JORDANSKA KRALJICA RANIJA I BILL CLINTON DOLAZE U SREBRENICU

JORDANSKA KRALJICA RANIJA I BILL CLINTON DOLAZE U SREBRENICU

25. svibnja, 2015.

150525026.3_xl

Kako saznaje Klix.ba, manifestaciji će prisustvovati jordanska kraljica Ranija Al-Abdulah, šefovi Evropskog parlamenta, bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton, te predstavnik trenutne američke administracije, svi predsjednici susjednih država osim predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, te visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i ujedno potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini.
Ovo je druga posjeta jordanske kraljica Ranija Al-Abdulah BiH. Ona je 6. novembra 1999. godine prvi put posjetila BiH povodom polaganja kamena temeljca za izgradnju Islamskog centra u Sarajevu.
Obilježavanju bi trebao prisustvovati ministar vanjski poslova Slovačke Miroslav Lajčak, kao i ministar vanjskih poslova Belgije Didier Reynders. Najavljen je i dolazak predsjednika Haškog suda Theodora Merona i dva haška tužioca, kao i veliki broj predsjednika vlada.
Kako saznajemo, najavljeno je i učešće nekoliko evropskih parlamentaraca i britanskih zvaničnika na Maršu mira koji iz više gradova BiH kreće prema Srebrenici.
Ove godine od 9. do 11. jula održava se Croatia Forum na koji je najavljen dolazak 30 ministara vanjskih poslova, a kako saznajemo, većina ministara trebala bi doći i na obilježavanje genocida u Srebrenici, gdje se očekuje od 50 do 70 hiljada ljudi na ispraćaju.

IZVOR: www.klix.ba T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code