IZ GENERALSKOG ZBORA BJEŽE SAMO TITOVI PIONIRI S PRENESENIM ČINOVIMA

IZ GENERALSKOG ZBORA BJEŽE SAMO TITOVI PIONIRI S PRENESENIM ČINOVIMA

2. srpnja, 2019.

 

Pobijedit će opet naša draga predsjednica Kolinda. Ona nema konkurenciju, a poglavito ne među dobrim i simpatičnim pjevačima kakav je Škoro, koji može pobijediti na Splitskom, Omiškom ili Kajkavskom festivalu, ali ne i za predsjednika Republike. Za mene je od pjevača najbolji Marko Perković Thompson, pa Mate Bulić, Mladen Grdović… Gdje je Škoro bio i kome je pjevao kad je počeo Domovinski rat? Ja ne znam tko je njega nagovorio za ovu utrku, odnosno nemaju li tu „prste“ i neke službe iz Beograda? Varaju se oni koji misle da je ovaj pjevač „preko noći“ odlučio biti predsjednik države

Razgovarao: Mladen Pavković

Hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs, inače potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora, često svojim izjavama i razmišljanjima pobuđuje pažnju. Tako se ovog puta među ostalim osvrnuo na knjigu akademika Josipa Pečarića, koju je on nazvao „Četiri stupa moje Hrvatske“, a u kojoj je naveo da su to: Tuđman, Kordić, Thompson i biskup Košić. Do velikog predstavljanja te knjige u Zagrebu nije došlo, iako je bilo najavljeno, jer biskup Košić u tome nije želio sudjelovati. Skromno je navodno rekao da ne pripada u ovo „društvo“, odnosno da po njemu ima daleko zaslužnijih.

 • Svaka čast Pečariću, ali ovoga je puta pretjerao – smatra Rojs. Ne znam iz kojih razloga nam nameće navedene kao „stupove“, kad od njih ima mnogo zaslužnijih. Na prvom mjestu je prvi hrvatskih predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman, (to je „pogodio“), a potom su ratni ministar Gojko Šušak, Sveti Ivan Pavao II. i zagrebački nadbiskup i kardinal Franjo Kuharić. Ona trojica po kriteriju akademika mogu biti „stupovi“, nitko ne kaže da nemaju zasluga, ali nikako ne mogu biti prvi, pa čak ni među prvima. Ovo je za mene provokacija, a biskup Košić je vjerojatno to također tako doživio i s pravom otkazao akademiku. Gdje je recimo među Pečarićevim „stupovima“ general Janko Bobetko? Inače, tko su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države, akademik, ali i drugi mogu pročitati i u publikaciji s nazivom „Izvješće predsjednika Republike dr. Franje Tuđmana o stanju hrvatske države i nacije u 1995. godini, na zajedničkom zasjedanju oba doma Hrvatskog sabora, 15. siječnja 1996.“

Škoro može pobijediti na festivalima

Nego, gospodine Rojs, nedavno ste izjavili da pjevač i skladatelj, dr. Miroslav Škoro nema baš nikakve šanse u predsjedničkim izborima protiv Kolinde Grabar-Kitarović… Niste li ipak malo pretjerali?

 • Ni malo. Pobijedit će opet naša draga predsjednica Kolinda. Ona nema konkurenciju, a poglavito ne među dobrim i simpatičnim pjevačima kakav je Škoro, koji može pobijediti na Splitskom, Omiškom ili Kajkavskom festivalu, ali ne i za predsjednika Republike. Za mene je od pjevača najbolji Marko Perković Thompson, pa Mate Bulić, Mladen Grdović… Gdje je Škoro bio i kome je pjevao kad je počeo Domovinski rat? Ja ne znam tko je njega nagovorio za ovu utrku, odnosno nemaju li tu „prste“ i neke službe iz Beograda? Varaju se oni koji misle da je ovaj pjevač „preko noći“ odlučio biti predsjednik države!

Preneseni činovi Titovih pionira

Potpredsjednik ste Hrvatskog generalskog zbora. Međutim, čitamo da vam pojedini „generali“ bježe iz te udruge, da ne žele biti s vama i drugima…

 • Riječ je samo o pojedincima, pretežno onima koji su do listopada 1991., kad je Domovinski rat već bio u „punom pogonu“ još bili u zločinačkoj JNA. Istina, ne odnosi se to na sve, ali bilo je i takvih. Što će oni s nama? Mogli su ostati gdje su i bili. Njima su generalski činovi „preneseni“, nisu ih kao primjerice ja i drugi dobili samo i isključivo za Domovinski rat. Bili su „Titovi pioniri“.

Neki će vam možebitno zamjeriti što tako govorite o nekim hrvatskim generalima…

 • Hoće ili ne će, baš me briga. Uvijek sam i uvijek ću govoriti istinu, što me je dosad itekako koštalo u životu.

Uskoro ćemo obilježiti još jednu obljetnicu Vojno redarstvene operacije Oluja 95. u Kninu. Tko bi po vama trebao govoriti na tom veličanstvenom skupu?

 • Samo neki uvaženi i časni hrvatski branitelj, u ime pripadnika Hrvatske vojske, policije i HVO-a te predsjednica Republike, kao vrhovna zapovjednica hrvatskih oružanih snaga. To bi bilo dosta. Političari, od kojih su za mene barem polovica veleizdajnici, trebali bi biti u drugom, ili bolje rečeno-zadnjem redu. T

13 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 17 rujna, 2019, 16:05

  TKO JE NAŠ ROJS???
  KADA ,POŠTOVANI ,GOSPODIN ROJS KOMENTGIRA IZBORE U BIH I DRUGE DRUŠTVENO-POLITIČKE PROBLEME ,ONDA SE TREBA ZAPITATI, ONAJ DRUGI DIO HRVATSKOG MALUKATA,PA JESMO LI TO MI JOŠ U VREMENIMA KRIŽARSKE ,SREDNJO-VJEKOVNE KATOLIČLKE DIKTAURRE,JER NAS PREDVODE ANTROPIDNO-TRIBALNO ,DINARSKI TALIBANI ,TUĐMAN-ŠUŠKOVI REVOLUCIONARI ,IZNKLI IZ SKORAŠNJEG VJERSKOG RATA.
  JA BIH SE TIM POVODOM,NAJRAĐE, SJETIO JEDNE STARE BOSANSKE SENTENCIJE KOJA BI ODGOVORILA OVOM STEPINČEVSKOM HRVATU,SMJERNOM KATOLIKU,POŠTOVANOM GOSPODINU ROJSU,A ONA GLASI; JADNA MAJKO ,JADNI JE SVATOVA ,POKISOŠE KUĆI NE DOĐOŠE I NA PUTU MLADU IZGUBIŠE.!!!!
  POSEBNO JE ZNAČAJNO KADA SE ROJS SJETIO DA KOMENTIRA DRUŠTVENO-POLITIČKE PROBLEME BIH ,VALJDA SI SAM PRISVOJIO PRAVO,,A ZAŠTO I NE BI ,JER JE ON TUĐMANOV GENERAL,GENERAL TUĐMANOVE KATOLIČKE ,SREDNJOVJEKOVNE FALANGE, PA U SKLADU SA TOM INTENCIJOM SI PRISVOJIO I PRAVO DA SE OTVORENO , KRITIČKI ,OSVRNE NA NETOM ODRŽANE IZBORE U BIH, KOJI SU IMALI OSNOVNU I GLAVNU INTENCIJU ,ONU STEPINČEVSKU IZ VREMENA NJEGOVE BOŽJE DRŽAVE, DA UJEDINI SVE HRAVTE POD KRIŽEM I PATRICAMA OKO VRATA ,ONAKO KAKO SU SE TO GRUPIRALI ILI UJEDINJAVALI U KRIŽARSKIM POKRETIMA ZA ČISTOĆU KRŠĆANSKE RELIGIJE I TERITORIJALNO OBILJEŽJE KRŠĆANSKE HEGEMONIJE.
  PA NAŠ ROJS OSTADE ,PRI SVOM I JEDINOM MIŠLJENJU, A ONO JE NAJVIŠI STUPANJ SVIJEST TOGA ČOVE,DA JE KRŠĆANSKA RELIGIJE JEDINA PERSPEKTIVA, PA U TOM SVOJSTVU SE I SAM OPREDJELIO DA UPOZORI TAJ STEPINČEVSKJI MALUKAT DA JE NA KRIVOM PUTU,MAKAR SMO VEĆ DUBOKO ZAKORAČILI U 21- VO STOLJEĆE , VEĆ NA PRAGU TREĆE DEKADE ,KADA SE LJUDSKA SVIJEST IZDIGLA ,SVOJIM SPOZNAJNIM RAZMJERAMA, U SVEMIRSKA PROSTRANSTVA, USTRTOJIVŠI TEHNIČKO-TEHNOLOŠKA SREDASTVA KOJIMA PREBIREMO TA SVEMIRSKA PROSTRANSTVA I TRASIRAMO PERSPEKTIVNE ODREDNICE NAŠEG ŽIVLJENJA ,KADA POSTAJEMO GOSPODARI SAMI SEBE I SVIJETA PRIRPODE KOJI NAS OKRUŽUJE ,ŠTO NAM PRUŽA SVE UVJETE ZA SLOBODNO PREDICIRANJE INDIVIDUALNE SVIJESTI U ODABIRU NAČINA ŽIVLJENJA, A ONA SE PO MARXU ZOVE ,SLOBODA VOLJE!!!
  PA ŠTA PORUČITI NAŠEM ,POŠTOVANOM GOSPODINU ROJSU I OVOJ HRVATSKOJ SVIJETINI,NASREĆU ,APSOLUTNOJ MANJINI,ONOJ IZ DINARSKIH OSOJA I PRISOJA, POTOMCIMA POKRŠTENIH BALIJA ,ČIJA SVIJEST UPORNO KORAČA KROZ SREDNJIVJEKOVNA RASPUČA PREDVOĐENI OVAKVIM ROJSOVIMA OKUPLJENI U ČOPORU KATOLIČKE ALAŠE ZVANE HDZ-EJŠTINE.??????

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 5 srpnja, 2019, 12:51

  Koliko je meni poznato kolindu je postavio varamarko kojega su udbaši mesić i manolić postavili u arhivu da uništi udbašku građu.
  Znaći partizanska banda koji su se kao antifašisti borili da hrvatska bude zarobljena u titinoj šugosloviji!

  Istinske antifašiste su titini pioniri sve poubili počevši sa Hebrangom!

  Svi koji se danas deklariraju kao antifašisti u Jugoteroristi!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Black Jack
  #3 Black Jack 5 srpnja, 2019, 12:44

  Neki su čin dobili u obrambenom ratu dok je drugima čin prenešen iz JNA u HV.

  Simpatična izjava.

  A gdje su svi oni koji su prije 91 se borili za samostalnu hrvatsku državu?

  Njih nema nigdje a dali su sve svoje novce te se u doba Šugoslovije ubijeni ili progonjeni od UDB-e u inozemstvu!

  Kada će ti obitelji dobiti kakvu satisfakciju?

  Vi ste svi jedna te ista smrdljiva balkanska banda koja ne zna dalje od svoga tanjura!
  U Vama je usađen Beogradski pašaluk kojega se ne može iskorjenuti dok vam ne dođe vrijeme za odlazak sa ovoga svijeta.

  Ništa Vi Generali nebi bez naših novaca iz iseljeništva i pomoć SAD!
  Gdje ste se Vi borili prije 91 dok smo mi radili za samostalnost Hrvatske!?

  Prepustili ste UDB-i da vodi komunističku partiju i državu.
  Pa toga nema niti u kini!

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 6 srpnja, 2019, 00:11

   dakle, obratił si se davno prokazanoj balkanskoj plješivoj hercegovačko-romskoj udbaškoj skotini s lažnim činom generala, koji mu je blagonaklono uz dozvolu za “jamanje” poklonila UDBA na čelu sa šuškom, njegova sudba. inače, podpisujem tvoje rieči glede istinskoga (ne ovoga lažnoga udbaškog koje prëdstavlja plješina s ostalom “bratijom” i udbaškimi “drugovi”) domoljubnoga hrvatskoga izseljenstva, uloge SAD-a u nastanku hrvatske, protuhrvatskih zlodjel UDBA-e, i konačno “beogradskoga pašaluka” koji i nadalje živi u ovieh udbaških nametnicih ter većini “hrvatske elite”, ali i običnoga uljudbeno jako posrbljenoga půka u današnjoj hrvatskoj ter bosni i hercegovini (jošter i većma).

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. pepe
  #4 pepe 3 srpnja, 2019, 23:46

  dakle, hercegovački glagol “jamiti” može bīti protumačen kakor “kopati jamu (pod nëkim ili za nëkoga)”, ili pak “nëšto ukrasti/nezakonski prisvojiti/zgrabiti”. na žalost, balkanski hrvatski krivosudni sustav je davno dokazan kakor udbaško-jamarski, u kojemu “jamari” popůt ove balkanske udbaške hercegovačko-romske plješive ljige najbolje plivaju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. 4C
  #5 4C 3 srpnja, 2019, 15:06

  Treba pitati samog General što je rekao/izjavio,jer ovo slično samo ovom tupavcu Pavkoviću-koji radi/piskara o nekomu i nečemu za onoga tko mu plati,ne vjerujem da mu je za ovo itko platio,već sam sklon pretpostavci da se “nekomu nudi” a kasnije će naplatiiti NEKIM IZDANJEM PRAZNE KNJIGE.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • pepe
   pepe 3 srpnja, 2019, 23:38

   dakle, pitanje je što uobće može izjaviti udbaška plješiva hercegovačko-romska flundra, započanša svoj “generalski” uzpon kakoti vozač autobusov za udbu, kojoj dojavljivaše tko putuje na potezu zagreb/mostar – “minken” ili šire inozemstvo. hrvatska trenutačno ima 90% udbaških lažnih generalov koji u pravom ratu devetdesetih nisu vriedili pišljivoga boba. nu, onaj pomno osmišljen i uprizoren/priređen udbaški napad na plitvicah početkom rata tiekom prvih pobun se ne računa.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 3 srpnja, 2019, 10:27

  Ko bi drugi dao prostor ovom ridikulu Rojsu, nego glupavi pavković. Dva kretena.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Tuzni junak Rojs
  #7 Tuzni junak Rojs 3 srpnja, 2019, 08:54

  E, moj Rojsu, cega si se ti, nesretnice, dohvatio. Nudis nam kriterije domoljublja, u kojima najprije vidis sebe, glupoga i neobrazovana Hercegovca. To sto si sjedio za volanom busa i tako zaradjivao kruh nema niceg osobitog. To sto si imao srece i Bozje providnosti da izvuces suplju glavu, druga je stvar, ali se ne upustaj u blebetanja. Nisu Hrvatsku oslobodili junacki Hercegovci, negoli Hrvati svih oznaka i politickih opredjeljenja, oni s bivsim i olako zaradjenim cinovima, hrabi i manje hrabri. Ako je u necemu pogrijesio predsjednik i vrhovnik, evidentno je to ucinio potpisujuci zapovijed o generalskom cinu za tvoju tuznu kreaturu. Smiri se malo i progledaj autobusdzijo!

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Žrdina
  #8 Žrdina 3 srpnja, 2019, 07:10

  Krkan koji se drži uz nogu gazde koji daje veću kost.
  Ima lažnu šofersku, a raspravljao bi o djelu akademika. Jamilo mu mozak.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. pepe
  #9 pepe 2 srpnja, 2019, 23:26

  dakle, vidimo opet se javlja šuškovo udbaško prkno i “tajnica”, koja od pravoga hrvatskoga domovinskoga rata u jeku najžešćih razarānj do početka 1993. godine, nije vidjela ni “p”, a kamo li “r”. dakako, jasno je da odpinje otrovne strjelice u smjeru onoga brbljavoga protuobvještajca/kos-ovca “admirala (o)loša”, koji je zubalo popravljał do kasne 1991., dočim je ranije prokazivał “hrvatske nacionaliste” u bjelogradu/beogradu na “vojnoj akademiji”. u stvarnosti, 90% svieh tieh udbaških lažnih “generalov” (bez ikakovih stvarnih zaslug na bojištnicah diljem hrvatske u jeku najvećjih razarānj) je sramota za hrvatsku, buduć da se kite tuđim vojačkim perjem, slavom i zaslugami.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Anonimno
  #10 Anonimno 2 srpnja, 2019, 21:57

  Bravo generale, legendo!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code