KNJIGA O VELJKU MARIĆU PREDSTAVLJENA U RIJECI

KNJIGA O VELJKU MARIĆU PREDSTAVLJENA U RIJECI

20. svibnja, 2015.

Predstavljena-knjiga-Mladena-Pavkovica-o-Veljku-Maricu-i-u-Rijeci-Veljko-Maric-Nisam-kriv_article

U dvorani Euroherca u Rijeci u ponedjeljak 18. svibnja je održano iznimno uspješno predstavljanje knjige Mladena Pavkovića – „Veljko Marić-Nisam kriv“, koje su zajednički organizirali Zajednica Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Primorsko – goranske županije i Ogranak Matica Hrvatske Grada Rijeke.

Pored autora, o knjizi su govorili i dr. Zlatko Tomašić, predsjednik ZUDR PGŽ, Goran Crnković, predsjednik Matice Hrvatske Ogranka Grada Rijeke i ravnatelj Državnog arhiva u Rijeci i Ivanka Bušljeta, majka poginulog hrvatskog branitelja.

-O Veljku Mariću, koji je prije pet godina otet na bugarsko-srpskoj granici i u Beogradu bez dokaza osuđen na strašnih 12 godina robije, zbog navodnog ubojstva tijekom Vojno-redarstvena akcije Otkos 10 u selu Rastovcu pokraj Grubišnog Polja, dosad je napisano i rečeno niz kleveta i laži, poglavito od hrvatskih režimskih medija. Osim toga, ostavljen je na milost i nemilost ljudi koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku. Rijetko su oni koji koliko-toliko pomažu ovom bivšem hrvatskom vojniku i njegovoj obitelji. Ova knjiga donosi sve o „slučaju Marić“, pa svatko može prosuditi je li on zločinac ili žrtva. Međutim, nevjerojatno je da mu se ne dopušta, unatoč velikim zdravstvenim problemima, da kaznu odsluži u Hrvatskoj, iako je naša država pustili veliki broj osuđenih srpskih ratnih zločinca da budu prebačeni u Srbiju. Sve što se događa oko Marića je naprosto jedna velika hrvatska sramota – rekao je uz ostalo Mladen Pavković, autor inače i brojnih drugih knjiga vezanih uz stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, čiji je moto „Da se ne zaboravi“ i „Bili su prvi kad je trebalo“.

Uskoro će predstavljanje ove knjige biti održano i u Puli.

Milan Janjetović T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. DON
  #1 DON 20 svibnja, 2015, 22:06

  UUUPS….!..trebalo je na vrhu stajati PETSTOTINA TISUĆA DRAGOVOLJACA…..!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. DON
  #2 DON 20 svibnja, 2015, 22:04

  PETSTOTINA dragovoljaca domovinskog rata od kojih 90% nezna repetirati PAPovku kada bi krenuli na Beograd uz podršku dva trula MiG-21 iz sastava HRZa i uz logistiku nedavno ispaljene rakete iz raketne bitnice HRMa valjda bi bili u stanju osloboditi zatočenoga im kolegu ako je isti doista nevin.No lako je i lijepo pisati stihove i prozu o zatočenom kolegi i još na tome dobro zarađivati a to sebi može dopustiti samo onaj lik koji doista nezna što je to biti vojnik u punome smislu riječi,dakle vojnik koji o sebi samome misli da to on doista jeste no isti nek se educira npr. kod onih koji su to zaista bili i u vrijeme dok je taj kvazi vojnik još gromoglasno vikao ŽIVIO DRUG TITO I PARTIJA da bi polovicom 90tih okrenuo ploču.Takav nije i nikada neće biti u stanju krenuti osloboditi svojega kolegu.Oružje je naime njemu dodijeljeno prilikom prisilne mobilizacije a sam da bi ga uzeo na pamet mu nije palo.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code