ISUSOVE MALE SESTRE NA TRIBINI U DUBRAVI

ISUSOVE MALE SESTRE NA TRIBINI U DUBRAVI

27. travnja, 2015.

 Isusove-male-sestre-plakat-2

Nova tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ bit će održana u utorak 28. travnja 2015. s početkom u 20.00 sati u dvorani u Kulturnog centra, Dubrava 51 a. Predstavljaju se Isusove male sestre, koje svoje djelovanje i poslanje imaju po cijelome svijetu pogotovo u nekršćanskim zemljama radeći na zbližavanju različitih vjera i pomažući Čovjeku. Predavačica je ms Vesna Zovkić, a moderatorica tribine dr. sc. Lucija Franić Novak.

Prošlog tjedna jednosatnim multimedijalnim predstavljanjem Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM u utorak 25. travnja 2015. u Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu započeo je ciklus tribina „Upoznajmo redovnike i redovnice s kojima živimo“ koji kao dio Godine posvećenoga života zajedno organiziraju Narodno sveučilište Dubrava i Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica. Riječ je o svakomjesečnom programu koji će se održavati do zaključenja Godine posvećenoga života u veljači 2016., a u kojem će se svakoga zadnjeg utorka u mjesecu predstavljati redovničke zajednice koje djeluju u Dubravi i obližnjim kvartovima.

Ciklus tribina otvorili su hercegovački franjevci koji djeluju u samostanu u zagrebačkoj Dubravi a o provinciji je govorio dr.sc. fra Draženko Tomić i bogoslov Nikola Jurišić. U prezentaciji su prikazali sadržajnu povijest svoje provincije, s naglaskom na mučeničku smrt pobijenih hercegovačkih franjevaca, predstavili su karizmu reda i sredine u kojima hercegovački franjevci djeluju diljem svijeta. Govorili su o Međugorju i samostanima u Hrvatskoj i BiH u kojima djeluju hercegovački franjevci. Detaljno je fra Draženko Tomić govorio o samostanu hercegovačkih franjevaca u Zagrebu, o pastoralu koji nude vjernicima, o franjevačkoj mladeži te o franjevačkom svjetovnom redu. 

U ime Narodnog sveučilišta Dubrava okupljenje je pozdravila dr. sc. Lucija Franić Novak, a moderatorica programa bila je dr. sc. Tanja Baran.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code