HUMANITARNI KONCERT GRADIŠĆANSKIH HRVATA

HUMANITARNI KONCERT GRADIŠĆANSKIH HRVATA

8. listopada, 2019.

 

 

Uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, Vlade Republike Hrvatske te Željezanskog biskupa mons.  Ägidiusa J. Zsifkovicsa, u nedjelju, 13. listopada, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održat će se humanitarni koncert Pax et Bonum kojemu je cilj prikupljanje sredstava za obnovu objekata i nabavku opreme za Dječji vrtić Vukovar 1 i 2.

Akciju organizira Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. iz Zagreba u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom iz Austrije.

Na koncertu će, osim zbora Gradišćanskih Hrvata Pax et Bonum iz Austrije, Slovačke i Mađarske, nastupiti i Tereza Kesovija, Zorica Kondža, Jasna Zlokić, Matko Jelavić, klapa Rikordo, Tamburaški sastav iz Varaždina te mali vukovarski vrtićanci, a koncertom će ravnati Ivo Šeparović.

Voditelj projekta je predsjednik Udruge Gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M fra. Božidar Blažević.

Humanitarna akcija provodi se od 2. rujna prikupljanjem pomoći putem humanitarnog telefona 060 – 9004, koji će biti otvoren do 30. studenog.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Mujo Bašinac
    #1 Mujo Bašinac 20 listopada, 2019, 09:33

    Ponašanje Gradišćanskih Hrvata,trebalo bi biti uzor Srbim u Hrvatskoj.
    Oni vole svoju domovinu Austriju,a posjete i svoju pradomovinu ito uvijek u pozitivnm ozračju.Ponosni smo na naše Gradišćanske Hrvate.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code