IZASLANSTVO „HEROJA RUSIJE“ KOD BANDIĆA

IZASLANSTVO „HEROJA RUSIJE“ KOD BANDIĆA

11. kolovoza, 2015.

unnamed

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u ponedjeljak 10. kolovoza, u palači Dverce, izaslanstvo „Heroja Rusije“ iz Moskve, generale Ruslana Auševa, Valeriya Vostrotina i Nuretdina Dorsigova, koji su u posjetu Hrvatskoj. Prijemu su prisustvovali i veleposlanik Rusije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Anvar Azimov, generalni direktor tvrtke Lukoil Hrvatska Nikolay Ivchikov i predstavnica Ruske nacionalne manjine grada Zagreba Galina Kovačević.
Heroji Ruske Federacije najviše je počasno zvanju u Rusiji osnovano 1992., a dodjeljuje se za izuzetne zasluge, osobne ili kolektivne podvige u službi države i društva.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb i Hrvatsku, gradonačelnik Bandić između ostalog je napomenuo da Grad Zagreb, nakon tragedije u Beslanu, već 11. godinu za redom organizira ljetovanje za djecu iz Beslana. Budući da su djeca u Novi Vinodolski stigla 7. kolovoza, predložio je da ih zajedno posjete idući tjedan, što su gosti i prihvatili.

General Aušev zahvalio je na prijemu, naglasivši da je Zagreb jedini grad na svijetu koji ima suosjećanja i nakon tragedije organizira ljetovanje za djecu iz Beslana, na čemu su, kako je istaknuo, iznimno zahvalni. Uz poziv gradonačelniku da posjeti Beslan, naglasio je da je već bio u Hrvatskoj te poželio da i njegovi kolege vide i upoznaju njezine ljepote i kulturu.

Veleposlanik Azimov u razgovoru je istaknuo da je gradonačelnik Bandić karizmatična i vrlo uspješna osoba, koja ujedno ima i suosjećanja prema njihovom narodu, na čemu su mu Rusi koji žive u Zagrebu vrlo zahvalni, a ujedno je izrazio i želju za proširenje suradnje između Zagreba i Moskve koji su Sporazum o prijateljstvu potpisali 2001. godine.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. klarens
  #1 klarens 24 kolovoza, 2015, 19:18

  Samo u nas toga ima
  ==================
  Krupna lopina prima
  ==================
  KGB ??????????????
  ==================
  Zbogom pameti !!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code