ZNASTVENI PIKNIK 15. RUJNA U BOĆARSKOM DOMU

ZNASTVENI PIKNIK 15. RUJNA U BOĆARSKOM DOMU

12. rujna, 2013.

 

ZnanstveniPiknik-960x340

U srijedu 11.rujna na konferenciji za novinare najavljen je ovogodišnji “Znanstveni piknik”. Manifestacija “Znanstveni piknik” za popularizaciju znanosti, posebno među djecom i mladima, održat će se u nedjelju, 15. rujna, u zagrebačkom Boćarskom domu od 10 do 20 sati, a ulaz je besplatan, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Voditeljica projekta “Znanstveni piknik” Jelena Filipaj istaknula je kako žele prezentirati znanost kroz zabavni segment te pomoći popularizatorima znanosti da se međusobno upoznaju i izmjene iskustva. Zbog toga ove godine dovode veliki broj inozemnih edukatora – njih 23 iz devet zemalja koji će prezentirati svoj program.

Filipaj je napomenula da rade na projektu Znanstveno edukativno-zabavnog centra kojega bi htjeli vidjeti u Zagrebu, gdje bi se sve generacije mogle igrati sa znanošću i učiti na zabavan način. “Znanstveni piknik” je upravo to, samo na otvorenome, rekla je.

Projekt “Znanstveni piknik” organizira se drugu godinu zaredom pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek istaknula je kako je riječ o jedinstvenom događanju koji je potreban Zagrebu jer znanost treba približiti svakome. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code