KOALICIJA HSP-a I MODESA

KOALICIJA HSP-a I MODESA

20. travnja, 2017.

 

 

U srijedu 19. travnja 2017. službeno je sklopljen koalicijski sporazum između Moderne demokratske snage (MODES) i Hrvatske stranke prava (HSP) za grad Zadar i Zadarsku županiju. Na svečanom potpisivanju koalicijskog sporazuma nazočili su predsjednici stranaka na nacionalnoj razini – i to Rudolf Dvorski (MODES) i Karlo Starčević (HSP), koji su na obostrano zadovoljstvo pozdravili zajednički izlazak na svibanjske lokalne izbore. Tom prigodom su ujedno predstavljeni kandidati za gradonačelnika, župana i njihove zamjenike.

Kandidat za gradonačelnika grada Zadra je aktualni dogradonačelnik grada Zadra i predsjednik gradske organizacije MODES Zadar – Ivica Vlakić, dok su kandidati za njegove zamjenike pročelnica za razvoj otoka i zaštitu prirode – Andreja Baraba i vijećnik grada Zadra – dr. Ante Periša.

Kandidat za župana Zadarske županije je aktualni dožupan Zadarske županije i predsjednik Moderne demokratske snage (MODES) na nacionalnoj razini – Rudolf Dvorski. Kao veliko iznenađenje, ali i pojačanje možemo smatrati kandidate za njegove zamjenike, a to su nezavisni vijećnik u skupštini Zadarske županije – Drago Čulina i djelatnik Ministarstva kulture – konzervatorski odjel u Zadru i koordinator MODES-a za područje Zadarske županije – Ivan Matković iz općine Sv. Filip i Jakov.

Rezultati su to koalicijskog sporazuma između MODES-a i HSP-a prema kojem če HSP dobiti treće mjesto na listi za grad i županiju, a koja će u oba slučaja nositi i predvoditi dr. Rade Škarica.

Inače, koalicijski sporazum su svečano potpisali Ivica Vlakić i Ivan Matković iz redova MODES-a, kao i predsjednik županijskog vijeća i član Predsjedništva, Robert Gregorić i predsjednica gradskog vijeća Ivanka Špralja iz redova HSP-a. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code