SKUPA S AGROKOROM HRVATSKA JE PROPALI PROJEKT

SKUPA S AGROKOROM HRVATSKA JE PROPALI PROJEKT

17. listopada, 2017.

 

“Agrokor je vodila udružena kriminalna organizacija”, koja je Hrvatsku, zajedno s ostalim velikim kriminalnim radnjama i pljačkama, dovela na rub gospodarske i demografske propasti. Danas nema više nikakve dvojbe da sam bio u pravu kad sam Vesni Kukavici, djelatnici Hrvatske matice iseljenika, na prijemu kod Bandića 2014. godine rekao “kako Hrvatska nije demokratska država, a jedna je druga osoba iz iseljeništva na taj moj komentar dodala: “Hrvatska je lopovska država.” Vesna Kukavica nam je na te primjedbe oštro dobacila “da ako nismo zadovoljni u Hrvatskoj neka se vratimo tamo odakle smo došli”. Zamislite taj bezobrazlok i aroganciju. Naime, ja u Hrvatskoj, sve zajedno, vjerojatno živim duže od gospođe Kukavice

Napisao: Antun Babić

U jednom razgovoru s predsjednikom Tuđmanom početkom 1991. godine izrazio sam bojazan da se u državnim institucijama troši novac kao da je Hrvatska najbogatija zemlja na svijetu. Dodao sam kako bi tvornica automobila Ford u Melbourneu, u kojoj sam rado 12 godina, bankrotirala u roku od šest mjeseci da se novac tako nekontrolirano trošio kao u Hrvatskoj. Predsjednik mi nije ništa rekao samo me je, prema svojem običaju, oštro pogledao i prešli smo na druge teme. Tuđman je imao strpljenja saslušati što mu govorim, jer smo 25. studenoga 1989. u Hamiltonu u Kanadi, u kući predsjednika HSS-a Ivana Korena, jedan cijeli dan razgovarali o predstojećim događajima uoči rušenja komunističke Jugoslavije i stvaranja samostalne hrvatske države. Iako je taj razgovor trajao duže od šest sati, dr. Tuđman više je slušao nego što je govorio. Tadašnji ravnatelj Hrvatske Matice iseljenika Boris Maruna i ja vodili smo 1991. jedan duži razgovor s predsjednikom Tuđmanom i u njegovom uredu. Na moje veliko iznenađenje, u jednom je trenutku predsjednik Tuđman bez povoda Maruni rekao: “Maruna, ovaj je čovjek bio jedan od najrazumnijih ljudi s kojim sam razgovarao tijekom mojih posjeta iseljenicima”. 

U tom razgovoru dr. Tuđman me pozvao i da se učlanim u HDZ, jer su, kako je tada rekao, svi radićevci u Hrvatskoj već učlanili u njegovu stranku. Odgovorio sam mu, o čemu sam 1995. pisao i dok je predsjednik Tuđman bio živ, kako “ja buduću hrvatsku državu vidim kao demokratsku i parlamentarnu državu u kojoj mora biti više od jedne hrvatske domoljubne i državotvorne stranke i da ću ostati član HSS-a, ali da mu kao predsjednik HSS-a u Australiji dajem punu potporu u onome što radi u Hrvatskoj”. Sastanak s dr. Tuđmanom organizirao je g. Ante Beljo.

Pesimistična razmišljanja

Na ponovni poziv predsjednika Tuđmana u HDZ-e sam se učlanio u listopadu 1990., nakon stalnog povratka u Hrvatsku. Zbog dubokog razočaranja oko gospodarskih malverzacija, iz HDZ-a, u kojem sam bio član Predsjedništva gradskog odbora u Zagrebu, istupio sam 1994., iako sam imao visoku dužnost u Ministarstvu vanjskih poslova. O razlozima za istupanje iz HDZ-a pismenim sam putem obavijestio Đuru Vidmarovića, tada predsjednika Gradskog odbora HDZ-a u Zagrebu.

Nakon izlaska iz HDZ-a, vratio sam se u HSS, u nadi da ću tu staru hrvatsku demokratsku stranku spasiti od velikog utjecaja Jugoslavena i komunista, koji i danas imaju glavnu riječ, na čelu s sitnim kriminalcem Krešom Beljakom, koji je ovih dana promjenom programa HSS-a zabio zadnji čavao u lijes te u hrvatskoj povijesti najveće hrvatske demokratske političke stranke, od 1904. do 1940. Nažalost, nisam uspio. Na izborima za predsjednika HSS-a 1994. bio sam kandidat za predsjednika, ali sam fizički bio spriječen ući u dvoranu gdje se održavala Izborna skupština. Tjelohranitelj (izvjesni Joža), imao je pištolj za pojasom.

Kratko nakon tog sramotnog događaja, osnovao sam Hrvatsku demokratsku seljačku stranku i krenuo u borbu za bolju Hrvatsku. Naravno, nisam znao što me čeka. Sabotirali su me ne samo Jugoslaveni i komunisti u HSS-u, nego i u HDZ-u, posebno tehnomenadžerska struja, koja je podržavala Zlatka Tomčića. Nisam izdržao i našao sam se na ulici bez redovnog prihoda. U listopadu 1994. pod pritiskom ministra Mate Granića otišao sam iz Ministarstva vanjskih poslova.

Uoči vojno-redarstvene akcije Bljesak 1995. dok sam besplatno radio u Kabinetu Ministra povratka i useljeništva Marijana Petrovića, koji je imao samo tajnicu, razgovarao sam s tadašnjim moćnim savjetnikom predsjednika Tuđmana Ivićem Pašalićem o velikom otporu u Vladi prema stvaranju Ministarstva povratka i useljeništva, te općem stanju u Hrvatskoj. Otvoreno sam iznio svoja pesimistična (danas vidim da su bila realistična) razmišljanja. Pašalić mi je odgovorio: “Ante, daj prestani biti pesimističan. Uskoro krećemo u vojno oslobađanje okupiranih područja zapadne Slavonije, a nakon toga dolazi vojno oslobađanje ostalih okupiranih područja. To će biti tako veliki uspjeh da će HDZ biti na vlasti kontinuirano idućih 40 godina.”

Na tu tvrdnju Pašalića resko sam odgovorio: “Iviću, ja ne bih bio tako siguran. Nakon rata glavno će pitanje biti kruh i maslac. Moram te podsjetiti da je Winston Churchill u Drugom svjetskom ratu spasio Ujedinjeno Kraljevstvo, a nekoliko mjeseci nakon rata 1945. izgubio je izbore i vlast”.

Cijela je Hrvatska Agrokor

Ovaj kratak komentar napisao sam zbog onoga što se danas dogodilo, a što je razotkrilo nešto što je godinama bila javna tajna: “Agrokor je vodila udružena kriminalna organizacija”, koja je Hrvatsku, zajedno s ostalim velikim kriminalnim radnjama i pljačkama, dovela na rub gospodarske i demografske propasti. Danas nema više nikakve dvojbe da sam bio u pravu kad sam Vesni Kukavici, djelatnici Hrvatske matice iseljenika, na prijemu kod Bandića 2014. godine rekao “kako Hrvatska nije demokratska država, a jedna je druga osoba iz iseljeništva na taj moj komentar dodala: “Hrvatska je lopovska država.” Vesna Kukavica nam je na te primjedbe oštro dobacila “da ako nismo zadovoljni u Hrvatskoj neka se vratimo tamo odakle smo došli”. Zamislite taj bezobrazlok i aroganciju. Naime, ja u Hrvatskoj, sve zajedno, vjerojatno živim duže od gospođe Kukavice.

Moja duboka isprika

Od vremena kad sam se aktivno i totalno predao borbi za samostalnu hrvatsku državu u Australiji od 1973. godine neumorno sam pisao i javno govorio i gotovo propovijedao kako će hrvatska država, kad ju stvorimo, u roku od deset godina postati u najmanju ruku Austrija, ako ne Švicarska. Bio sam duboko uvjeren da je većina hrvatskog naroda u domovini protiv Titove Jugoslavije i da svi jedva čekaju da od Hrvatske, zajedno s potporom iz iseljeništva, stvore zemlju u kojoj će hrvatski čovjek, a prvenstveno hrvatske obitelji, živjeti dostojanstveno i bez straha za budućnost, sukladno potencijalima koje Hrvatska ima.

Danas moram biti duboko iskren i ne smijem sam sebe zavaravati i davati si lažnu nadu. Današnja hrvatska država, s političarima i poduzetnicima koji vladaju Hrvatskom od 1991. godine, propali je projekt. Moja savjest mi nalaže da uputim javnu ispriku i molbu za oprost što sam tolike godine, potpuno nesvjesno, zavaravao hrvatski narod u domovini i Hrvate u iseljeništvu da je naša dužnost pomoći hrvatskom narodu da stvori svoju državu, koja će biti uređena, poštena i gospodarski uspješna. Teško sam se prevario. Hrvatska je na izdisaju i u golemoj opasnosti. Presudili su nam pokvarena djeca i unuci hrvatskih Jugoslavena i Titovih komunista.

Zbog starosti i bolesti, nisam više siguran da će se Hrvatska oporaviti za vrijeme mojeg života. Međutim, i dok budem zaklapao oči, neću izgubiti nadu kako će se jednog dana u budućnosti pojaviti novi pravi hrvatski domoljubni vođa, koji će povesti hrvatski narod u toliko potrebnu, zapravo presudnu, demokratsku političku revoluciju i tako spasiti hrvatsku državu i hrvatski narod.

Upovodu emisije o bivšem premijeru Nikici Valentiću Ivić Pašalić je rekao kako je hrvatska država bila Tuđmanov projekt. Slažem se. Ali ne može, niti se smije zanijekati ni činjenica da je nova samostalna hrvatska država bila i projekt nas u hrvatskoj političkoj emigraciji puno prije nego što je dr. Tuđman stao na čelo tog projekta u Domovini 1989. godine. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Matija Gubec
  #1 Matija Gubec 19 listopada, 2017, 19:59

  Babiću,
  sjećam se vremena kada ste preko “Bruxellskog komiteta” ili tako nečeg sličnog nakon što ste inicirali prvi razdor u HSS-(Novaković-Prpić-Čičak) sebe pokušali nametnuti kao predsjednika HSS-a. Kada Vam to nije uspjelo sjeli ste u krilo pok. Predsjedniku i putem tajnih službi sazvali tzv. ujediniteljsku Konvenciju HSS-a, a radi razbijanja opozicije tadašnjem HDZ-u. Birajući između Vas i g. Stipca, izbor je naravno pao na tog druga, druga koji je po Plješivici, osnivao HDZ.
  Nakon toga, logično je došao na mjesto Predsjednika HSS-a, stanoviti Tomčić, čovjek koji se je izrugivao UDBI i u poduzeću koje je radilo za JNA, uspješno u socijalizmu, imao tajnu domovinsku čeliju HSS-a. Navodno ste s njime surađivali iz inozemstva i nisu vas otkrili. Priča za malu djecu!
  Za čime sada žalite Babiću ? Za time što Vas je UDB-a uspiješno “veslala” i “preveslala” i u mirovinu nasukala? Ili zato što ste svjesni da ste tek u sumrak života “došli pameti”?Život je takav kakav je. Ja sam jedna od žrtava vašeg bezobzirnog postupanja. Za ničime ne žalim, ali poštedite mene i moje znance, među kojima je i Vaš brat, tada predsjenik HSS-a za Pleternicu,Vaših žalopoljki i Vaše istine.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 19 listopada, 2017, 01:08

  Frano jade velikoslovni
  =======================
  KPJ je vlasnik Hrvatske
  =======================
  KPJ nam pije krv na slamku
  =======================
  Kontinuirano !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  =======================
  Mladi su to odavno shvatili
  =======================
  I pravac EUROPA
  =======================
  Ostat che samo KPJ !!!!!!!!!!!
  =======================
  I ti vole mi tu torochesh ?????

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 18 listopada, 2017, 14:18

  frano u hrvatskoj se kupovalo za 1kn a kod tita si iša van iz stana.otpeljalo te 45 u šumu i metak u potiljak,bujrum luđače..

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Akademik
  #4 Akademik 18 listopada, 2017, 05:12

  Ne brkajte i ne mješajte državu i vlast, državu i neki Agrokor.Država je kuća u kojoj žive čeljak.U toj kući je i taj Agrokor kao jedan brat koji je pohlepan,pa ga ostala braća dugo trbe i na kraju kažnjavaju.
  Babiću puno pričaši malo kažeš. Katkad i lažeš.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. FRANO
  #5 FRANO 18 listopada, 2017, 03:27

  TODORIČEVA DINASTIJA VLADALA I BOGATILA SE KONFOSCIRANOM ,RDNIČKOM,SAMOUPRAVNOM STEČEVINOM ZA JEDNU KUNU SAMOUPRAVNOM STEČEVINOM HRAVTSKIH RADNIKA
  OVAJ TODORIĆEV ŽUTOKLJUNAC SE OBOGATIO U MONOPOLSKOJ KOMPANIJI NA NAŠEM TRŽIŠTU A NJEGOV VLASNIK NIJE NIŠTA PLATIO ZA PRISVAJANJE IMOVINE ,PROIZVODNIH SREDSTVA, RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE NA KOJOJ DANAS STIČE BOGATSVTVA EKSPLOATACIJOM VIŠKA RADA SVOJIH RADNIKA, ,DOJUČERAŠNJIH VLASNIKA TIH SREDSTVA ČIJI SU DANAS NAJMENICI. TA SREDSTVA MU JE DODIJELILA TUĐMANOVA SATRAPIJA ZA JEDNU KUNU .PA U TAKVOJ KOMPANIJI,PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKOJ REZULTAE RADA PRISVAJA VALSNIK ,GAZADA I NJEGOVI POBOČNICI KOJI SU MU ODANI ,A NAZVANI SU MANAĐERIMA. PA TAKO JEDNA RADNICA NA BLAGAJNI ,KOJA IMA VRLO ODGOVORAN POSAO , SA 3O GODINA RADNOG STAŽA ,ZARAĐUJE MJESEČNO CC-A 345O KUNA UŠTO JE UKLJUČEN GABLEC I PREVOZ. PA ŠTA REĆI TAKVIM BAHATIM VLADARIMA I UPRAVLJAČIMA OSIM UZETI PUŠKU I RAZVLASTITI IH ,JER ONI NISU NIKADA BILI A NAJMANJE DANAS U OVIM UVJETIMA PROIZVODNIH SNAGA I SVIJEŠĆU PROIZVOĐAČA ,UZDANICA PROGRESA I NAPRETKA ,PA RADNIČKA KLASA NEMA PRAVO OKLIJEVATI DA SREDSTVA ZA PROIZVODNJU UZME NAZAD U SVOJE RUKE. PA JE PRAVO PITANJE OTKUDA OVOM ŽUTOKLJUNCU TOLIKA IMOVINA KADA TA ISTA KOMPANIJA I SLIČNE SVOJE RADNIKE EKSPLOATIRAJU KAO U ROBOVSKO DOBA ,PA ŽIVE U TOTALNOM SIROMAŠTVU. A GAZDA SE SVOJIM TROŠENEJM I NAČINOM ŽIVLJENJA PONAŠA ILI KOČOPERI KAO FAEUDALNI POSJEDNIK, JER SU TAKVI VLADAJUĆI PROIZVODNI ODNOSI, PA SE RAZBACUJE SVOJIM STANDARDOM FEUDALNOG POSJEDIKA, TROŠENJEM I ŽIVLJENJEM ,SA SVOJIM ODANIM UPRAVLJAČIMA ,EKSPLOATATORIMAM,I ŠIRI SVOJE BOGATSVO KOJE POSTOJEĆA DRŽAVA GLORIFICIRA KAO SVOJ NAPREDAK ,MAKAR JE TA DRŽAVA SVE SIROMAŠNIJA I SVE ZADUŽENIJA ,ALI JE INSTITUCUIJA DRŽAVNE STRUKTURE U VLASNIŠTVU OVAKAVIH POSJEDNIKA. A KADA GOVORIM O TOTALNOM SIROPMAŠTVU RADNIČKE KALSE ONDA NEKA SVAKI GRAĐANIN PORAZMISLI KAKAV STANDARD ŽIVLJENJA IMA HRVATSKI GRAĐANIN AKO JE PROSJEČNA PLAĆA U HRVATSKOH 5 I KUSUR HILJADA KUNA MJESEČNO.PA JE RAZVIDNO DA SVE MATERIJALNE REZULTATE RADA RADNIKA PRISVAJA GAZADA I NJEGOVI ,OVAKVI ŽUTOKLJUNCI KOJE RADNIČKA KALSA MORA HITNO RAZVLASTITI I SVOJU SUDBINU ŽIVLJENJA SAMA GRADITI SVOJIM ,PRIRODNO ISKONSKIM NADARENOSTIMA . A OVAKVE TODORIĆE PRIVESTI NARODNOM SUDU DA SE UTVRDI STUPANJ UZURPACIJE I PRISVAJANJA RADNIČKE SAMOUPRAVNE STEČEVINE I ODUZETI MU SVE ONO ŠTO JE PRISVOJIO ,NARVNO UZ KAZNU ZAVISNO OD REZULTATA ISTRAŽIVAČKOG NARODNOG SUDA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Black Jack
  #6 Black Jack 17 listopada, 2017, 19:41

  Agrokor = Mafija koja ima u rukama gospodarstvo i svoju državu!

  Ali ,koju državu ?

  Politički mentori Agrokora su bili pučisti Mesić,Manolic, Canjuga i dr.
  Njima nije smetala nikakva politika Tudmana prema BiH nego je njih smetalo da ne zive svoj lopovluk u $ugoslovenSKOJ konfederaciji ili cak monarhiji!

  Uspjeli su 2000″godine prevariti narod i kruli u tkz liberalizaciYU od prodaje banaka do ukidanja vize Srbima!

  Falsificiranim bilancama Agrokor je varao ulagače i banke kako bi izjednačili promet robe, usluge i ljude sa srbijom.
  Većina robe u konzumu je zapravo proizvedena u Srbiji a kod nas skupo prodana!
  Tako da sam mi toj Mafiju platili obnovu srbije a novce koje su zamaglili služe danas srbima za kupnju hotela u hrvatskoj!

  Agrokor je znaci od samoga početka politički projekt UDBE!
  Oni to nazivaju obiteljsko gospodarstvo!

  Za to obiteljsko gospodarstvo se Hrvatska previše preblizila zapadu te je došlo vrijeme aktivirati stečaj, jer ne treba zaboraviti da su prije donošenja lex Agrokor već nekoliko poduzeća iz sastava Agrokora bili u blokadi!

  Da bi konačno uzpostavili projekt $ugoslovijaIII. uključili su ruse koji bi to sve kontrolirali s novcima.

  Dokaz toj uroti jest da slovenci, Srbi i BiH ne priznaju izvanrednu upravu i sve dionice Agrokora u tim zemljama pljenu!

  Mafija je krenula sistemski u rušenje svoga koncerna kada su se u hrvatskoj otkrivali sve vise tajnih skladišta sakrivenog oružja koje je preko agrokorovih povezanih društva stiglo predhodno u skladišta u hrvatsku.

  Takoder nije slučajno da se slobodno siri cetnistvo u RH dok Mafija sve Hrvate proglašava ustasima!
  I ne treba zaboraviti da su Hrvati iz proračuna plaćali SPC u hrvatskoj kojoj je Mafija prije toga poklonila imovinu hrvatske pravoslavne crkve!

  Mafija je za svoje ciljeva kršila i USTAV RH i tako ušla nezakonito u EU, sa ciljem preko Triglava do Vardara!

  Zabranjeno je SVAKO udruženje sa bivšim državama $ugoslovije!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. branitelj
  #7 branitelj 17 listopada, 2017, 14:56

  ..poštovani gospodine babiću dobro ste detektirali stanje u hrvatskoj i bojim se da nema pomoći pogotovo sa ovakvim političarima..mi branitelji obranili smo hrvatsku i pobjedili u ratu…mi smo jedina pobjednička vojska koja je pobijedila i predala vlast komunistima..ako dijaspora ne zagrize u ovaj ozbiljan problem mi smo za deset godina gotovi..

  Odgovorite na ovaj komentar
  • mužan
   mužan 18 listopada, 2017, 20:01

   Ma boli k…. dijasporu za Rvatsku….Oni su samo bitni kad treba glasovat…..Nisu oni u ništa zagrizli, osim ako nisu imali koristi….U Domovinskom ratu su im pokrali donacije i sebe obogatili…Oni dečki kaj su bili na prvoj liniji su naje… kad su se razvojačili nisu imali gdje delat i vratit se na posao…Jer su firme likvidirali, a njih metnuli na prosjački štap. Sad misle opovrgnut PRIVATIZACIJU oliti PLJAČKUUUUUUUUUUUUUUUUUUU…Gospodo sad je kasno vratit se četvrt stoljeća nazad..

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. Velebit
  #8 Velebit 17 listopada, 2017, 10:20

  Hrvatska vlada naj veci neprijatelj Hrvatske Sramitese dije vam drug Pupovac hoceli on postati sudac?

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. alojzije
  #9 alojzije 17 listopada, 2017, 09:48

  e moj babiću,tu djecu i unuke ja nazivam”šuvarovcima”,to je jedna linija,druga 4,c.u sprezi sa yu.hrvatima i komunjarama,i treća najvažnija je “proizvodnja” rata da se hrvati unište od srane EU (UK +FR) a i ostalih,to su sve napisali i objavili “vanjski pisci”,tako je prizveden jedan Todorić (gdje su drugi),,pa možete zamisliti da će jedan “matan” parirati Ruševildima,Sorošpljugama i ostaloj “jelosvjetskoj”oligarhiji,s toga ne uništava se “matan” nego se ruši RH.i ubijaju ili raseljavaju posljednji H-mohikanci,,p.s.drugom prigodom -malo opširnije,drži se Babiću,ima nas daće se “izdajice” iznenaditi…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code