HSP PORUČUJE DA SE ”NAŠE NASILJE I VAŠE NASILJE” NEĆE ODRŽATI U SPLITU

HSP PORUČUJE DA SE ”NAŠE NASILJE I VAŠE NASILJE” NEĆE ODRŽATI U SPLITU

22. travnja, 2017.

 

 

Hrvatska stranka prava Splitsko dalmatinske županije najoštrije osuđuje i samu najavu postavljanja kazališne predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i Vaše nasilje” koja bi se navodno trebala uprizoriti 24. travnja 2017. godine u splitskom HNK-a na 27. Marulićevim danima.
Duboko nas zabrinjava i vrijeđa da se jedna takva predstava našla na repertoaru Marulićevih dana, a još više da ju financira Ministarstvo kulture na čelu s Ninom Obuljen.

Imajući u vidu da je javnosti poznato kakav je karakter te predstave, da ista duboko vrijeđa vjerske osjećaja svih kršćana i svih muslimana stava smo da i Ministrica kulture Obuljen i HNK Split i Oliver Frljić “vuku vraga za rep” i nepotrebno provociraju hrvatsku javnost.

Budući je ovo postala javna stvar i da nepotrebno izazivaju reakcije nekih skupina kojima se neće svidjeti u kojem kontekstu se prikazuju useljenici arapskog podrijetla isti se se mogu odlučiti na reakcije negdje na hrvatskom Jadranu, što bi  moglo ugroziti   jedinu profitabilnu gospodarsku granu u Hrvatskoj  – turizam.

Smatramo da je ova provokacija (jer Frljića ne smatramo ni redateljem ni umjetnikom već jugoprovokatorom) direktno usmjerena protiv svih pozitivnih vrijednosti koji su primjereni gradu Splitu i Republici Hrvatskoj.  Ova nacionalna sramota može završiti jedino ostavkom ministrice kulture Nine Obuljen, ostavkom intedanta HNK Split,  a  jugoprovokator Frljić može završiti u Travniku.

Posljednji puta tražimo da se ova predstava skine s repertoara 27. Marulićevih dana, a svima odgovornima poručujemo da se ova predstava neće održati u gradu Splitu.

Hrvatska stranka prava
HSP Splitsko dalmatinske županije
Ivica Vladava, predsjednik T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. anonimus
  #1 anonimus 25 travnja, 2017, 09:54

  predstava je održana onog trenutka kada je ministarka stavila potis na repertoar festivala,,,slaba organizacija “kontre”,,,zato je održana,ne jedna nego dvije predstave,i zato frlja vodi sa 2_00.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 25 travnja, 2017, 00:52

  TKO TO BLATI ILI OGOVARA PREDSTAVE FESTIVALA ,MARULIĆEVI DANI,DAKLE FESTIVALA PO IMENU FRATRA KOJI JE PISO I OPISIVAO LJUDE KOJI SU ŽIVJELI U NJEGOVO DOBA ,KAO PONIZNA , VJERNA I POSLUŠNA KATOLIČKA STOKA ,SITNOG ZUBA,ČANDALE ,KOJE CRKVA STVARA I PODRŽAVA I O TAKVIM LJUDIMA I NJIHOVOJ PONIZNOSTI ,POSLUŠNOSTI ,ODNAOSTI PISAO JE OVAJ ZATUCANI ,ALI U DUŠI ,ISKREN , ODAN I POSLUŠAN FRATAR SVOJOJ KASTI ZLOČINAČKOM RIMSKOM KRŠAĆNSTVU, JER JE NA TAJ NAČIN STICAO POHVALE VIŠIH KASTINSKIH MAHARADŽA ,ŠTO TAKVI NIŽE ZATUCANI SLJEDBENICI , FRATRI,OBUĆENI KRVOLOČNIM NAGONIMA PRENOSE ZLOČINAČKE KRŠĆANSKE IDEJE TIH MITSKO-MISTIČNIH PREDANJA O CRKVI KAO OVOZEMALJSKOJ ,PRVOJ I JEDINOJ INSTANCI, KOJA PREDSTAVLAJ BOGA NA ZEMLJI ,PA SU FRATRI, KAO OBRAZOVANI U TOM ZLOČINAČKOM DUHU I NAUMU ,PROFESIONALNO POZVANI I DUŽNI DA PROVODE NALOGE TE KASTINSKE ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE ,RIMSKE CRKVE, KOJA JE KAO NASLIJEDNICA PROPALOG ,KASTINSKOG RIMSKOG CARSTVA DOBILA TU OVLAST U NASLIJEDSTVO PRIZNANJEM MILANSKIM EDIKTOM JOŠ 315 GODINE NAŠE ERE . PREMA TOME ,MARULIĆ ,KAO OPAT INDOKTRINIRAN U TOJ ZLOČINAČKOJ IDEJI DUHOM I UMOM, VJERNO SE PREDICIRAO PIŠUĆI KATOLIČKE MITSKE DAVORIJE ,U ONDAŠNJA VEREMENA ,O PASTVI SITNOG ZUBA ,ČANDALI ,KOJOM UPRAVLJA NJEGOVA ZLOČINAČKA CRKVA ,KAKO JE POSLUŠNA I ODANA DA U SVOJOJ SLJEDBI, A U DUHU ZLOČINAČKE KASTE SLUŽI I BRANI NJENU VLAST NAD LJUDIMA I PREDMETIMA U APSOLUTOJ POSLUŠNOSTI,JER U PROTIVNOM BI IH FRATAR MARULIĆ POSLAO NA LOMAČU. JADNA SU TO VREMENA U KOJIMA SE PREDICIRAO NAŠ ZATUCANI,OPAT ,MARULIĆ,A JOŠ SU JADNIJA DANAŠNJA VREMENA ,ODNOSNO DANAŠNJA KULTURNA VLAST NEKADAŠNJE ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE, KOJA SE JOŠ JUČER, S’ PUŠKOM U REVOLUCIJI ,KRVLJU DO KOLJENA, MORALA BRANITI OD TAKVE KATOLIČKE-ZLOČINAČKE POŠASTI, A KOJA SE NEDAVNO ,NOVIM VJERSKIM RATOM, PONOVNO REINKARNIRALA U FORMI I DUHU STEPINČEVSKE,KLERIKALNO-NACISTIČKE SATRAPIJE.PA MARULIČEVE DANE TREBA U TOM KONTEKSTU I PROMATRTI I VREDNOVATI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. anonimus
  #3 anonimus 24 travnja, 2017, 10:38

  danas,24.04.2017.,sve sam sigurniji da će se predstava održati,vidjećete uskoro i zašto,to je split,,,vidjet će te,,

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code