HČSP POZIVA HRVATE IZ BIH DA SE ODAZOVU POPISU STANOVNIŠTVA

HČSP POZIVA HRVATE IZ BIH DA SE ODAZOVU POPISU STANOVNIŠTVA

2. listopada, 2013.

PopisbihDSC08038

Hrvatska čista stranka prava je. listopada  na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održala tiskovnu konferenciju i pozvala sve Hrvate i Hrvatice u Bosni i Hercegovini, a posebno one izvan BiH, da se neizostavno odazovu popisu pučanstva i tako spriječe legalizaciju genocida i etničkog čišćenja što se provodi protiv Hrvata u BiH zadnjih 20 godina, a posebno nakon pogubnoga Daytonskog sporazuma.

Mehanizmi za to postoje, unatoč nakaradnom zakonu o popisu stanovništva. Prema procjenama od 780.000 Hrvata koliko ih je bilo 1991., sada ih u BiH ima oko 440.000, s tim da se tu računaju isključivo Hrvati katolici, bez drugih koji su također Hrvati, ali muslimanske ili čak pravoslavne vjere. U Hrvatskoj se Hrvati iz BiH računaju u stotinama tisuća, i upravo su oni ključ uspjeha ovoga popisa koji nije administrativni, nego isključivo politički događaj i tako se prema njemu treba odrediti.

Prema popisu stanovništva u Hrvatskoj iz 2011., čak 60.000 Hrvata se izjasnilo muslimanima i za pretpostaviti je da većinom vuku korijene iz BiH i svi oni se imaju pravo upisati kao konstitutivni narod BiH, a tako isto i svi drugi Hrvati koji trenutno žive u Hrvatskoj, ili bilo gdje u svijetu.

Tehnički je to lako izvedivo. Potrebno je što prije dostaviti podatke o sebi i svojoj obitelji  nekom rođaku koji živi u BiH i on vas može upisati kao stanovnike BiH. Popisivač nema pravo tražiti nikakve dokumente, nego mora sve upisati kako mu se govori. Svi oni koji žive izvan BiH ne smiju izjaviti da su duže od godinu dana odsutni, makar bili odsutni 20 i više godina, jer će se tada upisati kao iseljeništvo, i time umanjiti populaciju Hrvata. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code