IN MEMORIAM ROMAN GEBAUER

IN MEMORIAM ROMAN GEBAUER

30. travnja, 2015.

roman-gebauer

U Zagrebu je na groblju Mirogoj, u srijedu, 29. travnja 2015. godine nakon iznenadne smrti sahranjen dipl. ing. strojarstva Roman Gebauer, član Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Roman Gebauer je ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj zrakoplovnoj povijesti. Bio je jedan od glavnih sudionika stvaranja hrvatske nacionalne zrakoplovne kompanije Croatia Airlines, dugogodišnji stručni autoritet na području zrakoplovne tehnike, plovidbenosti i održavanja zrakoplova. Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Radio je zagrebačkoj Pan Adriji, zatim u TRANS Adria Airways-u, a od 1989. godine kao tehnički direktor i projekt menadžer u hrvatskoj zrakoplovnoj tvrtki Zagal, kasnije Croatia Airlinesu. Također, je bio potpredsjednik za održavanje i inženjering te savjetnik predsjednika i Nadzornog odbora Croatia Airlinesa. Usto, bio je izvanredni profesor na Višoj zrakoplovnoj školi te certificirani inspektor za kvalitetu. Bio je prvi predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo kojeg je na tu dužnost početkom 2008. godine imenovala Vlada Republike Hrvatske. Nakon toga, u svibnju 2012. godine, Vlada Republike Hrvatske ga imenuje članom Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Njegov iznenadni odlazak predstavlja nenadoknadiv gubitak za njegovu obitelj i prijatelje, ali i za hrvatsku zrakoplovnu zajednicu u cjelini.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code