PUPOVAC NIKAD NE GOVORI O SRBIMA KOJI SU BRANILI HRVATSKU

PUPOVAC NIKAD NE GOVORI O SRBIMA KOJI SU BRANILI HRVATSKU

15. prosinca, 2015.

milorad-pupovac-foto-hrt
Zahvaljujući ovim pomozbog junacima u Hrvatskoj se gotovo uopće i ne zna da su jednom manjim dijelom i Srbi branili Hrvatsku od – Srba. Takvi kod Stanimirovića i Pupovca nemaju što tražiti. Oni neprestano govore i ističu nekakvu „ugroženost“ Srba, što je van svake pameti. Ili, kad ste čuli da je Pupovac stao u obranu ugroženih Hrvata u Srbiji

Napisao: Mladen Pavković

Milorad Pupovac, Srbin po zanimanju, iznimno je važna osoba u hrvatskom političkom životu. On se neprestano zalaže za Srbe koji nisu sudjelovali u hrvatskom Domovinskome ratu, a u tome, prema svemu sudeći, ima velikih uspjeha. Kad ste čuli ili čitali da je ovaj Srbin rekao barem jednu riječ o tome da je Hrvatsku branilo, prema kazivanju Zorana Šanguda, hrvatskog branitelja iz Vukovara, čak oko deset tisuća Srba?

Ratni zločinac Stanimirović

Pupovac svake godine od hrvatske države prima enormnu financijsku pomoć, koju na žalost ne troši za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, već za nekakvu svoju minornu političku stranku u kojoj ima relativno veliki broj zaposlenih, sve navodno njegove „babe i stričevi“. DORH često „progoni“ i provjerava poslovanja Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, ali Pupovčevo „carstvo“ ne dira, iako je taj čovjek zajedno sa Stanimirovićem navodno učinio bezbroj kaznenih djela. Zahvaljujući ovim pomozbog junacima u Hrvatskoj se gotovo uopće i ne zna da su jednom manjim dijelom i Srbi branili Hrvatsku od – Srba. Takvi kod Stanimirovića i Pupovca nemaju što tražiti. Oni neprestano govore i ističu nekakvu „ugroženost“ Srba, što je van svake pameti. Ili, kad ste čuli da je Pupovac stao u obranu ugroženih Hrvata u Srbiji? Sada su u Subotici (Srbija) zatvorili radio postaju koja je emitirala program za Hrvate, ali pomozbog se nije javio. Ta dva „junaka“, Pupovac i Stanimirović, isključivo žive i preživljavaju po onoj – zavadi, pa vladaj. Stanimirović je za razliku od Pupovca i aktivno sudjelovao u ratu. Osobito ga se kao ratnog zločinca sjećaju u Tovarniku, ali i oni koji su živjeli nakon okupacije Vukovara u tome gradu, gdje je bio četnički gradonačelnik i četnički šef vukovarske ratne bolnice koja se tada zvala „Sveti Sava“. Čudno je da kad se polažu vijenci za sve poginule, nestale i umre hrvatske branitelje, nigdje nema ni pet posto Srba koji su u vrijeme rata bili na Tuđmanovoj strani. Boje se – Pupovca. Tek kad on „pusti dim“ iz stražnjice vjerojatno će tada i ti (svaka čast iznimkama) koji su stvarali hrvatsku državu, a po nacionalnosti su Srbi, skupiti hrabrosti i pokloniti se onima koji su pali za hrvatsku Domovinu, koja je i njihova, jer su se za nju borili.
Ne, u Hrvatskoj nisu ugroženi Srbi, već su Hrvati ugroženi u Srbiji. Ali i u Republici Srpskoj.
No, da neprestano ne potpiruje vatru između Hrvata i Srba ovaj Srbin po zanimanju već bi odavno upalio traktor i zaputio se u Kragujevac ili Niš, gdje mu je i mjesto.
U Hrvatskoj, prema najnovijim podatcima, zastupa malo više Srba nego ima članova obitelji, uključujući i njegova sina koji već godinama sretno živi u Nizozemskoj.

Puhovski se u sve razumije

Nema neke značajnije tv-emisije na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), a da se sa svojim komentarima i analizama, od vremenske prognoze, potresa, valjanja po blatu, poljoprivrede, pa sve do političkih komentara ne pojavljuje jedan i jedini – Žarko Puhovski. Takvog majka rađa svakih stotinu godina. U sve se razumije.
Sada čitamo (Dnevno.hr, 2. prosinca 2015.) da je ovaj „analitički mutikaša“ među ostalim izjavio da je „Domovinski rat počeo tek 1991. godine, napadom na Osijek i Vukovar“, a da je „Balvan revolucija“ – loš vic! Također je naglasio da je rat 1991. bila kombinacija građanskog rata i jugoslavenske agresije. Zatim je dodao da je „najsmješnije da još postoje „branitelji“, pošto Hrvatsku ne treba braniti“, jer su to po njemu, – „mitske kategorije“. Puhovski je i zaključio da ostale zemlje imaju Ministarstvo veterana, a da je kod nas na djelu „institucijska poremećenost“.
Nakon svega ovoga malo tko može ostati ravnodušan. Pa, prvo pitanje glasi: zar takav analitičar i komentator, a u biti lažov, falsifikator i neznalica osnovnih povijesnih događanja uči studente? U vrijeme Brozove Jugoslavije, vjerujte, nije obavljao malu i veliku nuždu u medijima, a danas javno govori tako kao da ga je neki klinac pogodio praćkom u glavu!
Čini se da previše čita srpsku, odnosno četničku literaturu, odnosno da je doktorirao kod Vojislava Šešelja (ne bi se iznenadili). Jugoslavija se raspala (na „papiru“) odmah nakon Brozove smrti, a u praksi je nije bilo od 1990. godine. Međutim, ona još uvijek postoji u glavama raznih pupovaca, pusića, mesića, manolića, josipovića i niz drugih pomozbog junaka među kojima se poglavito ističe, a tko drugi nego Žarko Puhovski. HRT ga sigurno ne bi toliko angažirao da ne laže i maže kako aga kaže. Njemu je smiješno što u Hrvatskoj postoje „branitelji“, a nije mu smiješno što u zemljama koje su bile agresor na Republiku Hrvatsku, poglavito u Srbiji, one koji su u vrijeme Domovinskog rata ubijali, protjerivali, pljačkali, palili i tome slično nazivaju četnicima ili borcima za otadžbinu. Rat za Hrvatsku je počeo još 1971., nastavljen je nakon smrti zločinca Josipa Broza Tita, a na bojnom polju vodio se od 1990. do 1996.
Ne će nama razni puhovski držati lekcije, jesmo li mi branitelji ili veterani.
Hrvatski branitelji su vjerovali da im više nikada ti i takvi neće pisati povijest, ali zahvaljujući i tome što se kod nas nije provela lustracija, što je veliki broj Udbaša bez ikakve provjere ubačen u sve pore društvenog i političkog života danas imamo to što imamo.
Mrtvi se okreću u grobu.
Onaj tko je bio hrvatski domoljub i branitelj uvijek će to i ostati, kao što će i tvor, inače mala, simpatična životinjica, uvijek smrdjeti, pa kako god da se opere.
I jednog i drugog može se prepoznati na daljinu. (Čak i preko malih ekrana).T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Ivica
    #1 Ivica 15 prosinca, 2015, 15:31

    Ne ćirilici u Vukovaru! Vukovar nikada bykobap!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code