GODIŠNJA IZLOŽBA DRUŠTVA KARIKATURISTA

GODIŠNJA IZLOŽBA DRUŠTVA KARIKATURISTA

29. listopada, 2014.

1.Roko Idu017Eojtiu0107 Custom
U
galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 4. studenog 2014. s početkom u 18 sati, biti će otvorena Godišnja izložba karikatura članova HDK.  Izložba članova Hrvatskog društva karikaturista otvorena je za posjetitelje od 4. do 14. studenog 2014., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati.

Sredinom svibnja ove godine izložba članova HDK održana je u Beču, a zatim početkom rujna u Sloveniji kao gost na Slovenskom festivalu karikature u Poljanama nad Škofjom Lokom  ( izvješća s izložbe se mogu pogledati na www.hdk.hr ).

Nastavak je to serije predstavljanja hrvatske karikature u inozemstvu. Najkvalitetniji dio s tih izložaba može se vidjeti na izložbi članova  društva u Galeriji Zvonimir.

Na izložbi je predstavljeno 55 članova društva s oko 130-ak radova, a mogu se pogledati radovi Ote Reisingera, Srećka Puntarića, Petra Pismestrovića, Nika Titanika, Nikole Listeša, Miroslava Gerenčera, Žarka Luetića, Ivana Haramije i velikog broja drugih kvalitetnih autora. Izložbu prati katalog, koji će se dijeliti posjetiteljima izložbe.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Hrvatski autori su sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code