JE LI ZUJALO TOMISLAV MICIĆ?

JE LI ZUJALO TOMISLAV MICIĆ?

1. travnja, 2014.

 

Saša

Saša Radović razotkriva priznanje Josipa Perkovića u Njemačkoj

 

Tekst:  Igor Tominić

Hrvatska vlast i dalje panično štiti krvnike naše dijaspore. Preko pola godine fanatično se pokušavalo eskivirati izručenje Perkovića Njemačkoj. Danas se priča nastavlja. Iako već i vrapci na granama znaju da je Josip Perković propjevao i ukazao na neposrednog izvršitelja brutalnog ubojstva Đurekovića – državni mediji o tome „šute kao zaliveni“! Vrapci znaju, ne samo ime i prezime tog UDBA-inog krvnika i zagrebačku adresu, nego i njegov kodni naziv (Zujalo). Znaju i za njegova lažna svjedočenja, prijetnje iz onih „olovnih vremena“ i današnje prijetnje… Zujalo je bivši emigrant, jedan od glavnih UDBA-inih “operativaca“. Na Googleu možete o njemu čitati satima, danima… Čini se da nije ubio samo Stjepana Đurekovića, nego i još po kojeg hrvatskog komunističkog oponenta. Moćni klan UDBA – DORH djeluje i danas učinkovito iako je izgubio čelnike Perkovića i Mustača, a smijenjen je i Bajić. Mogu cenzurirati i zatvoriti usta svakome. Naše „institucije“ umjesto da odmah i javno uhite udbaškog zlotvora i ubojicu kodnog imena Zujalo – kažu da zbog tajnosti istrage, ime službeno ne objavljuju.

Kad je tako poigrajmo se i mi – pa nećemo tvrditi da znamo ime udbaškog agenta Zujala – nego prezentiramo neke podatke iz kojih se može pretpostaviti tko bi mogao biti egzekutor u likvidaciji Stjepana Đurekovića . Sugovornik je Saša Radović.

 Gospodine Radović  vi ste začetnik projekta „Vratite opljačkano“. Ovih dana očekujete poziv na odsluženje zatvorske kazne od dvije godine.

-Da, ja sam posljednja žrtva klana UDBA – DORH, jer godinama tražim da ratni i pretvorbeni profiteri Hrvatskoj vrate opljačkano. Trebalo me je zaustaviti. Perković i Bajić u igru su ubacili svoga pouzdanog agenta. Jedini svjedok na temelju kojeg su me osudili za lažnu ucjenu generala Čermaka bio je Tomislav Mičić.

Tko je Tomislav Mičić?

-U svojoj knjizi „Vratite opljačkano – bando lopovska“ naveo sam podatak da je na marginama jednog obavještajnog dopisa koji je potpisao Josip Manolić, udbaš Tomislav Mičić označen kao „Perkovićevo zujalo“.

SAŠIN DOBAR ZNANAC

Vi ste bili časnik SIS-a?

– Da. Imao sam pristup mnogim dokumentima, a primam i danas informacije iz više izvora. Osudom za „ucjenu“ koje nije bilo –  bogati politički lobi i krim milje eliminira me s javne scene. Stotinama tajkuna koji jučer nisu imali ništa i bogatoj političkoj eliti – jedini strah je oduzimanje nezakonito stečene imovine. Uz moje izdane tri knjige ja stalno objavljujem teme o bogaćenju kriminalom i korupcijom. Zbog toga sam maknut.

 Mislite da UDBA ima s tim vezu?

-Mičić je uspostavio kontakt samnom i došao k meni u Premanturu s ponudom da povučem svoje tvrdnje o Čermakovom švercu nafte u SAO Krajinu. Rekao je da ga šalje Joža (Perković). Prihvatio sam igru pokušavajući izvući na vidjelo najveći ratni zločin naše vrhuške. Švercana hrvatska nafta završavala je u srpskim tenkovima i ubijala naše branitelje, moje suborce, a elita se bogatila. No, protivnik je bio prejak. Sudac Zorislav Kaleb osudio me je na temelju svjedočenja tog jedinog, jedinog – profesionalnog, lažnog svjedoka.

Zašto kažete, profesionalnog?

-Mičić je bio profesionalac UDBA-e i lažno je svjedočio u Njemačkoj. Lažnim alibijem oslobodio je svoga kolegu Vinka Sindičića optuženog za ubojstvo Senića. U mnoštvu objavljenih tekstova o tome, Mičić se ne navodi kao ubojica, ali se znalo za njegove prijetnje i lažna svjedočenja.

Kome je prijetio?

Tomislav Mičić tjeralicu u Njemačkoj zaradio je prijetnjama Petru Penavi, hrvatskom političkom emigrantu iz Stuttgarta i svjedoku u procesu protiv Krunoslava Pratesa, koji je kao UDBA-in agent osuđen na doživotni zatvor zbog umiješanosti u Đurekovićevo ubojstvo. Mičić je Penavi poručio da pazi što govori policiji i na sudu jer će ga ‘poist crne vrane’. Penava se trenutno nalazi pod zaštitom njemačke policije i sprema se za novo svjedočenje protiv Josipa Perkovića. Koliko znam i ovih je dana Penava imao smrtnih prijetnji.

 Mičić je navodno velik i snažan čovjek. Je li i Vama prijetio?

-Mičić zna da sam od 1991. do 1995, bio dragovoljac, instruktor za borbene vještine, pa se nije usudio. No, iz javno objavljenih tekstova slijedi da je u nekoliko navrata prijetio novinaru Željku Peratoviću, Prijetio mu je zbog pisanja o zločinima UDBA-e. Peratović je rekao da mu je i sam Perković prijetio da će ga likvidirati.  

 Zašto nitko od njih nije zatražio zaštitu naših služba?

– Igore, vi ste naivni. Prijetnje su sastavni dio „poslovanja“ u Hrvatskoj. Imam informaciju da je sudac Općinskog suda Zorislav Kaleb dobio prijetnju smrću ako me ne osudi bezuvjetnim zatvorom. Pretpostavljam da je i to rutinski odradio Mičić, ali ne mogu dokazati. Na raspravi u Županijskom sudu predsjednica Vijeća, Lidija Vidjak dala je 10 minuta mom odvjetniku i meni jednu minutu za iznošenje obrane. Sramotno, neviđeno u pravnim državama. Pri izlaganju odvjetnika razgovarala je s ostalim dvjema sutkinjama. Mislim da je taj bajni trojac sutkinja bio – ili također pod prijetnjom ili korumpiran. Treća solucija ne postoji! U presudi je prekršeno 14 članova Zakona o kaznenom postupku i mnoštvo stavaka i točaka.

SVE DOBRO POZNATO

Postoji načini, kaznene prijave, pa i anonimne prijave…

– Sve ovo što govorim javno je objavljeno i zna se svaki detalj. Institucije bi morale raditi svoj posao – ali ne rade! DORH, bivši državni odvjetnik Bajić i sudovi najveći su krivci što je Hrvatska u pravnom smislu karikatura od države. Opljačkana imovina i nedokazano porijeklo te imovine – najveća je sramota Republike Hrvatske. Nitko ne pita multimilijunaše:“Odakle vam to? Jeste li platili porez na to?“. Udbaši, tajkuni i bogati krim milje zaštićene su zvijeri koje nekažnjeno mogu svakome zariti zube u vrat.

 Spomenuli ste da je Mičić možda umiješan u još neka ubojstva hrvatskih emigranata?

– Moje mišljenje je da jest, ali nemam dovoljno dokaza. Temeljem mnoštva informacija mislim da je Mičić duboko u ubojstvima Joze Miloša, Nikole Miličevića Bebana, Mate Kolića i još nekih… Iz osobnih kontakata s pokojnim Zlatkom Bagarićem, znao sam i za Mičićevu suradnju s liderom jugoslavenskog podzemlja u Frankfurtu Ljubom Zemuncem i s njegovom organizacijom „Ravna gora“. Iako je teško povezati konce, mislim da Mičić ima udjela i u puštanju Arkana iz hrvatskog zatvora. UDBA je kompaktna organizacija i svi su radili (i rade!) kao dobro uhodan tim.

 Čini se da znate mnoga imena naše tamne prošlosti i ne manje tamne današnjice. Perković je progovorio i tvrdi da je egzekutor u krvavoj likvidaciji Đurekovića  –  operativac Zujalo. Znate li ime tog Perkovićevog agenta pod kodnim imenom „Zujalo“?

-Pojma nemam! Ali, mislim da svi oni koji su pročitali ovaj tekst – znaju! T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Jakovčić
  #1 Jakovčić 2 travnja, 2014, 14:30

  Ja nije možda Radović sam pisao ovaj intervju?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. oli
  #2 oli 2 travnja, 2014, 12:45

  mislim da je sve istina šta piše g.Radović

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Akademik
  #3 Akademik 2 travnja, 2014, 10:21

  Kako vješto i majstorski lažu Radović i Tominić. Kad su ubijani Miloš, Miličević i Koliće , Tomislav M;ičić koliko je meni poznato bio je u njemačkom zatvoru. Udba mu je podmetnula nešto što je našla njemačka policija i odležao je ni klriv ni dužan,a ne znam koliko godina. Mičiću oglasi se na ove besramne laži i optužbe.
  Da sam ja na Mičićevu mjestu tužio bi Radovića za klervetu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Zenga
  #4 Zenga 2 travnja, 2014, 10:07

  Kosovsko-udbaška furija na djelu
  Taj kosovac Saša Radović odrađuje prljave kosovske poslove i u slobodnoj Hrvatskoj. Taj kosovac Saša ima odlikovanje od partizanskog admirala Mamule. Vješto se ubacio u hrvatsku vojsku i hrvatsku tajnu službu i navalio kosovac na emigranta Mičiča, kao u vrijem e Titove tiranije.Pomaže mu neki Igor Tominić po terminologiji u načinu pisanja jasno se vidi da je udbaški klaun.
  Kako je krenula ta udbaška i ksovska HAJKA NA BIVŠE HRVATSKE EMIGORANTE, kao što je i Mičić, ne bih se začudio da Saša Radović i njegov prirepak Tominić proglase i pokojnog Brunu Bušića udbašom i ubojicom!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. marko krpan
  #5 marko krpan 1 travnja, 2014, 20:04

  mislim da tu ima i istine. mičić sin mujin sigurno nije čist.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code