HSP OSIJEK: VRKIĆ UHLJEBLJUJE SVOJE PODOBNIKE

HSP OSIJEK: VRKIĆ UHLJEBLJUJE SVOJE PODOBNIKE

8. srpnja, 2015.

5dcb0c92cffc028a75d633c1e75b87a4

Dok kolone osjećana svoju sreću u životu i posao traže u Irskoj, Njemačkoj i drugim zemljama EU za članove vladajuće koalicije u gradu Osijeku nema problema. Dobiti posao prava je sitnica, samo moraš biti dio vladajuće oligarhije. Moraš biti jedan od njih.
Sjetit ćemo se samo predizbornih obećanja gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića. Svaka druga riječ bila je TRANSPARENTNOST. Osobito je gradonačelnik Osijeka volio tu riječ koristiti uz riječ ZAPOŠLJAVANJE. Obećao je gradonačelnik javno objaviti popise zaposlenih u svim poduzećima i ustanovama u vlasništvu grada. Obećao je.
A što imamo i što se događalo u zadnje dvije godine?
Imamo fingirane natječaje za političke uhljebljenike iz redova vladajućih u gradu Osijeku. Unaprijed se zna tko će biti primljen na za javnost objavljenim natječajima. Samo što još ne objave OIB, JMBG ili sliku osobe koja će dobiti posao.
Posljednji slučaj zapošljavanja gradske vijećnice iz redova Laburista Silvije Dološić u Zavod za stanovanje je samo još jedan u nizu primjera kako je do sada funkcionirala i kako funkcionira vladajuća oligarhija u Osijeku.
Nadalje, ovaj slučaj je pokazatelj o „tankoj“ i nesigurnoj većini u Gradskom vijeću koju ima gradonačelnik Vrkić, a vrijeme donošenja proračuna za iduću godinu se primiče. Po svemu sudeći rade se pripreme za osiguranje većine, kako bi proračun za iduću godinu prošao, a da bi se to dogodilo unaprijed se saniraju „najslabije karike“ koje bi mogle zbog svojih privatnih potreba dovesti vladajuće u nezgodnu situaciju svojim „zlatnim glasom“.
Ako znamo da je u proračunu grada Osijeka „propuh“, ako znamo da je ista ili slična situacija i u poduzećima i ustanovama u vlasništvu grada Osijeka, onda znamo da je svako novo zapošljavanje preveliki teret za poduzeće ili ustanovu u kojima se stranački podobnici zapošljavaju.
Dok svoje stranačke uhljebe zapošljavaju, osječka mladost odlazi bez povratka u zemlje koje su nam otvorile granice jer trebaju mladu i obrazovanu radnu snagu.
Može li gradonačelnik Osijeka nakon ovog i svih ostalih nepotističkih zapošljavanja pogledati u oči rodiljama kojima je skoro pa u potpunosti ukinuo jednokratnu pomoć za rođenje djeteta? Ili umirovljenicima kojima je povisio cijenu prijevoza?
HSP Osijek misli da ne može!
HRVATSKA STRANKA PRAVA
Podružnica Osijek
Drago Marković, predsjednik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code