ISTOSPOLNI ISPAD NENADA STAZIĆA PREMA DJECI BEZ RODITELJA

ISTOSPOLNI ISPAD NENADA STAZIĆA PREMA DJECI BEZ RODITELJA

31. siječnja, 2020.

 

U ime obitelji ističe da prozivanje i vršenje pritiska na Centar za socijalnu skrb Zagreb od strane saborskog zastupnika SDP-a Stazića i homoseksualnog para, Ive Šegote i Mladena Kožića, koji prijete ravnateljici Centra kaznenim progonom jer nije donijela rješenje u njihovu korist – predstavlja nasrtaj na sustav socijalne skrbi u Hrvatskoj, kako bi se zastrašivanjem i prisilom, mimo zakona, u pojedinačnom slučaju istospolnom paru dodijelila djeca.

U ime obitelji i ovom prilikom naglašava da su djeca bez roditeljske skrbi,  ona djeca o kojima se brine država te im  pronalazi dom – bilo kroz udomljavanje bilo kroz posvajanje – najranjiviji i najnezaštićeniji članovi našeg društva. Strašna je zamisao da se baš tu djecu iskorištava za nametanje LGBT ideologije ili političko razračunavanje. Brojna istraživanja pokazuju da je u interesu djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a ako to nije moguće, u zajednici ili formi provjerene društvene skrbi koja, koliko god je moguće, imitira upravo zajednicu u kojoj dijete jedino dolazi na svijet, zajednicu žene i muškarca. U procesu udomljavanja i posvajanja djece centri za socijalnu skrb, državne i društvene institucije dužne su imati u centru svog odlučivanja interese djeteta, ne potpadajući pod pritiske ni LGBT aktivista ni politike.

Ističemo također da se pritisak na Centar za socijalnu skrb da omogući istospolnom paru udomljavanje djece vrši već više od mjesec dana, a javnost dovodi u zabludu širenjem neistinitih navoda o postupku slučaja – da je Upravni sud presudio da se istospolnom paru omogući udomljavanje djece, što je netočno.  

Nakon što su CZSS i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sukladno zakonu, odbili zahtjev istospolnog para za stjecanjem statusa udomitelja, oni su podnijeli tužbu Upravnom sudu, koji je krajem 2019. presudio da se njihov pojedinačan slučaj vraća na ponovno postupanje Centru, a ne da je istospolnim parovima omogućeno udomljavanje djece. Centar je sredinom siječnja 2020. donio novo rješenje kojim ponovo odbacuje zahtjev istospolnog para, Ive Šegote i Mladena Kožića, s obrazloženjem da “ovo tijelo ne može donijeti rješenje koje se ne temelji na primjeni zakonskih odredbi, već se temelji na mišljenju suda”. Drugim riječima, CZSS ne može provesti postupak niti dati istospolnom paru status udomitelja jer Zakon o udomiteljstvu to ne predviđa, već Centar jedino može donijeti rješenje ili provesti ono što je u skladu s odredbama zakona.

Nakon drugog rješenja Centra, homoseksualni par je zaprijetio da će ići s kaznenom prijavom protiv ravnateljice Centra, a saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić je u sabornici izjavio: “Zagrebački centar za socijalnu skrb odbio je zahtjev istospolnog para Ive Šegote i Mladena Kožića za udomljenjem djeteta. To si je dopustila nekakva Tatjana Brozić Perić, šefica toga centra. (…) Žena ne poštuje odluke suda. (…) To je kazneno djelo i da smo mi nekakva država, ali barem nekakva, ta izvjesna Tatjana Brozić Perić do danas u osam sati ujutro do početka svog radnog vremena više ne bi bila na tom mjestu, ona bi bila smijenjena, ona bi bila potjerana jer ne poštuje odluke suda.“

Ovakva agresija na službenu osobu u sustavu socijalne skrbi, i to od saborskog zastupnika, jer nije omogućila pojedincima, koji su stranka u sporu, status udomitelja, potpuno je suprotna najboljim interesima djeteta jer, između ostalog, djecu svodi na razinu usluge na koju istospolni par ima pravo i koju je trebao dobiti, pa čak i mimo zakona.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. žrdina
  #1 žrdina 31 siječnja, 2020, 16:52

  Zločinac žali što nije učinjeno veće zlo, a moglo se učiniti.
  Zato će on dok je još u mogućnosti udružiti se sa zlima
  kako bi zlo bilo što veće.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code