KLOŠARSKI CIRKUS I PORUKE MRŽNJE PREMA HRVATSKOJ I BRANITELJIMA

KLOŠARSKI CIRKUS I PORUKE MRŽNJE PREMA HRVATSKOJ I BRANITELJIMA

20. lipnja, 2015.

frljic

Netko bi trebao organizirati performans i čitati guposti koje je izgovorio Oliver Frljić

Napisao: Mladen Pavković

Nevjerojatno, ali istinito! U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci „caruju“ dva „pomozbog junaka“ – intendant Frljić i ravnatelj Opere Blažević. Njihova je zadaća da svako malo bljuju i pljuju po slobodnoj, samostalnoj i neovisnoj hrvatskoj državi, a poglavito po hrvatskim braniteljima. Oni nemaju pojima, niti ih to zanima, da je iz ovoga kraja u hrvatskom Domovinskome ratu sudjelovalo više branitelja nego što su imali oružja, odnosno da je tijekom srpske agresije poginulo oko 230 ljudi, koji su branili i obranili hrvatsku državu. Sada su ta dva „pomozbog junaka“ ponovno izazvala skandal. I to ispred „njihovog“ kazališta. Mediji izvještavaju da su organizirali performans naziva „Otkaz Frljiću i Blaževiću“, prigodom otvaranja Riječkih ljetnih noći te da su tom prigodom stavili na stol dva kalašnjikova, kamenje i rajčice i pod suncobranom čitali poruke mržnje koje su im u zadnje vrijeme upućivane s društvenih mreža. To nije bio performans nego najobičniji klošarski – cirkus!

Pomozbog junaci

Sva je sreća što je tome rekla „dosta“ mala skupina riječkih branitelja i što je prekinula ovaj sramni igrokaz, za koji su „pomozbog junaci“ sigurno dobili i određenu financijsku potporu. No, što će toj „riječkoj bagri“ kalašnjikovi“ na stolu? Zamislite da su nešto slično uradili hrvatski branitelji koji baš i zbog takvih već mjesecima protestiraju u Savskoj 66 u Zagrebu? Oni samo kad se pojave u svečanoj odori izazivaju bijes raznih frljića i blaževića? Kako bi tek reagirali da kraj sebe stave i kalašnjikove, bez obzira što bi bili i replike? Dobro ih je netko upitao: A što ste vi učinili za ovu državu? Naravno, na to ta dva „brata uboga“ nemaju odgovora. Sad bi netko trebao organizirati pravi performans i čitati sve gluposti, a kako da ih drugačije nazovemo, koje su u medijima dosad izjavljivala ova dva „pomozbog junaka“. To bi bio igrokaz, a ne ovo sramno i jadno laprdanje uz kalašnjikove!

Rođendan Veljka Marića

Hrvatski branitelj Veljko Marić (r. 18. lipnja 1951. u Grubišnom Polju) u četvrtak je imao – rođendan! Riječ je o čovjeku koji je bez ikakvih dokaza osuđen u Beogradu na drastičnu kaznu zatvora od 12 godina. Proteklih pet godina rođendane je „slavio“ u srpskim robijašnicama, a ovoga puta ipak će mu biti nešto lakše i ljepše, jer je nedavno prebačen u zagrebački Remetinec. Vjerujemo da će uskoro u Hrvatskoj imati ponovno suđenje, ali pravedno, za razliku od onog beogradskog. Svi koji žele vidjeti na koji je način osuđen, neka pogledaju dokumente sa suđenja, a ne da pričaju i pišu „napamet“. Jedini tjednik koji ga čitavo vrijeme blati je „Nacional“, a baš taj list trebao bi imati najmanje razloga da se „obračunava“ s hrvatskim braniteljima, tim više što je iza njih ostalo brdo neriješenih kriminalnih predmeta u koje su navodno upetljani do grla. No, najvažnije je da je Marić u Hrvatskoj. Rođendan će na žalost proslaviti sam, ali i te kako je svjestan da su mnogi uz njega, a poglavito njegova obitelj. O ovom nevinom branitelju kojeg su Srbi oteli na bugarsko-srpskoj granici u prvoj polovici 2010. danas (četvrtak) će u Zagrebu biti održan i Okrugli stol – da se ne zaboravi.

Kako bilo da bilo – Veljko, sretan ti rođendan! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. RUW
    #1 RUW 20 lipnja, 2015, 20:50

    ….” Slobodna ,samostalna i neovisna ” ….pisac objavljenog članka valjda je toliko pismen da bi trebao znati ono što treba staviti pod navodne znakove ili su i njemu stavili zelene naočale ko zecu pa sada jede kamenje ko da je zelena trava.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code