KINESKI SPORTAŠI OSTALI U ZAGREBU

KINESKI SPORTAŠI OSTALI U ZAGREBU

21. travnja, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

U hostelu Arena u Zagrebu trenutno je smješteno preko 100 djece sportaša, mladih Kineza različitih uzrasta koji od listopada 2019. borave u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu kojim se ta djeca, uz hrvatske trenere uključuju u sustav sporta Republike Hrvatske – treniraju u hrvatskim klubovima učeći od hrvatskih sportskih stručnjaka kako ostvariti vrhunske rezultate.

Ovaj projekt predstavlja novu viziju sportske budućnosti kao i priliku za međusobnu razmjenu učenika, učenje i suradnju, povezujući pri tome zemlje različitih krajeva svijeta. Održava se u suradnji Grada Zagreba, Hrvatskog olimpijskog odbora i Sveučilišta u Zagrebu – Kineziološkog fakulteta.

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite od 19. ožujka 2020. obustavljena su sva sportska natjecanja i organizirani treninzi te su prestali s radom svi sportski, rekreacijski i fitness centri.

Predmetna mjera prekinula je sve aktivnosti mladih Kineza, koji se nisu mogli vratiti u Republiku Kinu te se trenutno nalaze u Hostelu Arena. Zagrebački holding d.o.o. – Podružnica Vladimir Nazor u suradnji s Kineziološkim fakultetom u Zagrebu obvezan je i odgovoran osigurati skrb, sigurnost i zdravlje te djece, jer im u ovom trenutku navedeni objekt predstavlja dom. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<