NAJNOVIJE NA PORTALU

KASAPOVIĆKA BI KASAPILA HRVATSKI NAROD – pismo dr. sc. Ilije Barjašića iz Zagreba

KASAPOVIĆKA BI KASAPILA HRVATSKI NAROD – pismo dr. sc. Ilije Barjašića iz Zagreba

11. veljače, 2015.

Postvareni, kao odraz nereda po volji, žele stvari, oslanjaju se na materiju po cijenu biti, dostojanstva, časti. . .

Potom, kao izgubljeni i dalje bi svim sredstvima grabili materijalno, i pomoću vlasti preko stranaka do cilja (Niccolo Machiavelli). . .

Dakle, neuredan čovjek po volji, željama za stvarima, slično sličnom teži, doista se i postvare. To se dogodilo i Mirjani Kasapović, pa više i nije svjesna da je rob stvari, a želje joj se ostvaruju na njezin račun u pravcu njezine konačnosti, suprotno beskonačnom putu. . .

Kao postvarena „znanstvenica“ rastrgana po željama, pokazuje se. . . ocjenjuje i protivi se Kolindi Grabar Kitarović, ništa manje  nego kao INSTITUCIJI – PREDSJEDNICI HRVATSKE,  koja je odlučna stava da Hrvati na svome ognjištu ostanu i opstanu, i zato jer se Kolinda ne da omesti modernizmima iz kuhinje nekih lijevih stranaka – koje su glavno utočište i sredstvo radi osobnih koristi –  hedonizma i dr..; a prikladne su da se čovjek po neredu postvari. . .

Znaju Hrvati i Kolinda, kao odraz hrvatskog naroda, kada propadne jezik da propadne i narod, koji se tim jezikom služi. Jer jezik je rad duha, a svaki narod je specifičan i po jeziku, po tome i odgovoran kada ga ugrožavaju ili ugroze Kasapovići ili. . .,  što se naivnim i čistim Hrvatima događalo.

Dakle, gospođa Kasapović i ne može biti Hrvatima nepozvani sudac. . , nametnula se „diplomom“ i predodređenom funkcijom na fakultetu, pa neuredna, po željama – zanesena, ona bi . . . . Ona s maskom filozofa, što nije filozof, sociolog, psiholog . . . ne zna što Platon i WilhelmvonHumboldt misle o jeziku. . . Zato pionirka ne razlikuje . . , ruralno od urbanog, da zemljoradnja i zemljoradnici – seljaci koji ne obitavaju i ne žive na gradskim trgovima – pogodnima prodavačima magle, narodu koji živi po svojim običajima. . . lažima zamagljuju bitno, dok eksploatiraju i omalovažavaju Hrvate hrvatskih sela, zbog strateških ciljeva i dalje bi kasapili i obezglavljivali hrvatski narod i u gradu i u selu. Ne zna Kasapovićka da se u skladu s duhom, Hrvati služe i neformalnom konverzacijom, što neuredni pa postvareni ne mogu pojmiti, jer su po neredu – volji prestali voljeti – slušati, zato su postali nevjerni, kasapini, trovači, za što su se konačno odredili.

Nakon i utoliko postvareni lik po želji sebe pokazuje, što je vidljivo i to kao opomena, bilo da je Mirjana Kasapović  tendenciozna ili pseudo znanstvenica, za Hrvate je isto. Spomenuti likovi, obično se kategorički postavljaju, ali bez argumenata . . ,  ne znaju da Hrvati više nisu toliko naivni da dopuste . . , Mirjani zavodnici, zato i gubitnici, koja zaobilazi pravila života, Život sam, na beskonačnom putu, što će se Mirjani vratiti kao bumerang. Ne zna da je opće dobro odraz duha, uzrok i posljedica i kao mjera jednog naroda . . ,  garancija uvjeta na Zemlji i zalog u zajednici na zemlji koja ih hrani…

Tko iznesenim pravilima proturječi izaziva prokletstvo. . , tamo gdje najmanje želi. . .,  jer želi ometati, proturječiti pravilima života jednoga naroda na beskonačnom putu, ciljano. . , želje su uzrok – zamka i to ne spada u mudrost znanstvenika.

Nije dovoljno proučavala dubinsku psihologiju Carla Gustava Junga i Sigmunda Freuda, već enciklopedijskim znanjem. . .  oslanja se na Charlesa Darvina, teoriju o evoluciji, zato svojom kategoričnošću potvrđuje da nije dovoljno evoluirala, pa je zato doslovce shvatila da „sila“ pobjeđuje u životinjskom carstvu jednako pravda . . ., što je gola egzistencija . . , osjetilna razina, jednako životinjski svijet.

Dakle, želje postvarene vode u konačnost, što proturiječi životu – čovjeku kao duhovnom biću.   Kako, tko i što zastupa tako je po imenu i djelima vidljiv, uvijek i svugdje. . . i u ovom slučaju bilo kao opomena ili uzor, postvareni nisu svijesni.  Dakle, neuredni, potom postvareni, onesviješćeni,  nezahvalni. . . po želji opomena.

Zato hrvatskoj djeci trnu zubi, što adekvatno pokazuje . . .  i ukazuje . . . na odgovornost Hrvata.

 

Zagreb, siječanj 2015.

Dr. sc. Ilija Barjašić

Pokret za preporod hrvatskog duha

i poticanje nataliteta  u Hrvatskoj – Život

i

Predstojnik HAZUD-a za poticaj nataliteta u Hrvatskoj T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code