NAJNOVIJE NA PORTALU

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “ROMI I HOLOKAUST”

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “ROMI I HOLOKAUST”

16. veljače, 2015.

IZLOzBA FOTOGRAFIJA ROMI I HOLOKAUST

Na inicijativu Židovske vjerske zajednice “Bet Israel”, 19. veljače u 19 sati u prostorijama Zajednice predstavit će se projekt “Romi i Holokaust”.

Tijekom Drugom svjetskog rata, u koncentracijskim logorima diljem Evrope, prema nekim procjenama ubijeno je 250 do 500 tisuća Roma. Smrt ovih, ali i svih drugih nevinih žrtava svirepih ideologija, opomena su čovječanstvu o strahotama i tragedijama koje donose netolerancija i mržnja prema pripadnicima manjina, čija je jedina “krivnja” što su drugačiji.

Dr. Vladimir Šalamon, predsjednik Zajednice “Bet Israel”, predstavit će i zaželjeti dobrodošlicu gostima, a potom će gospodin Veljko Kajtazi, saborski zastupnik, predstaviti priču o logoru Uštici, u blizini Jasenovca, u kojem su bili “smješteni” i sustavno ubijani, na najmonstruozniji način, isključivo Romi.

O temi “Romi i Holokaust” govorit će i gospodin Ivan Rumbak, predsjednik Humanitarne organizacije „Svjetska organizacija Roma u Hrvatskoj“ te otvoriti i izložbu fotografija istog naslova u galeriji “Stela Skopl” Bet Israela.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje 20 dana, a organizirati će se i posjete učenika i upoznavanje sa tragedijom Roma u Drugom svjetskom ratu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Branimir
    #1 Branimir 16 veljače, 2015, 14:32

    To već radite skoro 70 godina i to će zasigurno puno pridonjeti ljubavi i toleranciji među narodima u RH. No, neka bude. Ali, molim vas, dajte poslije toga komemorirajte i sve partizanske zločine nad hrvatima (Blajburg, Jazovke, Dakse..i ostale brojne jame…)

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code