HVALITI BAJIĆA I DORH JE ZLOČIN

HVALITI BAJIĆA I DORH JE ZLOČIN

22. svibnja, 2014.

 

 

10112010-03 Custom

Odgovor Saše Radovića na pismo Josipa Kregara

 

Fotografija:www.ipress.hr

Poštovani,

S radnog mjesta ovlaštenog urbanista 1991. dragovoljno, bez poziva ili prisile, priključio sam se obrani Domovine. Nakon pet godina kad sam skinuo odoru odlikovanog časnika HV – otkrio sam da su mnogi u punoj životnoj snazi izbjegli vojnu odoru – i naglo se obogatili. Opljačkali su svoju Domovinu do kosti – i danas to čine. Siromašna Hrvatska danas ima 280 multimilijunaša (svaki ima više od 30 milijuna dolara) i mnoštvo „običnih“ milijunaša. Samo mali broj časnih iznimaka donijeli su novac zarađen u inozemstvu u Hrvatsku – ostali su opljačkane milijarde spremili u porezna utočišta. Ostatak Hrvatske preživljava ili gladuje!

Početkom 21. stoljeća, nakon konstatacije da je 98% privatizacije nezakonito (Šima Krasić) bilo je krajnje vrijeme da se Domovini vrati opljačkano i da se zločinci, ratni i pretvorbeni profiteri kazne. O tome sam izdao tri knjige i objavio u tisku i na portalima preko 200 članaka. Toliko u uvodu.

O dijelu moga članka koji se odnosi na Vas, kapitalan element je kriminal i korupcija u Hrvatskoj – a sekundarno i marginalno je nevažno pitanje, jeste li priložili objašnjenje o potrošenih 1.891.600,00 kuna za Vašu kampanju. U odgovoru Vi branite samo sebe – Hrvatsku ne spominjete. Vi se ne obazirete na dio članka o tragediji nove države Hrvatske u kojem navodim da je:

Mladen Bajić i njegov DORH, po mnogima najveće zlo nove Hrvatske. Zbog programiranog i svjesnog sljepila i gluhoće te institucije i njenog čelnika – Hrvatska je postala u svijetu poznata kao azil zločinaca ratnih i pretvorbenih profitera. Od opljačkanih tridesetak milijarda dolara Bajić nije oduzeo pljačkašima Domovine ni jedan cent. Njegova „zaštitarska tvrtka“ bogatih – u 98% nezakonitih pretvorba ni jednog prebogatog tajkuna nije upitala: „Odakle ti to?“ i „Jesi li platio porez na to?“ A, najgore od svega je selektivnost optužbi, Mladen Bajić divlje je progonio zviždače, sitne dilere, preprodavače kino karata – i samo političke mrtvace! To se ne događa ni u jednoj europskoj državi, pa čak ni u Srbiji koja nam ni po čemu ne bi trebala biti uzor.

Kažete da DORH dobiva trideset prijava dnevno – ali nitko iz tog DORH-a ne vidi novoadaptirane dvorce i jahte na kojima ljetuju, na primjer Linić ili Sanader. Svaki učenik osnovne škole može izračunati da enormne imovine višestruko prelaze legalna primanja mnogih ratnih i pretvorbenih profitera, zločinaca. Tolerancija kriminala i korupcije razlog je što je Hrvatska u deset najjadnijih zemalja s pukom bez ikakve perspektive. Ako čelnik DORH-a nije bio u stanju zaustaviti kriminal i pljačku trebao je javno istupiti pred svoj narod – i dati ostavku. A priča da on „ne može popraviti društvo individualnim progonom pojedinog krivca“, smiješna je i žalosna te sugerira da ostavimo na miru naše zločince (jeste li čuli za „mani pulite“ i Antonia Di Pietra u Italiji?). 

Marginalni dio teksta o sredstvima Vaše kampanje mogu priznati da je rezultat mog neznanja i lošeg tumačenja – pa i da je to moja idiotska tvrdnja. Uopće nije važno! Svota manja od dva milijuna kuna u milijardskim pričama hrvatskih dužnosnika – kap je kiše u oluji i ne treba je ni spominjati. No, o javno i potpuno objavljenim sredstvima na VAŠOJ STRANICI, odgovorit ću Vam da bi dobro bilo da pogledate moju stranicu www.opljackano.com

Uz realnu pretpostavku da je Vaša kampanja bila zakonita i korektna – ostaje nešto zaista strašno, užasno i neprihvatljivo: a to je da jedan visoki hrvatski intelektualac i znanstvenik – može javno podržavati amnestiranje 98% nezakonite pretvorbe i kriminalno bogaćenje ratnim i pretvorbenim profiterstvom. Tu su i mnoge obznanjene kriminalne radnje dužnosnika koje nitko ne procesuira – ili „istrage“ koje traju desetak godina. Podržavanje, i još gore, pohvale Bajiću i DORH-u osobno smatram zločinom prema Domovini. Posebice kad je izgovara pravnik, sveučilišni profesor koji bi trebao biti uzor svekolikom puku!

Vaš poziv u Zagreb ne mogu prihvatiti iz objektivnih razloga. Uz elemente PTSP-a sudski konstatirane i uz stalnu presiju doživio sam prije mjesec dana težak infarkt. Ograničeno se krećem i čekaju me operacije srca.

Saša Radović T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. odatuposti
  #1 odatuposti 29 svibnja, 2014, 09:55

  taj cetnik Bajic je i instaliran da sabotira pravdu u Hrvatskoj, da namjerno previdja poticani kriminal sotonistickih zombija zvanih komunisti. To jedino ne vide ljudi kokosjeg uma! Verbalno prepucavanje s tom gamadi nema nikakovog efekta. Ljudima koji nemaju savjesti, ne drze do casti, postenja, etike i morala je bespredmetno bilo sto govoriti. Oni jednostavno razumiju samo jezik gole sile.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. gustirna
  #2 gustirna 23 svibnja, 2014, 22:12

  Radovicu,a posmrtna pripomoc.da li si uzeo posmrtnu pripomoc od bratije koja se nije htjela boriti za hrvatsku.pun ih je pravni,filozofski,politickih gadosti……..

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code