KLAPA IZ BOKE NA ADVENTU U ZAGREBU

KLAPA IZ BOKE NA ADVENTU U ZAGREBU

12. prosinca, 2019. 0 komentara

Gosti Hrvatske matice iseljenika, klapa „Jadran“ iz Tivta, nastupaju na zagrebačkom Adventu na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici u sklopu novog programskog koncepta – World etno advent. Tivatska klapa „Jadran“ osnovana  je prije 47 godina i najstarija je klapa na području Crne Gore. Iza njih su brojni nastupi, a na repertoaru klape nalaze se izvorne bokeljske i dalmatinske pjesme, kompozicije s klapskih festivala, kao i popularne mediteranske pjesme obrađene za klapsko pjevanje.

Program na centralnom zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine. Manifestacija na Trgu bana Josipa Jelačića organizirana je u suradnji s Etnografskim muzejom koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja, a uključuju se i hrvatske klape i kulturno-umjetnička društva Hrvata izvan RH. U sklopu suradnje s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore i predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem, organizirali smo gostovanje klape Jadran iz Tivta koja će u subotu 14. prosinca od 12.30 do 13.00 sati održati polusatni koncert za sve posjetitelje Adventa.

Sadašnji sastav čine amateri zaljubljeni u klapsku pjesmu:

Bruna Matijević Perčin – prvi tenor, Branko Lasić – drugi tenor, Dejan Deković – drugi tenor, Damir Nikolić – drugi tenor, Ivo Sindik – bariton, Srećko Elkaz – bariton, Kuzma Novak – bariton, Davor Kaštelanović – bas, Milenko Miško Vulović – bas, Ilija Milošević – bas – glazbeni voditelj klape. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<

*

code