ILEGALKA U DOMU ZA STARIJE

ILEGALKA U DOMU ZA STARIJE

21. listopada, 2020.

 

Zanimljiv prizor mogli su u utorak 20. kolovoza, prije podne s terase kafića  “Gaj” uz  kavu, na osunčanoj središnjoj tržnici “Kontrobe”, promatrati mnogobrojni gosti. nadaleko prepoznatljvi uživatelj gableca u hodu ili za upravljačem, sjedokosi plastični industrijalac DD-a u miru iz Odre i bjelokosi Beatles iz susjednih Sela, društveno-politički faktor HEP-ove “Elektre” Sisak.

Uredna sredovječna gospođa u bijeloj vjetrovki, zaprašila je preko platoa spomenika hrvatskim poginulim braniteljima i kraj vječnoga plamena, pravo na vlažni orošeni uspon do prizemlja Doma starih, odnosno popularne Mađerićeve “Rimljanke”. U nekoliko navrata, doduše, bila je nestabilna, jer ju je unatrag zanosio zamašan “tapecirung” što su ga njeni zubi natukli. Onda slijedi manevar i iznenađenje: za promatrače na četvrtom, velikom prozoru, gledajući od gradskoga bazena u koji mogu svi uredni platiše (ne samo vlasnici grada!) što se otvara pojavljuje se dodavatelj plastičnoga stolca. Pomoću njega, spomenuta gospođa u bijelom pentra se prema dodavatelju i, izgleda potajno, stiže u prizemlje doma i za sobom povlači domski inventar za sjedeći tapecirung.

S obzirom na daljinu, je li “specijalka” imala na licu stožerom Božinovića određenu epidemiološku zaštitnu masku nije se dalo razaznati. Što li će, kad otvori video-kameru, kazati ravnajuća doma? T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code