HČSP: HSP JE TRGOVAČKA STRANKA

HČSP: HSP JE TRGOVAČKA STRANKA

18. travnja, 2013.

0254007.48

Sa žaljenjem moramo konstatirati da je okupljanje pravaša još jednom, po tko zna koji put, minirao i uništio HSP. Nismo mislili s time izlaziti u javnost, ali sada smo primorani jer bivši kandidat Pravaškoga bloka (HSP-HČSP) za gradonačelnika Zagreba Siniša Šukunda,u javnosti iznosi bedastoće i besmislice. Kao nismo se našli oko programa i stoga oni (HSP) pregovaraju s HDZ-om. Glavno da im se program poklapa s HDZ-ovim.

Iz samo HSP-u poznatih razloga, mi naslućujemo koji su, pred gotovo svake izbore pozivaju na zajedništvo, a onda ga u za njih pogodnom trenutku eutanaziraju. Tako je bilo i za parlamentarne izbore 2011., ali nikakvu pouku nisu izvukli, iako su postali izvan-parlamentarna stranka. Sada su s nama najprije raskinuli koaliciju u Splitu, pa se nisu htjeli ni javiti za koaliciju za EU izbore, a onda su raskinuli koaliciju u Zagrebu.

Očito je pomama za imaginarnim foteljama jača od pravaškoga zajedništva. Kriva je procjena da pravaši s HDZ-om mogu uspjeti, i ovaj rezultat na EU izborima nije mjerodavan, jer je to premali uzorak birača, a i od toga premalog uzorka, preko 5% izašlih je prekrižilo listić. Slaviti takav uspjeh, je groteskno, to nije uspjeh, nego je to poraz parlamentarne demokracije i pokazatelj sve bijede politike u Hrvatskoj.

Ako je program HSP-a kompatibilan s HDZ-ovim, a nije s našim pravaškim, onda im je najbolje da se svi listom učlane u HDZ. Ne vidimo drugi način da završi ova dugotrajna agonija HSP-a, a to je i jedini način da otvore prostor pravašima, a ne ovako da neprestano zbunjuju taj dio biračkoga tijela, lažno se predstavljajući kao pravaši.

U zagrebu, 18. travnja 2013.

Josip MIljak, predsjednik HČSP-a T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code