojnu zaradu za dostojan život, Članak 55. i 56. Ustava RH’ završio je svoje predstavljanje Hrvatski akademik Karino Hromin Sturm. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. basinac
  #1 basinac 10 kolovoza, 2016, 21:36

  FRANO,
  istina ovaj covjek nije marxisticki obrazovan.
  Ja blente majko moja mila,njemu je propli marxizam neka nauka.Zar jos nisi cuo da je to propalo jos u proslom stoljecu,a glogov kolac je zasiljio Walenssa iz u jednom brodogradilistu,ito kao obican radnik u sto su se komunisti zaklinjali.Karl Marks vam je bio ideoloski vodja i njega ste proucavali,a sad je to oko trideset i sest godina od toga.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ante Budak
  #2 Ante Budak 9 kolovoza, 2016, 10:21

  Dobro on svituje, međjutim Dobroslav Paraga je to isto govorio još od davne 1991 pa su mu hdz-ovci pobili pola stranke (državotvornih Hrvata)

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 8 kolovoza, 2016, 16:05

  OVAKVU IDEJU BI SVAK PODRŽAO ,ALI OVAJ POŠTOVANI GOSPODIN JE NEUKA GLAVA. ON SE NE ZNA OKRENUTI PRAVIM PROBLEMIMA, JER NIJE MARXISTIČKI OBRAZAOVAN,PA ŠETA PO SVOJIM RASPUĆIMA KAO PIJANA KOKOŠ. VEĆ SAM GA SUSRETAO NA OVOM PORTALU SA NJEGOVIM PISANIJAMA KOJE SU PRAVA PRTLJAGA NEUKOG I ZATUCANOG ,IZGUBLJENOG U VREMNEU I PROSTORU,ČOVE, VELIKIH AMBICIJA A NIKAVIH ZNANJA, DA SEČUJE ZA NJEGA ,PA MAKR I BUDALASTO

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Marko
  #4 Marko 7 kolovoza, 2016, 15:50

  Djelite i podržite ih jer ovo je jedini spas za Hrvarsku.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. sova
  #5 sova 7 kolovoza, 2016, 13:56

  Šeks je grobar hrvatske

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code