KAPETAN DRAGAN TREBA DOBITI DESET PUTA KAO VELJKO MARIĆ

KAPETAN DRAGAN TREBA DOBITI DESET PUTA KAO VELJKO MARIĆ

10. srpnja, 2015.

20150709132836_314649

Nažalost zbog vremena provedenog u pritvoru vrlo brzo može završiti u Srbiji
Napisao: Mladen Pavković
Nakon što je napokon u Hrvatsku izručen ratni zločinac Dragan Vasiljković zvani kapetan Dragan sve se podiglo na noge, od medija do najviših političara. Riječ je o zlotvoru koji je učinio strašna zlodjela u vrijeme Domovinskoga rata u Hrvatskoj, a koji je u australskim zatvorima dosad proveo oko devet godina, čekaju „uputnicu“ za neku od hrvatskih robijašnica. Vjerujemo da će na suđenju koje se s iznimnom pažnjom uskoro očekuje, biti osuđen, a vrijeme provedeno u pritvoru računat će mu se u kaznu, pa se vrlo lako može dogoditi da će relativno brzo „odletjeti“ natrag u Srbiju, gdje ga mnogi još i danas smatraju „narodnim herojem“.
Zapovjednici kapetana Dragana
Međutim, čemu takva galama i halabuka oko izručenja jednog od desetine tisuća srpskih agresora, odnosno zločinca? Gdje su oni srpski i ini zločinci koji su krivi za masovne grobnice (u Hrvatskoj ih je dosad otkriveno 145), gdje su oni koji su mjesecima svakodnevno, ali svakodnevno svim mogućim granatama i raketama gađali vukovarsku ratnu bolnicu, gdje su oni koji su spalili selo Kijevo, ubili na stotine nevinih dječaka i djevojčica, zgazili sve u Škabrnji, masakrirali Hrvate samo zbog toga što su – Hrvati, gdje su napokon oni koji su nevine ljude slali u minska polja, protjerivali, uništavali škole, zdravstvene ustanove, crkve, itd. i tako redom. Gdje su i kada će biti izručeni Hrvatskoj Vasiljkovićevi zapovjednici? Kada će se početi suditi najvišim oficirima zločinačke JNA? A kada onima koji su progonili hrvatske generale, kao što su Gotovina i Markač, pa čak za njima, iako su bili nevini, usred Hrvatske raspisivali i nagrade te uhićivali i one koji su dok su oni bili u Haagu nosili majice s njihovim likovima? Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović je rekao da će Vasiljković biti procesuiran kao svaki drugi optuženik. Sve je to na mjestu, samo je zaboravio dodati: kao svaki drugi optuženik do kojeg možemo doći, jer većina srpskih zlotvora je nedostupna hrvatskom pravosuđu, od 1991., pa sve do današnjih dana. I prema svemu sudeći (kako ih Hrvatska traži, kao da moli Boga da ih ne nađe) nikada ne će biti procesuirani!
Agresija na Republiku Hrvatsku
Ako je Veljko Marić u Beogradu osuđen na 12 godina zatvora, onda taj nekakav kapetan Dragan u Hrvatskoj mora dobiti najmanje deset puta toliko! Sve ostalo je – „piši kući propalo je!“ A vrlo se vjerojatno može dogoditi da će Vasiljković dobiti čak manje nego Marić, ili pak onoliko (ili koji mjesec ili godinu više) nego što je proveo u pritvoru u Australiji, pa bi se i na taj način iznimno brzo mogao pridružiti Šešelju i sličnima koji će ga dočekati sa – šampanjcem. Osim toga, od premjera Srbije Vučića i njegovih kompanjona sada nećete čuti „pjesme o klanju i masakriranju Hrvata u Domovinskome ratu“, već će oni i dalje preokretati ploču i zamagljivati oči sa navodnim zločinima Hrvata u Jasenovcu i drugdje. Oni se i dalje, na žalost, ponašaju kao da Domovinskoga rata nije ni bilo, iako su i sami aktivno sudjelovali na strani agresora.
Dakle, Dragan Vasiljković, zvani kapetan Dragan, je (napokon) tu, a kad možemo očekivati i ostale „pomozbog“ junake, koji su na strani Srba, Crnogoraca i domaćih izdajica sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku, i koji su činili možebitno čak i veće zločine nego taj koji je dobio medijsku i inu pažnju više nego zaslužuje? T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Mate
    #1 Mate 12 srpnja, 2015, 07:45

    treba ga posteno presudit. barem na 20 godina!!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code