IMA LI JOSIPOVIĆEVO LICEMJERE GRANICA?-pismo Vesne Balenović iz Zagreba

IMA LI JOSIPOVIĆEVO LICEMJERE GRANICA?-pismo Vesne Balenović iz Zagreba

12. prosinca, 2014.

Predsjednik Josipović još jednim reagiranjem pokazao je da ima dvostruke kriterije i silno licemjerje kad je u pitanju pravda i zaštita ugroženih pojedinaca. To je pokazao u svojoj reakciji na incident koji se dogodio na skupu Kolinde Grabar Kitarović, kad je došlo do naguravanja s jednom gospođom koja je svojim dovikivanjem i glasnim negodovanjem ometala skup.

Naši javni politički skupovi nisu londonski kraljevski Hyde Park, na kojem se dokono izlažu stavovi i protustavovi, niti su debatni klubovi na kojima će se konfrontirati različita filozofska promišljanja. Ne odobravam nipošto nikakvo nasilje prema pojedincu, ali glasno negodovanje i dovikivanje prisutne gospođe, nije bio poziv na profinjenu diskusiju, već vjerojatno unaprijed smišljena provokacija i namjerno ometanje skupa. Naguravanje do kojeg je došlo, bila bi očekivana reakcija  na svim političkim skupovima, bili to skupovi ljevice ili desnice.  Gospođa vjerojatno nije očekivala aplauz, glasno odobravanje i poziv za govornicu na iznošenje svog suprotnog mišljenja,  nego reakciju koja je upravo uslijedila. Ne bi me čudilo da je ta provokacija smišljena upravo u kuhinji  protivničkog predizbornog stožera.

Da se sličan incident kojim slučajem dogodio na skupu predsjednika Josipovića, potpuno sam sigurna da bi ta osoba isti čas bila proglašena nenormalnom i kolima hitne pomoći odvezena ravno sa skupa na Psihijatrijsko liječenje u Jankomir ili Vrapče. Nisu samo u bivšem Sovjetskom Savezu političke istomišljenike zatvarali u psihijatrijske bolnice tzv. psyhuške. Ta praksa zatvaranja i zlostavljanja političkih neistomišljenika nažalost prisutna je i danas u Hrvatskoj. Od takvih slučajeva grubog kršenja ljudskih sloboda tankoćutni predsjednik Josipović okrenuo je glavu, nije ih nikada želio niti primijetiti, niti dati svoje mišljenje, a kamo li osuditi.

Pamtimo ovogodišnje višemjesečno zatvaranje intelektualca MarkaFranciskovićau psihijatrijsku bolnicu Vrapče, koji je tamo mimi svoje volje zatočen i posve zdrav prisiljen na opasnu terapiju, samo zato što nije mislio i govorio isto kao gospodin Josipović. Pamtimo i zatvaranje i prisilno „liječenje“ pukovnika Branka Kakarića u psihijatrijskoj bolnici Vrapče, samo zato što je upozorio na višemilijunski kriminal u organizaciji razminiranja Hrvatske.  Nakon što sam javno upozorila na kriminal u INI kojeg su počinili Josipovićevi stranački prijestupnici, nije tražio njihovu odgovornost, već je od mene tražio da se ispričam Liniću koji je najodgovorniji za uništenje INE. Nije reagirao niti kad se naftna mafija preko svoje mreže doušnika i suradnika lažno utvrđenim karcinomimai nepotrebnim kiruškim zahvatom pokušala obračunati sa mnom.Izostala je i Josipovićeva reakcija kad je kordon specijalne policije nasrnuo i pomeoJosipovićevu sugrađanku, makaranku i poznatu zviždačicu Maju Miletu koja ju štrajkom glađu upozorila hrvatsku javnost na pretvorbenu pljačku u poduzeću „Primorje“. Pamtimo i nasilno privođenje gospođe Pukanić u Psihijatrijsku bolnicu,koja je o malverzacijama i kriminali  Josipovićevih najvjernijih  prijatelja punio znala, pa su je hitno makli iušutkati.

Udruga „Zviždač“ zajedno s građanima na brojnim javnim skupovima, od kojih je jedan bio i na Markovom trgu, javno je tražila oslobađanje tih slobodnomislećih građana i zahtijevala obustavu progona i obustavu  takvog oblika državnog terorizma nad pojedincima čiji stavovi i djelovanje nije po volji vladajućih. U svo to vrijeme na Pantovčaku stolovali ste Vi gospodine Josipoviću i nikad se niste oglasili u zaštitu ljudskih prava tih građana.

Predsjedniče Josipoviću, Vaša reakcija tim je licemjernija jer ste na prethodnim predsjedničkim izborima, obećavali novu pravdu, a kraj zdravih očiju koje još uvijek imate, niste primijetili  kako se sve ove godine Vaš sustav  po Psihijatrijama, kirurškim salama i kemoterapijama grubo pokušava obračunati sa političkim neistomišljenicima. U svom političkom „sljepilu“ od muhe ne želite vidjeti slona.

Nakontzv. „nove pravde“ iz mandata koji Vam je na isteku, sada obećavate tzv. „društvenu pravdu“.  Za izostanak Vaše „nove pravde“ krivac ste isključivo Vi, a za izostanak najnovije „društvene pravde“ koju sad obećavate, bilo bi krivo društvo.  Baš zgodno, korist Vaša, odgovornost društvena. Preostaje nam jedino nadati se da će Vas popustiti ta opčinjenost pravdom, koja vjerojatno potječe  iz prečestog čitanja službenog  glasila bivše Sovjetske komunističke partije pod nazivom„PRAVDA“ . Predsjedniče Josipoviću učinite barem jedan ispravan i pravedan potez prema građanima, nemojte više ništa obećavati i pođite s Pantovčaka za svoju upražnjenu katedru koja Vas čeka, jer tamo ćete djeci bez većih posljedica po Hrvatsku moći obećavati što god poželite.

    Predsjednica udruge Zviždač

 Vesna Balenović T

4 komentara

Uskoči u raspravu
  1. maslina
    #1 maslina 28 prosinca, 2014, 02:35

    nema. Licemjerje tog jadnog psihopata sire je od svemira. No svakoj pjesmi i pjevanju jednom dodje kraj. I bogatasu i siromahu smrt je kraj, sto po njegovom ponasanju taj jado ocito ne zna.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code