ĆIRO I JADRANKA  PRIZNALI DA SU U LJUBAVI

ĆIRO I JADRANKA PRIZNALI DA SU U LJUBAVI

6. svibnja, 2012.

 

gradska_skupstina_cirilometodska_ulica_miroslav_ciro_blazevic_tabfull

Stara ljubav plamti novim sjajem

Piše: Tomislav Prlenda

U jeku žestoke kampanje za izbor predsjednika i čelnih ljudi HDZ-a pale su i prve nježnosti pa čak i javne ljubavne poruke, i to, ni manje ni više nego između legendarnog trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića i bivše premijerke i aktualne šefice najjače oporbene stranke Jadranke Kosor. Naime,  dok je predsjednica HDZ-a gostovala na Soundsetu gdje je govorila o događanjima u stranci pred nadolazeće  unutarstranačke izbore u eter se iznenada javio nenadmašni zavodnik Ćiro , Kosoričin  stari prijatelj, a dobri poznavatelji njihova odnosa tvrde da se tu ne radi samo o prijateljstvu, i bez susprezanja javnosti otvorio dušu. Ćiro je u svom  iz sebe kao iz vulkanskog grotla izlio čitavu jednu lavu užarenih  i neskrivenih simpatija prema, još uvijek aktualnoj šefici najjače oporbene stranke, i sam priznavši da je njezin veliki pobornik. ‘Naša Jadranka se pokazala velikom. Dragi moji prijatelji, da nema Kosor, ne bi bilo ni EU, ni početka uništavanja najvećeg zla: korupcije. Ona je neokaljana i čista ličnost’, izdeklamirao je uživo Ćiro svoj hvalospjev o prijateljici Jadranki.

 

UBOJSTVO IZ LJUBAVI

 

A kada je  radijski voditelj taj njegov strastveni govor nazvao zaljubljenim Ćiro nije imao uzmaka nego je otvoreno priznao: ‘ Ja dozvoljavam da sam zaljubljen, ali to nije razlog da ne budem objektivan. Nemate pravo ne biti za Jadranku Kosor. Da je usamljena, ne. Ona je jedna hrabra žena koja će se i dalje boriti’, gotovo u hipu je izgovorio Ćiro, a onda se tom   velikom zavodniku i šarmeru u tom spontanom izljevu ljubavi  otela  i (ne)očekivana ljubavna ‘prijetnja’: „Ako me ne budeš voljela ubit ću te“!

Kosor je bila sva ushićena i na Ćirinu spontanu ljubavnu prijetnju uzvratila je istom mjerom: ‘Ti znaš da ja tebe volim. Javi se da popijemo kavu. Morala sam se pojaviti na radiju da se čujemo. Puno ti hvala. Pusa’, sretno je uzvratila Kosorica. Svi oni koji dobro poznaju nogometnu legendu Ćiru Blaževića znaju da ove riječi koje je izgovorio uživo na Soundsetu, nisu dio njegova uobičajenog životnog folklora i svakodnevnog emaniranja ljubaznosti  prema nježnijem spolu, nego, da u odnosu Ćire i Jadranke, već dugi niz godina ‘ima neka tajna veza’.

 

SVE JE POČELO U WESTINU

 

Ona je, tvrde dobri poznavatelji njihova odnosa, započela s kraja devedesetih, na jednom dočeku Nove godine  u hotelu Westin. Naime te je godine  predsjednik Tuđman  sa svojim prijateljima i najbližim suradnicima na 18. katu hotela Westin, dočekao  Novu godinu, na kojoj su bili nazočni i Jadranka Kosor i Tuđmanov miljenik i prijatelj Ćiro Blažević. S obzirom da su i Ćiro i Jadranka na taj doček nove godine došli sami, a s obzirom da su oboje vrsni plesači, njihov izlazak na plesni podij, po svojim akrobacijama  uveliko je podsjećao na kasniju HTV-ov popularni show ‘Ples sa zvijezdama’. Pouzdani izvori su već tada tvrdili da se iz tog strastvenog novogodišnjeg plesa između Jadranke i Ćire izrodila i neka tajna veza koja je  više od jednog desetljeća, poput olimpijskog plamena neprekidno plamtila. I možda bi  tajna veza bila i javno obznanjena mnogo prije, da u Ćirinom životi nije bilo fatalnih ljubavi koje su bile zapreka ozbiljnijoj ljubavnoj akviziciji  između legendarnog trenera i aktualne šefice HDZ-a. Kada se ima na umu da je Ćiro Blažević samo zadnjih godina proživio mnoge teške situacije, prije svega na zdravstvenom planu, najprije je operirao rak prostate, potom rak kože, a ovih dana uspješno se oporavlja nakon još jedne teške operacije kralježnice onda i nije čudno da kod tog vječitog zavodnika i šarmera nema nikakvih kočnica. Ćiro, nakon što je prebrodio sve te zdravstvene tegobe i pokazao da ima sto života vjerojatno ovih dana uživa u radostima novog života, pa u tom kontekstu ne želi više susprezati ni svoje emocije.

 

KARTE NA STOL

 

Ako ih je do sada, iz raznoraznih razloga, susprezao i pred Jadrankom Kosor, očigledno da su ti razlozi u međuvremenu, bar što se Ćire tiče zauvijek  nestali. Stoga i ne čudi Ćirin  otvoren izljev ljubavi na Saundsetu Jadranki Kosor, a ‘ljubavna prijetnja’ da će je ubiti ako ga ne bude voljela samo je sofisticirana poruka izgovorena na Ćirin metafizički način koja bi u prijevodu trebala značiti:’Nemoj se više izmotavati, život je lijep, ali brzo prolazi, konačno stavimo sve ljubavne karte na stol’! Možda Jadranka Kosor tu Ćirinu ‘ljubavnu prijetnju’, doslovce i nije tako shvatila, ali je i ona iskreno priznala da voli Ćiru. Ta  Kosoričina ljubav za vrijeme  njezina stolovanja u Banskim dvorima bila je često  zatomljena raznoraznim državničkim i političkim obvezama, što je i priznala u eter kazavši da se morala pojaviti na radiju pa da se čuje s voljenim Ćirom. Vjerojatno takvih pauza u njihovom budućim kontaktima  više neće biti, kao što neće biti ni tajni u međusobnim  odnosima, jer, nakon njihova uzajamnog izljeva ljubavi i nježnosti  na Saundsetu,  svima je postalo jasno da se Jadranka Kosor  i Ćiro Blažević vole javno. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Fiume
    #1 Fiume 7 svibnja, 2012, 15:59

    Ah,taj Ćiro.Najboljeg komada u mladosti mu je preoteo Miki Jevremović, još dok je živio u Rijeci.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code