KINESKA VOJSKA TVRDI DA JE KORONA VIRUS NASTAO U AMERIČKIM LABARATORIJAMA ZA BIOLOŠKA ORUŽJA

KINESKA VOJSKA TVRDI DA JE KORONA VIRUS NASTAO U AMERIČKIM LABARATORIJAMA ZA BIOLOŠKA ORUŽJA

12. ožujka, 2020.

 

Takve priče treba posebno pažljivo proučiti, posebno zato što postoji povijest nečeg sličnog. Sve je počelo u srpnju 1983. u Indiji, kad je na negdje usput, daleko od naslovne stranice, list Patriot objavio kratku vijest da je Indija na udaru AIDS-a i da je virus HIV-a stvoren u američkim laboratorijima, otkud je “pušten” na slobodu. Totalno uvrnuta priča o navodnoj zavjeri iz laboratorija u Marylandu do kraja 1985. proširila se po mnogim zemljama Afrike. “AIDS, koji hara planetom, Pentagonovo je eksperimentalno čedo za obračun s unutarnjim i vanjskim neprijateljima, posebno Afroamerikancima i homoseksualcima”, pisalo se odjedanput od Australije do Čilea

Napisao: Dražen Stjepandić

Korona virus nije samo nepoznata bolest nego najveći fenomen naših dana. Svaki dan nas zbunjuju negirajući ono što su prije par dana tvrdili posebice u domaćem medijskom prostoru. Što je više informacija to je više zbrke. Kao sebi samome osobno pokušavam pomoći i posjetiteljima našega portala. Od početka te pošasti spominje se blago rečeno sumnjiva i nečasna uloga najveće globalne svjetske sile SAD-a. Još prije nego se korona virus približio Europi čuo sam kako naš narod komentira da su to podmetnuli Amerikanci. Slušao sam to mnogo prije nego su Amerikanci uzvratili da takve informacije dolaze od kineskih i ruskih za informativne ratove posebno specijaliziranih promidžbenih stožera.

Soroševi plaćenici nas napadaju

Tekst prenesen s portala www.logicno.com, a na našemu portalu Tjedno objavljenom pod nazivom „Dva mjeseca prije pojave korona virusa u Kini izvedena je simulacija epidemije istim virusom“ izazvao je veliku pozornost, zabilježili smo preko pet tisuća lajkova. I kao što je uobičajeno ono što se navodi u tekstu zasvrbilo je mnoge, pa i kako u Zagrebu tvrde Sorošove medijske plaćenike zadužene za propagiranje američkiih poslovnih interesa najvišeg imperijalističkog oblika. Tako su gdje god su mogli nastojali su osporiti navode u tekstu. Hakirali su našu fejs stranicu i stavili su oznaku kako lažemo.

Rijetko čitam komentare, pa je nažalost moja reakcija došla sa zakašnjenjem. A kada sam otkrio provalu na adresu [email protected] poslao sam slijedeći protest:

Štovana gospodo,

Tek u utorak 10. ožujka ove godine sam naišao uz tekst https://www.tjedno.hr/u-americi-dva-mjeseca-prije-pojave-koronavirusa-u-kini-izvedena-simulacija-globalne-epidemije-istim-virusom/

objavljen 26. veljače 2020. na facebook izdanju portala Tjedno na oznaku kako nešto uz što je stavljena napomena, citiram: „neistinita informacija, stavili kontrolori točnosti informacija.“ Sve patetično kao od srama pocrljevljeno.

Ne miješam se u komentare i ostale slične primjedbe, ali ovo nije bio tek puki komentar, nego neka kao službena i objektivna oznaka kvalitete, preciznije istinitosti.

Iskonski sam bio iznenađen takvom meni osobno u mojoj poduljoj žurnalističkoj praksi nezabilježenoj vrsti bahatosti i osporavanja tuđeg novinarskog djelovanja. Nije da se nisam susretao s raznim oblicima i pokušajima cenzure, ali ovo me podsjetilo na nekadašnju šund komisiju samo sada angažiranoj na elektroničkim publikacijama.

Odmah sam sam se raspitao tko stoji iza tako jednostavnoga, površnoga, bahatoga… kvalificiranja nečijeg rada, pisanja i objavljivanja. Rekoše mi faktrograf.hr.

Potrudio sam se doći do šund komisije, ostavio sam broj mobitela, ljubazno su zaprimili poziv i nakon par sati imao sam prigodu razgovarati s ljubaznom Ivanom Živković. Objasnila mi je da su oni ovlašteni kontrolori fejsa, te da se bore protiv onoga što se općenito naziva-novinarskim lažima iliti fake news.

Odmah sam postavio pitanje od kuda oni znaju da ono što je objavljeno nije istinito, a tekst uz koji je stavljena oznaka nije istinito, je pismo anonimnog čitatelja portala Logično.com iz Brčkog u BiH o korona virusu naslovljenog: „AMERIKANCI SU DVA MJESECA PRIJE POJAVE KORONAVIRUSA U KINI IZVELI SIMULACIJU GLOBALNE EPIDEMIJE“. Namjerno smo izraz s naglaskom na pandemiju u naslovu izbacili nadajući se da se to ipak neće dogoditi.

Protestirajući zbog oznaka neistinitosti o nečemu o čemu se inače u svijetu još mnogo ne zna. Ugledni znanstvenici bubetaju da nekada visrusi nestanu sami.

Kako oni znaju da ono što smo prenijeli nije istinito? O korona virusu se svašta pisalo, te ne napada žene, te manje napada žene, na kraju da nije opasniji od gripe, te da ne treba dizati paniku i pustošiti police u dućanima, dok su u isto vrijeme američke vlasti upozoravale starije građane da se opskrbe, pripreme i ne izlaze. A primjerice taj podatak još ni jedan medij u Hrvatskoj nije prenio, za razliku od primjerice srbijanske Politike.

U to vrijeme smatrali smo našom dužnošću da objavimo i nešto drugo od onoga što su donosili meanstream mediji, a kako se na hrvatskom jeziku mogao pronaći tekst o patentiranju korona virusa, u čiji je razvoj uloženo 750 milijuna dolara, te da ista američka farmaceutska kompanija Moderna.inc razvija i cjepivo.

Zanimljivo uvažena Ivana Živković čak nije čula da je korona virus patentiran kao sredstvo protiv drugih virusa. Nije znala, ali tvrdila je da to nije točno, te je imala još toga prigovoriti. Kasnije se ime kompanije Moderna.ind spominjalo i u meanstream medijima kao mogućeg prvog proizvođača cjepiva, ali da će cijena cjepiva iznositi oko dvije milijarde dolara.

Dakle, nismo jedini koji su to objavljivali. Ne znam jeste li Jutarnjem stavili svoju etiketu-laž.

Ukratko mnogo toga se pisalo vezano uz trenutno najveći fenomen ovoga vremena, a istodobno mnogo se toga još ne zna osim da treba prati ruke, te da u nedalekoj Italiji umire i po stotinjak ljudi dnevno i to više nisu samo stariji kako se govorilo. Pažljivo pratimo situaciju, ali objavili smo samo taj jedan tekst, upravo jer se svašta piše.

U vašoj upadici ste samo stavili kako se patentirani korona virus ne odnosi na Konvid-19 nego na bronhitis peradi. Tekst koji smo prenijeli je dosta dulji i složeniji od jedne proste rečenice, čak u njemu piše da kineski i američki korona virus možda i nisu isti virusi pa vas molim ako imate bolje i upućenije podatke onda nam pošaljite demantij, a nemojte se na naše objave nabacivati uličarskim rečenicama. Podsjeća na one pametnjakoviće koje na nečije predavanje ili govor dobace samo jednu osporavajuću riječ i umaknu. Molimo kulturniju i pismeniju komunikaciju. Pošaljite ozbiljan personizirani demantij, to bi to tako trebalo izgledati ako vam je cilj da javnost bude bolje i istinitije informirana. Budući se niste ponijeli novinarski kulturno i profesionalno lijepo vas molim da vašu oznaku maknete, ako imate neku primjedbu i više spoznaja o svemu pošaljite i više članaka. Također vas umoljavam, ako nam se ubuduće potkrade kakva faktografska ili neka druga pogreška da nam to dojavite na isti način. Sami ćemo je ukloniti. Nemojte se na tako primitivan način ponašati kao medijski kontrolori. Imamo impressum.

S poštovanjem Dražen Stjepandić, glavni urednik portala Tjedno“

Na moj dopis istoga dana stigao je slijedeći odgovor, koji donosimo bez ikakvih intervencija:

Poštovani gospodine Stjepandiću,

Tjedno.hr prenijelo je tekst s portala Logicno.com, baš kao i Promise.hr, kojima se tvrdi da je:

a) najnoviji oblik koronavirusa (COVID-19) umjetno proizveden posredstvom Pirbright instituta

b) da to dokazuje patent 10,130,701

To nije točno i u tekstu koji smo objavili, razloženo je na koji način.

Ovdje smo pisali o tome da Bill Gates nije razvio koronavirus, a ovdje kako nema dokaza da je koronavirus kreiran u laboratoriju

Da bi Vam ocjena da je tekst dezinformirajuć bila povučena, ispravak vijesti mora biti vidljiv u naslovu (primjerice, “ISPRAVAK VIJESTI:__ ili “Netočna je objavljena informacija o…”, itd.), u samom tekstu (primjerice, “Portal __ objavio je pogrešnu informaciju o…”) i u Facebook statusima u kojima ste podijelili link na tekst s netočnom informacijom (primjerice, u statusu treba napisati “Netočna je objavljena informacija o __ koju smo podijelili…”).
Napominjemo i da ne brišete članak na portalu ili objavu na Facebooku jer to značajno otežava postupak povlačenja ocjene.
Obveze i odgovornosti nakladnika, kao i detaljnije upute za ispravak vijesti (a koje se odnose i na portal i na objavu na Facebooku), dostupne su ovdje:
https://www.facebook.com/help/publisher/182222309230722

Na koncu, Faktograf nije, kako navodite, “ovlašteni kontrolor Facebooka”, već smo od travnja 2019. dio Facebookovog Third Party Fact Checking programa.

Faktograf je jedini hrvatski medij specijaliziran za fact checking, tj. provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru i  član je International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu.

O našoj metodologiji više možete pročitati ovdje.“

Pismo nije bilo potpisano.

Amerikanci svijet zarazili AIDS-om

Eto toliko od Faktografa. Ukratko tvrde to što tvrde, a mi nastavljamo pratiti situaciju i za pratitelje našega portala smo pronašli da ovo što tvrde američki izvori ruski i kineski demantiraju., a što se može pronaći i na hrvatskom jeziku konkretno na portalu Poskok.info, pa citiramo: „Dok neki znanstvenici jasno i glasno kažu da je korona virus životinjskog podrijetla te da je gotovo suludo pomišljati da ga je itko stvorio u laboratoriju i kasnije namjerno pustio. Tako da ćemo tu teoriju u startu odbaciti. Međutim, ne možemo jednako tako lako, možda i olako, odbaciti kampanju navodno dezinformacija koja prati pojavu virusa od početaka. Recimo, neki ruski mediji već odavno guraju priču da američko-kineski trgovački rat nanosi veliku štetu gospodarstvu SAD-a i da bi im baš dobro došla neka epidemija u Kini da ozbiljno zaprijeti tamošnjoj industriji. Neki drugi prenose priču kako kineska vojska tvrdi da je virus nastao u američkim laboratorijima za biološka oružja.

A takve priče treba posebno pažljivo proučiti, posebno zato što postoji povijest nečeg sličnog. Sve je počelo u srpnju 1983. u Indiji, kad je na negdje usput, daleko od naslovne stranice, list Patriot objavio kratku vijest da je Indija na udaru AIDS-a i da je virus HIV-a stvoren u američkim laboratorijima, otkud je “pušten” na slobodu. Totalno uvrnuta priča o navodnoj zavjeri iz laboratorija u Marylandu do kraja 1985. proširila se po mnogim zemljama Afrike. “AIDS, koji hara planetom, Pentagonovo je eksperimentalno čedo za obračun s unutarnjim i vanjskim neprijateljima, posebno Afroamerikancima i homoseksualcima”, pisalo se odjedanput od Australije do Čilea.

Do 1986. uspjeli su čak, kako bi sve dobilo na težini, pronaći i znanstvenike koji su njihovu tezu potvrdili. Jakob i Lili Segal iz Istočnog Berlina tvrdili su da imaju dokaze da je HIV zaista američko oružje. Njihov je izvještaj, kratko i jasno, uz guranje KGB-a, postao viralan. Priča se počela širiti po Europi, po Zapadu i do kraja ožujka 1987. završila je najvećim uspjehom kampanje.

Tad je američki novinar na televiziji, pred milijunima, pročitao da sovjetski izvori navode da je HIV nastao u američkim vojnim laboratorijima, odakle je “pobjegao”, a da je virus izvorno zamišljen kao biološko oružje. Mnogi Amerikanci i danas vjeruju da je virus bio oružje ili da je barem nehotice završio među ljudima, svim znanstvenim dokazima unatoč. Vladimir Žirinovski, ekstremistički nacionalist i dugogodišnji Putinov prijatelj, ovih dana je također počeo s prenošenjem tvrdnji da je SAD odgovoran za korona virus.Neki malo stariji možda će se sjećati kako je 1994. godine tvrdio da je Srbima tijekom rata dao Elipton, atomski pištolj. Mala verzija je navodno ubila 12 bosanskih vojnika u jednom testiranju. “Svijet ne može pojmiti snagu ovog oružja”, rekao je neki zamjenik Žirinovskog na konferenciji za novinare u Beogradu. Od tada nitko nije čuo za to oružje.

U nedostatku informacija ljudi pribjegavaju bilo kakvim pričama koje imaju imalo smisla. A kad uzmete u obzir da su američki obavještajci javno progovorili o tisućama lažnih računa na društvenim mrežama koji šire dezinformacije o zarazi korona virusom, morate još opreznije promatrati što se događa. Prema povjerljivom izvještaju koji je procurio u medije, Amerikanci su otkrili organizirano objavljivanje gotovo identičnih poruka o zarazi, a još je sumnjivije što su mnogi računi koji stoje iza tih objava ranije bili povezani s poznatim ruskim dezinformacijskim kampanjama.

Ono što zasigurno nije deziformacija njemačka kancelarka Angela Merkel je na zatvorenom sastanku u Bundestagu poručila okupljenima da će se u jednom trenutku “60 do 70 posto njemačke populacije zaraziti koronavirusom”, objavio je početkom ožujka njemački Bild.

Bild tvrdi da su svi okupljeni nakon te njene izjave zanijemili.

Kancelarka je nakon toga poručila da će se morati otkazati još više javnih događaja, a najavila je i mogućnost odgađanja parlamentarnih sjednica. No, Bild je objavio i da Merkel nije pozvala na provođenje novih i strožih mjera za suzbijanje epidemije te ja samo istaknula koji scenarij bi mogao zadesiti državu. T

 

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Peter
  #1 Peter 28 ožujka, 2020, 11:32

  Pozdrav svima Ja sam Peter Schmid iz Dallasa u Teksasu SAD i koristim ovaj medij da vam predstavim privatnu kreditnu tvrtku koja ima vrlo veliku razliku. Ponudili su mi zajam i govorim iz iskustva. Njihove usluge su super i nude zajam od 3%. Jednog dana dok sam pretraživao internet izgledajući frustrirano kad sam naišao na svjedočanstvo čovjeka koji je također bio prevaren i na kraju se povezao s legalnim zajmom koji se zove Zakladni zajam za financije ([email protected]) gdje je konačno dobio svoju zajam, pa sam odlučio kontaktirati istu tvrtku za zajmove i tada sam im ispričao svoju priču o tome kako su me prevarila 4 različita zajmodavca koji nisu učinili ništa osim da bi mi donijeli više boli. Objašnjavam tvrtki poštom i sve što su mi rekli bilo je da više ne plačem jer ću dobiti zajam u njihovoj tvrtki i također sam napravio pravi izbor kontaktiranja s njima. Ispunio sam obrazac za kredit i nastavio sa svime što je traženo od mene i dobio sam iznos od zajma u iznosu od 380.000 USD od strane ove velike tvrtke kojom upravlja dr. James Gerber, a evo danas sam zadovoljan svojom obitelji jer mi je ova tvrtka poklonila zajam, pa sam dao zavjet da ću nastaviti svjedočiti na internetu o tome kako sam dobio svoj zajam. Trebate li hitno zajam? ljubazno i ​​brzo se obratite Financiranju zakladnog fonda putem E_mail: {[email protected]} Vjerujem da i drugi ljudi svjedoče o ovom istom poštenom zajmodavcu

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 13 ožujka, 2020, 18:35

  POŠTOVANI STJEPANDIĆU,AFERIM;
  AMERIKA KREĆE U KOLONIJALNO OSVAJANJE I PRAVLJENJE ZLOČINA !!!
  STRATFORU NIKAD NE TREBA VJEROVATI ,A NI AMERIČKOJ PAMETI UOPĆE,ALI UVJEK REŠPEKTIRATI POSLIJEDICE DONEŠENIH ODLUKA .

  SVE OVO ŠTO SE POISTOVJEĆUJE SA CIOM MOŽE STAJATI ,ALI NJIHOVI ,TAKOZVANI, STRUČNACI ZA GEOPOLITIČKA I GEOSTRATEŠKA PITANJA SU POZNATA DVA DRIPCA ILI TIPUSA, JUDINIH SINOVA,JEDAN ZATUCANI SREDNJOVJEKOVNI, KRVOLIČNI DUH KATOLIČKOG KRIŽARA ,BRZEZINSKOG , OKORIJELOG KATOLIKA ,POLJSKE KRIŽARSKE PASMINE , A ONAJ DRUGI JUDIN SIN ,POKORNI SLUGA KATOLIČKOG-VLADAJUĆEG JOŠUHE –TERORISTIČKE AMERIKE, KISINGER,OBOJICA SLUGE KRVOLOČNOG AMERIČKOG JOŠUHE .DANAS SU NJHVI POTOMCI,NJIHOVI SLJEDNICI.
  DAKLE , KADA IH POISTOVJEĆUJEM SA OVIM BIBLIJSKIM KRVOLOČNIM SPODOBAMA , IMA PRAVOG RAZLOGA, JER NJIHOVO JAVNO I ONO SAKRIVENO DJELOVANJE JE UVJEK U ONIM PODRUČJIMA I SLUŽBI DRŽAVNE TERORISTIČKE NARAVI, TEROTISTIČKE AMERIKE(CHOMSKY) I CIJELOM SVIJETU SU POZNATI ,ALI UVJEK KRIŽARSKO-ZLOČINAČKE NARAVI ,PA JE DANAS NUŽNO JOŠ JEDNOM, OTVORENO,REĆI DA JE AMAREIKA NEUKA,ALI AGRESIVNA TVOREVINA I ZLOČINAČAKI AMBICIOZNA DA GOSPODARI SVIJETOM U SVIM PODRUČJIMA ŽIVLJENJA. NJENO AGRESIVNO I OSVAJAČKO DJELOVANJE JE POČELO JOŠ OD KRAJA 19-TOG STOLJEĆA, KADA JE PRVI PUT KRVOLČNO KRENULA U OSVAJENJE TUĐIH TEROTORIJA ,U PODRUČJU SREDNJE AMERIKE , OKUPACIJOM KUBE , PO UGLEDU I TRAGOM KATOLIČKE KONKVISTADE. I KAKO REKOH PRVI NJEN OSVAJAČKI PLIJEN BIJAŠE KUBA KADA JE NAPRAVILA PRVE U POVIJESTI RATOVANJA ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI KOJI SE SADA DEFINIRAJU RATNIM ZLOČINOM ,GENOCIDA. TADA JE POZNATI KNJIŽEVNIK I NOVINAR ,MARK TWEN,OPISUJUĆI TE ZLOČONE NA KUBI ,U SVOM NOVINARSKOM IZVJEŠTAJU S’KUBE JAVLJA SLIJEDEĆE: PREDLAŽEM VLADI I KONGRESU SAD-A DA ,TIČUĆI SE DOGAĐAJA NA KUBI ,PROMJINEI IZGLED NAŠE ZASTAVE ,PA ZAMJENI BIJELE PRUGE CRNIM,A ZVIJEZDE MRTVAČKIM GLAVAMA.=
  I OD TADA AMERIKA HARAČI PO CIJELOM SVIJETU PROIZVODEĆI ,ČAS LOKALNE ČAS REGIONALNE ,PA I ŠIRE OD REGINALNIH RATOVA ,ALI UVJEK KRVOLOČNE,TIČUĆI SE UBIJANJA GRAĐANA I RAZARANJA CIVILIZACIJSKIH DOSTIGNUĆA GRAĐANA NAPDNUTIH DRŽAVA I SLEDSTVENO TOME ZLOČINA KOJI SU UVJEK GENOCIDNE NARAVI.
  I DA BI POVJEROVALI IZVJEŠTAJU STRATFORA ,TIČUĆI SE DANAŠNJE NJEGOVE PROSUDBE ,TREBA NJEGOV IZVJEŠTAJ I NJEGOVE PROSUDBE UZETI KAO NEUKE, ALI NJEGOVE KOJE UVJEK ČINE APSOLUTNU PRIJETNJU CIJELOM SVIJETU,JER ONI ŽEVE NA DRUGOM SVIJETU I TAKO SE PONAŠAJU. ONI SU SVIJET ZA SEBE ,KOJI U MNOGO-ČEMU ODUDARAJU OD OBRAZOVANOG DUHA EVROPE PA I CIJELE GEJE .JER SU NJIHOVE PROSUDBE I NJIHOIVO POIMNEJ SVIJETA I ODNOSA U NJEMU UVJEK NACISTIČKO-FAŠISTIČKE I OSVAJAČKE ,JER ONE NE REŠPEKTIRAJU NIKAKVU MEĐUNARODNU SILU I OSUDU.TO NAJBOLJE AMERIKA POKZAUJE U DRUGOJ POLOVCI 2O-TOG STOLJEĆA KADA JE ZAROBILA I MEĐUNARODNU ORGANIZACIJU UJEDINJENIH NACIJA KOJA ISKLJUČIVO DJELUJE PO N ENIM NAPUCIMA I INTERESIMA.-
  PA SVE NJIHOVE PROSUDBE UPRAVO KOŠTAJU SVIJET RATNIH RAZARANJA I GENOCIDNIH POHODA I B EZ OBZIRA DA LI SU NJEGOVE PROSUDBE PRIMJERENE VREMENU I VALADAJUĆOJ POLITIČKOJ ,MEĐUNARODNOJ KONSTELACIJI ,ONE SU UVJEK AMERIČKE I OPASNE, JER IZA NJIH STOJI V ELIKA TEHNIČKA I TEHNOLOŠKA SILA KOJOM JOŠ VLADA PENTAGON, PREDSTAVNIK SVJETSKOG FINANCIJSKOG MONOPOLSKOG KAPITALA .

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Nikita markovic
  #3 Nikita markovic 13 ožujka, 2020, 17:45

  Trebate li neposredni kredit za brisanje duga ili vam je potreban kapitalni kredit za poboljšanje vašeg poslovanja? jesu li vas druge banke i financijske agencije odbile? Trebate li zajam za ujedinjenje ili zalog imenovanja? ne traži više kao što smo ovdje kako bi sve svoje financijske probleme u nešto prošlosti. Mi posuditi sredstva za pojedince koji zahtijevaju financijsku pomoć, koji imaju loš kredit ili trebaju novac za plaćanje računa, po 2% kamatne stope. Kontaktirajte nas putem e-maila [email protected] ,
  Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete u potpunosti vratiti uzimajući u obzir vašu sadašnju osobnu financijsku situaciju, a zatim naodgovarajući način postavljanja rasporeda otplate kredita

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. žrdina
  #5 žrdina 13 ožujka, 2020, 06:37

  Korona je dizajnirana tako da pobije sve komuniste u duši.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code