KADA ĆE ŠEKS ZABRANITI ONO U KUMROVCU I BOROVO SELU?

KADA ĆE ŠEKS ZABRANITI ONO U KUMROVCU I BOROVO SELU?

8. svibnja, 2019.

 

Pitam se pitam: jel će se na isti ili sličan način hrvatska policija odnositi prema komunističkom derneku u Kumrovcu? Tamo će 25. svibnja, kao i svake godine, biti iznimno veliki broj zastava, majica, kapa, šalova, fotografija propale Jugoslavije, komunizma i kontraverznog Josipa Broza Tita. Igrat će se i srpska kola i pjevati u čast i slavu Jugoslavije, protiv koje smo se borili, i pobijedili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu

Napisao: Mladen Pavković

Sa zastavom HOS-a u Bleiburgu se može završiti iza rešetaka – izjavili su na konferenciji za medije čelnici komemoracije koja će se uskoro tamo održati, te su još dodali:

„Nisu dozvoljene zastave nikakvih političkih organizacija niti stranaka, a nisu dozvoljene ni nikakve vojne zastave, pa ni ona HOS-a. Austrijska policija će sigurno sankcionirati protuzakonite zastave, a kako će ih točno sankcionirati, to još ne znamo – upozorili su Vladimir Šeks (predsjednik) i drugi članovi Počasnog bleiburškog voda.

Šeks piše

Koliko nam je poznato, zabranjene su isključivo zastave NDH, ali ne i hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskoga rata. Nikada nitko nije zabranio ni hrvatsku zastavu s početnim bijelim poljem, jer da je prvo bi morali srušiti krovište crkve sv. Marka (zaštićeno kulturno dobro!) na zagrebačkom Gornjem gradu, gdje se desetljećima (bez problema) ističe baš takav hrvatski grb!  Šeks  piše propise i zakone, pa bi to trebao znati. A mi bi morali biti bolje upoznati- kakve on veze ima s „bleiburškim vodom“? Stoga se i ovog puta postavlja pitanje: kako će i zbog čega austrijska policija sankcionirati nešto što nikada nije bilo zabranjeno?

Obiježlja Domovinskog rata

Osim toga, pitam se pitam: jel će se na isti ili sličan način hrvatska policija odnositi prema komunističkom derneku u Kumrovcu? Tamo će 25. svibnja, kao i svake godine, biti iznimno veliki broj zastava, majica, kapa, šalova, fotografija propale Jugoslavije, komunizma i kontraverznog Josipa Broza Tita. Igrat će se i srpska kola i pjevati u čast i slavu Jugoslavije, protiv koje smo se borili, i pobijedili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Po kojim to zakonima i propisima može, a po kojim obilježja iz Domovinskoga rata ne mogu?

Inače, Kumrovec i Borovo selo vjerojatno su jedina dva („bratska“) mjesta u Hrvatskoj, gdje se bez ikakvih sankcija, mogu isticati i nositi sva obilježja (ratna i politička), osim ona iz Domovinskog  rata!?  T

 

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Kolarić
  #1 Kolarić 12 svibnja, 2019, 08:21

  Dok se Hrvateki bore za svoje pravo održavanja komemoracije u Hitlerovoj domovini Austriji, gdje su humani partizani pobili 570.000 sunarodnjaka, iz Vojnića senzacionalna parastosovska vijest. Kako javlja ćirilčni reproter Milan Cimeša, ondje su na brdu Kolariću mrski
  ustaše pogubili 525 njegovih manjinaca (bivših i sadašnjih upravljača hrvatskih sudbina9 kao da ih je tamo 41.-45. živjelo na milijune. Nešto slično mitu o radnom logoru Jasenovcu sa precizno rečeno 700.000 pobijenih. Možda se i taj logor prostirao do Leskovca, gdje su četnici organizovali logore za Hrvate. Sve u svemu, briljantna je ta preciznost hrvatskih posrbica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Lepi Seljo Lepo Gori
  #2 Lepi Seljo Lepo Gori 10 svibnja, 2019, 11:32

  Hoćete li Tita(Hooooćemo) evo vam Kita.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Žrdina
  #3 Žrdina 8 svibnja, 2019, 21:26

  Sex Superhik

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO-MARXISTA
  #4 FRANO-MARXISTA 8 svibnja, 2019, 17:30

  JA SAM FRANO-MARXISTA ISPAO IZ ČETNIKUŠINOG ŠUPKA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO-MARXISTA
  #5 FRANO-MARXISTA 8 svibnja, 2019, 16:16

  ŠTA IMA ŠEKS SA PROSLAVOM NAJVEĆE USPOMENE NA ROĐENDAN VELIKOG REVOLUCIONARA TITA,NA 25 MAJ , SLAVLJE U KUMROVCU.DAKLE, USPOMENE I SIJEČANJAE NA POKRETAČA PROMJENE SVIJETA DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNODSA U CIJELOM SVIJETU ,ZBOG ČERGA SE PROTIV NJEGA 3O GODINA UROTILA ZLOČINAČKA -KRŠĆANSKA ,ZGRTAČKO-PLJAČKAŠKA KORPORACIJA KATOLIČKA CRKVA DA GA SRUŠI I VRATI PONVNO SUISTAV DRUŠTVENO-PROIZVOIDNIH ODNOSA ,KLASNI ODNOS ,PLAJČKU I EKSPLOATACIJU,JEDNOM RIJEČJU,ROBOVSKI ODNOS.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Radio Mileva
  #6 Radio Mileva 8 svibnja, 2019, 07:48

  Sto ti je vijest. Ne, obicna, negoli crvenima jako draga. Zamisli, zupan Zinic sudjelovao u prometnom od policije presucenu incidentu u Brestu?! Tako pisu portali ciji su admin. zaduzeni u Prvoj ulici ( poslovi rodjaka i bracnih partnera).
  “Župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić (HDZ) u četvrtak, 2. svibnja 2019. u prijepodnevnim satima, u 9.40, službenim vozilom je prouzročio prometnu nesreću na lokalnoj cesti, između Petrinje i Siska, u mjestu Brest, donosi net.hr i domece kako je i Zinicev zamjenik Ivan Celjak stumbao (poput Lovrickina Zeljka Solde) pet godina stari, skupi automobil i totalno ga karambolirao. Potvrđeno je to redakciji net.hr u službenom odgovoru iz Sisačko-moslavačke županije, dok je iz Policijske uprave sisačko-moslavačke navedeno kako je nesreću prouzročio 59-godišnji muškarac koji je upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija koje koristi Sisačko-moslavačka županija. Svemu fali kako to da je zupan upravljao sluzbenim autom poput svoga, mogla je pitati Djurdjica Klancir, protiv koje Zinic uz pomoc Antonija Kaleba pokrece sudski postupak.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code